Λάδι καρύδας : Κάνει τόσο καλό … !

//Λάδι καρύδας : Κάνει τόσο καλό … !

Λάδι καρύδας : Κάνει τόσο καλό … !

Το λάδι καρύδας είναι ένα εντελώς φυσικό συστατικό που θα έπρεπε να υπάρχει στο κάθε σπίτι. Γιατί ;;; Μα γιατί είναι τόσο πολλές οι χρήσεις του και τόσο πολλά τα οφέλη του για την υγεία και την ομορφιά, που πραγματικά είναι απορίας άξιον γιατί δεν το χρησιμοποιεί ο κόσμος !

Καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και μέταλλα, αποτελεί ένα πολύ θρεπτικό προϊόν για τον οργανισμό που διαθέτει θεραπευτικές και ευεργετικές ιδιότητες ! Καθόλου τυχαίο λοιπόν δεν είναι και το γεγονός ότι το λάδι καρύδας περιέχεται σε πάρα πολλά προϊόντα περιποίησης του προσώπου, του σώματος και των μαλλιών.

Μάθετε τα πάρα πολλά οφέλη του λαδιού καρύδας και δεν θα το αποχωριστείτε ποτέ ξανά ! Είναι αγνό, είναι ακίνδυνο, είναι οικονομικό … και έχει πάρα πολλές χρήσεις !

Το λάδι καρύδας είναι πάρα πολύ ωφέλιμο για τον οργανισμό ως τροφή … αλλά αυτή δεν είναι και η μοναδική του χρήση ! Σύμφωνα με πολλές έρευνες ειδικών της ομορφιάς και της κοσμετολογίας, η χρήση του ελαίου καρύδας, μπορεί να αποφέρει θεαματικά αποτελέσματα και ασύλληπτα οφέλη στην εμφάνισή μας !

(!!!) : Το λάδι καρύδας δεν είναι τίποτα άλλο από ένας υπέρμαχος της ομορφιάς και ένας φύλακας της φρεσκάδας και της νιότης !

Δεν είναι καθόλου τυχαία η χρήση του ελαίου καρύδας σε πάρα πολλά καλλυντικά περιποίησης της επιδερμίδας. Μάλιστα, ειδικά τα τελευταία χρόνια, που η παρασκευή και η χρήση φυσικών καλλυντικών (έναντι των χημικών καλλυντικών) έχει ανέβει κατακόρυφα, η χρήση του ελαίου καρύδας έχει γίνει πλέον γνωστή και στο ευρύ κοινό που μέχρι τότε αγνοούσε τις εκπληκτικές του ιδιότητες.

Ποιές είναι όμως αυτές οι εκπληκτικές ιδιότητες του ελαίου καρύδας που το κάνουν ανάρπαστο και περιζήτητο ; Γιατί χρησιμοποιείται από όλες τις εταιρείες παρασκευής φυσικών καλλυντικών ;

  • το λάδι καρύδας προσφέρει ενυδάτωση. Μια πολύ μικρή ποσότητα αρκεί για την επάλειψη όλου του σώματος, του λαιμού και του προσώπου.
  • είναι ιδανικό για τις ρυτίδες κάτω από τα μάτια και το πρήξιμο
  • προετοιμάζει το δέρμα πριν από το ξύρισμα και το ενυδατώνει αμέσως μετά
  • ενυδατώνει τα ξηρά και σκασμένα χέρια

ladi-karydas-omorfia

  • το λάδι καρύδας προσφέρει αντιβακτηριακή δράση. Χρήσιμο στην επούλωση από κοψίματα. Δημιουργεί ένα στρώμα προστατεύοντας από βακτήρια και σκόνες
  • το λάδι καρύδας προσφέρει αντιμυκητιακή δράση
  • ανακουφίζει από τα ενοχλητικά συμπτώματα της αρθρίτιδας
  • το λάδι καρύδας χρησιμοποιείται ως εξαιρετικό ενυδατικό προϊόν για τα μαλλιά. Μια-δυο σταγόνες στις άκρες θα τις προστατέψουν και θα τις θρέψουν. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως μάσκα-θεραπεία εάν σκεπάσετε με πετσέτα και αφήσετε όλο το βράδυ. Αποτελεί ωραία λύση και ως τζελ μαλλιών.
  • μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως αποσμητικό
  • στα μωρά είναι ιδανικό για τα συγκάματα αλλά και την ξηρότητα του κεφαλιού
  • ανακουφίζει από προβλήματα στο δέρμα αλλά και τσιμπήματα εντόμων και βοηθά στην επούλωση
  • απαλό καθαριστικό για το πρόσωπο
  • ήπιο προϊόν για ντεμακιγιάζ
  • λάδι για μασάζ. Το άρωμά της καρύδας είναι καταπαϋντικό και ανακουφίζει από τον πονοκέφαλο αλλά και το άγχος
  • βελτιώνει την ποιότητα του γάλακτος κατά τον θηλασμό. 3-4 κουταλιές τη μέρα μπορούν να καταναλωθούν εύκολα για αυτό το σκοπό
  • ελέγχει την πείνα με αποτέλεσμα τη μείωση του βάρους
  • απαλό απολεπιστικό για το σώμα                                                                                                                                                                                                                                                            (!!!) : Το λάδι καρύδας μπορείτε να το προμηθευτείτε από κάποιο κατάστημα με βιολογικά προϊόντα ή στα φαρμακεία ! Είναι φυσικό προϊόν, εντελώς αγνό και εντελώς ακίνδυνο για τον οργανισμό και για την ομορφιά σας !

