Ιδανικές αναλογίες : Μπορείς και εσύ!

//Ιδανικές αναλογίες : Μπορείς και εσύ!

Ιδανικές αναλογίες : Μπορείς και εσύ!

Η μόδα σχετικά με τις ιδανικές αναλογίες του γυναικείου σώματος αλλάζει ανάλογα με την εποχή και τις τάσεις που προστάζει. Αν και η άποψη για τις «σωστές» διαστάσεις ενός αντρικού σώματος δεν φαίνεται να επηρεάζεται σημαντικά στην πάροδο των χρόνων, αντιθέτως, η ιδανική εικόνα που θα πρέπει να παρουσιάζει το γυναικείο σώμα φαίνεται να έχει αλλάξει σημαντικά.

Ωστόσο η εικόνα του γυναικείου σώματος που θεωρείται ιδανική στα μάτια των ανδρών φαίνεται να παρουσιάζει μια πιο σταθερή εικόνα στην πορεία της ανθρωπότητας. Φτάνοντας λοιπόν στο σήμερα και σύμφωνα πάντα με έρευνες, τα στοιχεία που απαιτούνται και που συντελούν στην διαμόρφωση του ιδανικού γυναικείου σώματος στα μάτια των ανδρών είναι τα ακόλουθα :

  • Χαμηλά επίπεδα σωματικού λίπους

Τα επίπεδα του σώματικού του λίπους μπορεί ο οποιοσδήποτε να τα μετρήσει σε γυμναστήρια ή σε κλινικές, μαθαίνοντας έτσι ακριβώς τη φυσική του κατάσταση και τα σημεία που εντοπίζεται το πρόβλημα.

Ιδανικό ποσοστό σωματικού λίπους για μια γυναίκα θεωρείται μεταξύ 14% και 24%.

Πιο συγκεκριμένα :

>18 : αδύνατη

>12 : ελιποβαρής

14<…<24 : φυσιολογική

>25 : υπέρβαρη

>32 : παχύσαρκη

  • Αναλογία στήθους-μέσης-περιφέρειας

Είναι γνωστή η προτίμηση των ανδρών όχι στα ίσια, κοκκαλιάρικα και αποστεωμένα γυναικεία σώματα, αλλά στα σώματα με καμπύλες και σωστές αναλογίες. Το λεγόμενο σώμα στο σχήμα της κλεψύδρας.

Στην γυναίκα η περίμετρος της μέσης πρέπει να είναι χαμηλότερη από 88 εκατοστά για να είναι στις φυσιολογικές τιμές.

Έτσι για παράδειγμα, μια γυναίκα με μέση 80 εκατοστά και περιφέρεια 100 εκατοστά, παρουσιάζει λόγο μέσης/περιφέρειας 0,80. Ιδανική θεωρείται η αναλογία μεταξύ 0,68 και 0,72.

Η περίμετρος του στήθους συμβαδίζει με την περιφέρεια.

  • Σφιχτό σώμα και γράμμωση

Όταν οι άνδρες αναφέρονται σε γυμνασμένο γυναικείο κορμί δεν εννοούν με τον ίδιο τρόπο όπως αντιλαμβανόμαστε το ανδρικό γυμνασμένο σώμα.το γυναικείο κορμί για να τραβά τα ανδρικά βλέμματα πρέπει ναείναι σε καλή φυσική κατάσταση, σφριγηλό, σφιχτό αλλά σίγουρα όχι υπερβολικά γυμνασμένο.

  • Σημασία έχει η κατάσταση και όχι το μέγεθος

Αν και υπάρχει πάντα το προσωπικό και υποκειμενικό κριτήριο, σε γενικές γραμμές, οι άνδρες δεν ενδιαφέρονται τόσο για το μέγεθος του στήθους ή των γλουτών, όσο για την φυσική τους κατάσταση. Το πεσμένο στήθος και οι πλαδαροί γλουτοί σίγουρα δεν αποτελούν θελκτικό στοιχείο. Για το μέγεθος ίσως να μη μπορείτε να κάνετε και πολλά πράγματα, αλλά για την φυσική σας κατάσταση ποτέ δεν είναι αργά.

  • Ευελιξία και αέρινη κίνηση

Είναι αυτό που αποπνέει μια γυναίκα. Μια γυναίκα με ανάλαφρο πάτημα, κίνηση γεμάτη αέρα και αυτοπεποίθηση, ευελιξία και χορευτικότητα, αποπνέει μυστήριο και την περιτυλίγει με μια αύρα θηλυκότητας και ερωτισμού. Φροντίζοντας λοιπόν να διατηρείτε σταθερό το βάρος σας και με μια στοιχειώδη σωματική άσκηση 2 με 3 φορών την εβδομάδα που θα σας χαρίσει πλαστικότητα στο σώμα,είναι σίγουρο πως θα σαγηνεύσετε τον ανδρικό πληθυσμό.

 

By | 2013-03-13T18:11:03+02:00 March 13th, 2013|Αδυνάτισμα|0 Comments

Leave A Comment