Η δίαιτα «Τρώω προσεκτικά»

//Η δίαιτα «Τρώω προσεκτικά»

Η δίαιτα «Τρώω προσεκτικά»

Τι είναι η δίαιτα «Τρώω προσεκτικά» ;

Τη δίαιτα «Τρώω προσεκτικά» (“Eating mindfully”) δημιούργησε η Dr. Susan Albers, ψυχολόγος η οποία ειδικεύεται στις διατροφικές διαταραχές. Την δίαιτα αυτή εξέδωσε και σε βιβλίο για να μπορέσει να βοηθήσει όσο είναι δυνατόν περισσότερο κόσμο να κατανικήσει τις διατροφικές διαταραχές στις οποίες τον υποβάλλουν τα περισσότερα διατροφικά προγράμματα απώλειας βάρους.

(!!!) : Ουσιαστικά, η δίαιτα της Dr. Susan AlbersEating mindfully” είναι μια συρραφή όλων των απαραίτητων και πολύτιμων συμβουλών, κανόνων και απλών τεχνικών που απαιτούνται για αποτελεσματικό και εύκολο αδυνάτισμα, αλλά και για καλύτερη διαχείριση της ψυχολογίας του ατόμου !

Στόχος του προγράμματος της Dr. Susan Albers …

Στόχος δεν πρέπει να είναι μόνο η απώλεια βάρους, τονίζει η Dr. Susan Albers ! Πρωταρχικός στόχος θα πρέπει ΠΑΝΤΑ να είναι η απόκτηση του ιδανικού σωματικού βάρους αλλά με σεβασμό προς τον οργανισμό και τον ψυχικό και συναισθηματικό κόσμο του ατόμου !

(!!!) : Η επιλογή των γευμάτων θα πρέπει να γίνεται με προσοχή ώστε να δαφυλάσσεται η σωστή λειτουργία ολόκληρου του οργανισμού ! Ο οργανισμός λειτουργώντας σωστά θα μπορέσει πολύ πιο εύκολα και κυρίως χωρίς κίνδυνο για την υγεία του ατόμου να ελέγξει το σωματικό του βάρος και να το φέρει στα επιθυμητά επίπεδα.

Υπάρχει κάτι που ΠΡΕΠΕΙ και κάτι που ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να τρώω ;;;

ΟΧΙ !!! Το διατροφικό πρόγραμμα “Eating mindfully” της Dr. Susan Albers δεν επικεντρώνεται στο ΤΙ αλλά στο ΠΩΣ !

(!!!) : Πρόκειται για ένα πλάνο διατροφής που δίνει στο άτομο ορισμένες βασικές αρχές και συμβουλές ώστε να τρώει σωστά και δεν το περιορίζει στο τι πρέπει ή τι δεν πρέπει να τρώει !

Το άτομο μαθαίνει τον σωστό τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να διατρέφεται, τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να επιλέγει τις τροφές του αλλά και πώς να τις συνδυάζει.

(!!!) : Μαθαίνοντας το άτομο να διατρέφεται σωστά και αποκτώντας μια διατροφική συνείδηση, μπορεί να τρώει ΤΑ ΠΑΝΤΑ, χωρίς φόβο πως μπορεί να αυξήσει το σωματικό του βάρος και χωρίς τύψεις !

Μερικοί από τους βασικούς κανόνες της Dr. Susan Albers

  • Τα βασικά γεύματα της ημέρας πρέπει να είναι απαραιτήτως 3 (πρωινό – μεσημεριανό – βραδινό). Τα γεύματα αυτά είναι τα κύρια της ημέρας και πρέπει να είναι σωστά ποσοτικά όσο και ποιοτικά. Το πρωινό πρέπει να είναι πλούσιο για να δίνει ενέργεια. Αυτό βοηθάει να μην προκαλούνται λιγούρες κατά τη διάρκεια της ημέρας ώστε να μην υποκύπτουμε σε ανθυγιεινούς πειρασμούς. Αντίθετα το βραδινό θα πρέπει να είναι το μικρότερο γεύμα της ημέρας.
  • Ανάμεσα στα βασικά γεύματα της ημέρας θα πρέπει να υπάρχει κ ένα σνακ. Συνολικά τα γεύματα θα πρέπει να είναι 5 την κάθε ημέρα δηλαδή περίπου κάθε 3 ώρες (πρωινό – σνακ – μεσημεριανό – σνακ – βραδινό). Ιδανικά τα σνακς αυτά μπορούν να είναι κάποιο φρούτο, ξηροί καρποί ή γιαούρτι.
  • Μην αφήνετε στην τύχη τα γεύματά σας. Αυτό θα σας οδηγήσει σε κατανάλωση περισσότερης τροφής. Προγραμματίστε από την προηγούμενη ημέρα τα γεύματά σας. Εαν εργάζεστε είναι σημαντικό να έχετε πάρει το ταπεράκι σας από το σπίτι με το φαγητό που έχετε επιλέξει να φάτε. Αυτό θα βοηθήσει να μην παρασυρθείτε στην κατανάλωση παχυντικών τροφών γιατί ως γνωστόν την ώρα που πεινάμε επιλέγουμε τα πιο λιπαρά και ανθυγιεινά φαγητά (σουβλάκια, πίτσες, τηγανητές πατάτες κ.α)
  • Πείνετε άφθονο νερό.
  • Μην καταναλώνετε μεγάλη ποσότητα καφεΐνης.
  • Το φαγητό όταν είναι ζεστό δημιουργεί ευκολότερα αίσθημα κορεσμού. Προτιμήστε το κατευθείαν από την κατσαρόλα λοιπόν … πριν κρυώσει !
By | 2021-05-27T10:23:44+03:00 September 17th, 2014|Δίαιτες|0 Comments

Leave A Comment