Η δίαιτα του Dr. Stanley Bernstein

//Η δίαιτα του Dr. Stanley Bernstein

Η δίαιτα του Dr. Stanley Bernstein

Τι είναι η δίαιτα του Dr. Stanley Bernstein ;

Ο Dr. Stanley Bernstein είναι ένας Καναδός γιατρός που ειδικεύεται σε ειδικά προγράμματα απώλειας βάρους που έχουν ανάγκη ιατρικής επιτήρησης. Ο Dr. Stanley Bernstein ξεκίνησε αυτή του την ιδιαίτερη πρακτική περίπου το 1974 και συνάντησε τέτοια επιτυχία, ώστε πλέον, μετά από τόσα χρόνια, να εφαρμόζεται σε περισσότερες από 50 κλινικές του Καναδά, αλλά και σε άλλες στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Με το διατροφικό αυτό πρόγραμμα ποθ εισήγαγε ο Dr. Stanley Bernstein, σκοπός ήταν η απώλεια από 2 έως και 2,5 κιλά την ΚΑΘΕ εβδομάδα ! Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει 3 υποχρεωτικές επισκέψεις στην εξειδικευμένη κλινική, για όσο διάστημα διαρκέσει το πρόγραμμα, δηλαδή για όσο διάστημα χρειαστεί ώστε να απομακρυνθούν τα περιττά κιλά.

Πάνω απ’όλα ο στόχος !

Επειδή όντως πάνω από όλα είναι η επίτευξη του σκοπού, ο οποίος είναι η απώλεια 2 με 2,5 κιλών την κάθε εβδομάδα και μάλιστα με τον σωστό τρόπο που δεν θα προκαλέσει απώλεια μυικής μάζας, γι’αυτό, το πρόγραμμα αυτό του Dr. Stanley Bernstein εμπεριέχει πολλά και σημαντικά σημεία. Αυτά είναι :

  • μια ολιγοθερμιδική διατροφή που θα βοηθήσει στην απώλεια βάρους
  • μια τροποποίηση της διατροφικής συμπεριφοράς του ατόμου που θα βοηθήσει στον έλεγχο του σωματικού βάρους του
  • μια σχετική εκπαίδευση του ατόμου για τις διατροφικές ανάγκες του οργανισμού του
  • καθώς και πρόσληψη όλων των απαραίτητων για τον οργανισμό βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων

Με τον τρόπο αυτό ο Dr. Stanley Bernstein εγγυάται την επιθυμητή απώλεια των 2 – 2,5 κιλών την εβδομάδα.

Σημαντικό είναι να αναφέρουμε, πως όταν ο Dr. Stanley Bernstein αναφέρεται σε ολιγοθερμιδική διατροφή, εννοούσε ημερήσια κατανάλωση θερμίδων που κυμαίνεται μεταξύ 800 και 1350 θερμίδων και δεν υπερβαίνεται ποτέ !

Τι τονίζει ο Dr. Stanley Bernstein για το διατροφικό του πλάνο …

Αυτό που τονίζει και στο οποίο δίνει μεγάλη έμφαση ο Dr. Stanley Bernstein για το διατροφικό πρόγραμμα που έχει δημιουργήσει, είναι πως σε αντίθεση με τα περισσότερα διατροφικά προγράμματα, δεν επιτυγχάνει απώλεια κιλών από μυική μάζα αλλά ΚΑΘΑΡΑ και ΜΟΝΟ από λιπωδη ιστό !

Παρά λοιπόν τα γρήγορα αποτελέσματα που εξασφαλίζει αυτή η δίαιτα, σύμφωνα με τον Dr. Stanley Bernstein, γίνεται με τον πιο σωστό και τον πιο υγιή τρόπο για τον οργανισμό. Έτσι, ο οργανισμός δεν στερείται ηλεκτρολυτών, νερού και μυικής μάζας, αλλά η απώλεια αυτή προέρχεται αποκλειστικά από κάψιμο λίπους.

Το πρόγραμμα του Dr. Stanley Bernstein και πώς εξελίσσεται …

Το πρόγραμμα αυτό, για να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα, έχει διαιρεθεί από τον Dr. Stanley Bernstein σε διάφορες φάσεις.

Φάση : Απώλεια βάρους

Κατά τη φάση αυτή ο ασθενής αναμένεται να χάσει τουλάχιστον 4,5 με 5 κιλά τον μήνα !

Φάση : Συντήρηση βάρους

Όταν το επιθυμητό βάρος επιτευχθεί, τότε ο ασθενής περνάει σε αυτή τη φάση όπου καλείται επαναφέροντας διάφορα χρήσιμα τρόφιμα στη διατροφή του να συντηρήσει το σωματικό του βάρος και να μην το αυξήσει.

Σημείωση : Η δίαιτα αυτή δεν επιβάλλει κάποια σωματική δραστηριότητα ή κάποιο εντατική σωματική άσκηση για να έχει αποτελέσματα. Ωστόσο, η οποιαδήποτε σωματική δραστηριότητα θα βοηθούσε στην πιο γρήγορη επίτευξη του στόχου.

By | 2013-12-27T13:49:07+02:00 December 27th, 2013|Δίαιτες|0 Comments

Leave A Comment