Λάδι καρύδας – τα οφέλη του στη διατροφή

Το λάδι καρύδας δεν είναι πολύτιμο μόνο για την ομορφιά μας αλλά και για τον οργανισμό και την υγεία μας. Αποτελεί ιδανικό συμπλήρωμα διατροφής και συγκαταλέγεται στα δημοφιλέστερα superfoods.

Μπορεί να αντικαταστήσει όλα τα έλαια του μαγειρέματος και να δώσει γεύση χαρίζοντας στον οργανισμό άπειρα οφέλη ! Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να τσιγαρίσετε, να τηγανίσετε, να προσθέσετε στα μαγειρευτά φαγητά σας, στις σαλάτες σας και όπου αλλού επιθυμείτε.

Μια έξυπνη και νόστιμη επιλογή είναι να το προσθέσετε μέσα σε smoothies ή φυσικούς χυμούς για να ενισχύσετε τα θρεπτικά συστατικά και να τα κάνετε πιο νόστιμα και πιο χορταστικά. Επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις το λάδι καρύδας και να φτιάξεις νόστιμα pancakes, τραγανές μπάρες με βρώμη, μπισκότα και ότι άλλο βάζει η φαντασία σου.

  1. Έχει διαπιστωθεί ότι το λάδι καρύδας συμβάλλει στο αδυνάτισμα και στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας αλλά καθυστερεί και την νόσο Alzheimer να εξελιχθεί. Τα κορεσμένα λιπαρά που περιέχει και που παλαιότερα τρόμαζε πολλούς, αποδείχθηκε ότι δεν είναι σαν τα λιπαρά που υπάρχουν στο κρέας ή το τυρί που αποθηκεύονται στις λιποαποθήκες. Είναι μια ειδική κατηγορία κορεσμένων λιπαρών που μεταβολίζονται κατ’ ευθείαν στο συκώτι και παράγεται ενέργεια ή γίνονται κετόνες που θεραπεύουν από τη νόσο Alzheimer.

Το λάδι καρύδας μπορεί να μειώσει το κοιλιακό λίπος και την όρεξη. Βοηθάει στην απώλεια βάρους και κατά συνέπεια μας γλιτώνει και από πολλές ασθένειες που συνδέονται με τη παχυσαρκία. 2 κουταλιές την ημέρα μπορούν να μειώσουν σημαντικά τη περιφέρεια της μέσης.

2) Απο έρευνες που έχουν γίνει, στους λαούς του Νότιου Ειρηνικού και της Νέας Γουινέας, που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες λαδιού καρύδας, έχει βρεθεί ότι οι κάτοικοι έχουν πολύ χαμηλά επίπεδα λιπιδίων στο αίμα και οι καρδιακές νόσοι είναι πολύ σπάνιες. Παρόλο λοιπόν που θεωρούνται πρώτοι σε κατανάλωση λίπους, τα εγκεφαλικά επεισόδια και τα εμφράγματα είναι ελάχιστα.

3) Το λάδι καρύδας περιέχει ένα οξύ, το λαυρικό οξύ, το οποίο με τη πέψη μετατρέπεται σε μια ουσία που είναι τοξική για τον σταφυλόκοκκο και για τον μύκητα Candida Αlbicans. Το λάδι καρύδας βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού και στην μείωση διάφορων ασθενειών.

4) Το έλαιο καρύδας μπορεί να μειώσει τη συχνότητα επιληπτικών κρίσεων. Αν έχετε ακούσει, η κετονική δίαιτα (keto diet) που περιλαμβάνει μεγάλες ποσότητες λίπους και λίγες υδατανθράκων, είναι ειδική για άτομα με επιληψία. Το ίδιο ισχύει και για το λάδι καρύδας όπου τα λιπαρά του μεταφέρονται στο συκώτι και μετατρέπονται σε κετόνες.

5) Άτομα που πάσχουν από υποθυρεοειδισμό μπορούν να αυξήσουν τον μεταβολικό ρυθμό τους με τη βοήθεια του ελαίου καρύδας. Είναι εύπεπτο και μπορεί να καταναλωθεί από άτομα που έχουν αφαιρέσει τη χολή τους και που δυσκολεύονται στην πέψη λιπαρών τροφών.

6) Το λάδι καρύδας χάριν των αντιοξειδωτικών στοιχείων που περιέχει μπορεί να εισχωρήσει σε βάθος στο δέρμα και να προστατεύσει και να παρεμποδίσει τη δημιουργία ελεύθερων ριζών.

7) Το λάδι καρύδας αποτελεί ιδανική τροφή πριν από την άσκηση γιατί αποτελεί την καλύτερη πηγή λιπαρών οξέων και παρέχει ενέργεια στον οργανισμό όπως αυτή που παρέχουν οι υδατάνθρακες. Ταυτόχρονα είναι μια χορταστική και υγιεινή επιλογή.

Μπορεί αρχικά να μη σας φανεί πολύ οικονομικό, αλλά αν σκεφτείτε πόσα καλλυντικά αντικαθιστά και πόσες διαφορετικές χρήσεις μπορεί να έχει θα καταλάβετε πως τελικά εξοικονομείτε πάρα πολλά χρήματα !

Κάντε και εσείς μια δοκιμή και δε θα το μετανιώσετε … !

By | 2021-04-07T11:20:23+03:00 April 7th, 2021|Ομορφιά|0 Comments

Leave A Comment