Κάνω δίαιτα σημαίνει κόβω τα γλυκά ;;;

//Κάνω δίαιτα σημαίνει κόβω τα γλυκά ;;;

Κάνω δίαιτα σημαίνει κόβω τα γλυκά ;;;

Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς γλυκά …

Από τη μια μεριά θέλεις να τρως όλες τις αγαπημένες σου γλυκιές απολαύσεις αλλά από την άλλη δεν θέλεις και να πάρεις κιλά που θα σε κάνουν να νιώθεις άσχημα με το σώμα σου. Υπάρχει λύση ;;;

Ποτέ οι ακρότητες δεν είχαν τελικά τα επιθυμητά αποτελέσματα. Έτσι στην αρχή ακόμα μπορώ να σου πω με βεβαιότητα πως αποκλείοντας τα γλυκά που τόσο αγαπάς από τη διατροφή σου θα έχει τελικά καταστροφικές συνέπειες και στη δίαιτά σου (που τελικά θα εγκαταλείψεις) αλλά και στην γραμμή σου.

Η λύση βρίσκεται πάντα κάπου στη μέση και μερικές χρήσιμες συμβουλές μπορούν να μας βοηθήσουν να την εφαρμόσουμε.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ Νο 1 : Μην καταπιέζεις τις ανάγκες σου !

Αυτό φυσικά δεν πρέπει να παραφραστεί ως ότι μπορούμε να τρώμε τα πάντα και όποτε θέλουμε. Πρέπει να μάθουμε να ακούμε πραγματικά τις ανάγκες του οργανισμού μας. Όταν λοιπόν κάποια στιγμή νιώσεις την ανάγκη να φας ένα γλυκό μην το στερήσεις στον εαυτό σου. Προφανώς πραγματικά το χρειαζόταν οπότε … άκουσέ τον !

Εάν αυτή η επιθυμία σου αρκεστεί στη μία ή στις δυο φορές την εβδομάδα, τότε είσαι σε πολύ καλό δρόμο. Εάν όμως γίνει καθημερινή συνήθεια, τότε σίγουρα δεν θα σε βοηθήσει να χάσεις τα κιλά που επιθυμείς. Να θυμάσαι οτι η πραγματική ανάγκη του οργανισμού σου για γλυκό είναι μια-δυό φορές την εβδομάδα, τις υπόλοιπες είναι η επιθυμία του μυαλού σου. Προσπάθησε λοιπόν να ακούσεις καθαρά τις ανάγκες σου και να τις ξεχωρίσεις! Είναι σημαντικό…

ΣΥΜΒΟΥΛΗ Νο 2 : Βγάλε έξω το κομπιουτεράκι και δες τα πράγματα πιο … μαθηματικά !

Την ημέρα που θα αποφασίσεις πως θέλεις και έχεις ανάγκη να φας ένα γλυκό μην το στερηθείς … απλά υπολόγισε τις θερμίδες που ισοδυναμούν σε αυτό το γλυκό και αφαίρεσέ τες από τα υπόλοιπα γεύματά σου στην διάρκεια της ημέρας.

Ξυπνάς έχοντας ονειρευτεί μια κρέπα σοκολάτα-μπισκότο; Δε μπορείς με τίποτα αντισταθείς; Απόλαυσέ την και περιορίσου πολύ στα υπόλοιπα γεύματα της μέρας. Μια και η συγκεκριμένη επιλογή περιέχει πολλές θερμίδες, φρόντισε να φας λίγο μεσημεριανό, καθόλου απογευματινό και προτίμησε ένα γιαούρτι ή ένα φρούτο για το βραδινό σου γεύμα. Μετρώντας τις θερμίδες έχεις τη δυνατότητα να παραμένεις μέσα στα όρια ακόμα και αν έχεις φάει ένα απολαυστικό γλυκό.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ Νο 3 : Ποσότητα ή ποιότητα ;

Μερικές φορές πρέπει να κάνεις επιλογές … γιατί δεν μπορείς να τα έχεις όλα. Ή θα επιλέξεις την ποσότητα (οπότε για να φας περισσότερο θα πρέπει να επιλέξεις μια λιγότερης θερμιδικής αξίας λιχουδιά) ή θα επιλέξεις την ποιότητα (οπότε μπορείς να φας το αγαπημένο σου γλυκό αλλά σε μικρότερη ποσότητα). Την ποσότητα που μπορείς να φας την καθορίζει το σωματικό σου βάρος και το όριο θερμίδων που σου επιτρέπεται καθημερινά.

Ένα απλό παράδειγμα είναι με τη σοκολάτα. Αν σου αρέσει η μαύρη σοκολάτα είσαι από τους τυχερούς γιατί μπορείς να φας περισσότερη ποσότητα από κάποιον που του αρέσει η σοκολάτα γάλακτος. Η δεύτερη επιλογή είναι πολύ πιο παχυντική και εννοείται πιο ανθυγιεινή.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ Νο 4 : Άγλυκα γλυκά !!!

Είναι γεγονός πως οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες όπως η ασπαρτάμη μπορούν να δημιουργήσουν πολλά σοβαρά προβλήματα στον οργανισμό, ένα εκ των οποίων και η εμφάνιση καρκίνου του εντέρου. Ωστόσο όταν η χρήση τους δεν είναι τακτική μπορούν να σας γλιτώσουν από πάρα πολλές θερμίδες, από πολλά κιλά και φυσικά από ακόμα περισσότερο άγχος για το πώς τελικά θα απαλλαγείτε από αυτά.

Η ασπαρτάμη χρησιμοποιείται σε πολύ μικρές ποσότητες γιατί είναι υπερβολικά γλυκιά και αντικαθιστά την ζάχαρη. Προϊόντα που περιέχουν ασπαρτάμη είναι πολλά γλυκά, γιαούρτια, τσίχλες, αναψυκτικά κ.α.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ Νο 5 : Αν θες γλυκά … ασκήσου !

Τις παραπάνω θερμίδες που βλέπεις ότι έχεις καταναλώσει στη διάρκεια της ημέρας σου θα πρέπει να τις κάψεις ! Οπότε αν θέλεις να τρως γλυκά φόρεσε τη φόρμα σου και ξεκίνα γυμναστική. Έτσι μπορείς να έχεις τον απόλυτο έλεγχο των κιλών σου κάθε μέρα!

Συμπέρασμα

Το να χάσεις τα περιττά κιλά σου δε είναι κάτι ακατόρθωτο, ούτε κάτι που απαιτεί να αφιερώσεις όλη τη μέρα σου στο γυμναστήριο. Είναι μια αλλαγή σην καθημερινότητα και στον τρόπο ζωής η οποία όμως αν την υιοθετήσεις έχει πολλά καλά, όχι μόνο για τα κιλά αλλά και για την υγεία σου γενικότερα. Χωρίς να στερείσαι τα πάντα, απλά προσέχοντας, μπορείς να αποκτήσεις το σώμα που ονειρεύεσαι αλλά και να είσαι υγιής ταυτόχρονα.

Αυτό θα το επιτύχεις με έναν συνδυασμό διατροφής και άσκησης. Φρόντισε η διατροφή σου να περιλαμβάνει φρούτα και λαχανικά ώστε να λαμβάνεις πολλές βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και πολλά θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για τον οργανισμό και που θα σου δώσουν ενέργεια. Ταυτόχρονα μια μέτριας έντασης άσκηση μέσα στη μέρα, είτε αυτό λέγεται jogging, είτε γρήγορο περπάτημα ως το σουπερ μάρκετ, θα ενεργοποιήσει το μεταβολισμό σου να κάψει θερμίδες, θα δυναμώσει την καρδιά και θα σε κάνει να νιώθεις πιο δυνατός και δραστήριος.

Είναι στην επιλογή σου αν θες ή όχι να καλυτερεύσεις την υγεία σου και το σώμα σου. Και όλο αυτό ξεκινά από μια διάθεση γι΄αυτό και μια καλή ψυχολογία. Χωρίς αυτά δε θα εμμείνεις στον στόχο σου και θα τα παρατήσεις με την πρώτη ευκαιρία.

By | 2021-12-21T22:30:28+02:00 December 18th, 2021|Αδυνάτισμα|0 Comments

Leave A Comment