Μαλακτικό μαλλιών … από αυγά ;;;

//Μαλακτικό μαλλιών … από αυγά ;;;

Μαλακτικό μαλλιών … από αυγά ;;;

Αυγά για ομελέτα αλλά και για … μαλακτικό μαλλιών ;

Σίγουρα ακούγοντας πως θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε τα αυγά για την περιποίηση των μαλλιών σας εκτός από το να φτιάξετε μια ομελέτα θα σας φαινόταν τουλάχιστον παράξενο. Έχει όμως αυτό κάποια πραγματική βάση ή είναι απλά ένας ακόμα μύθος ;

Όπως όλοι γνωρίζουμε, τα αυγά, είναι μια από τις σημαντικότερες πηγές πρωτεΐνης. Αυτό όμως που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι είναι πως και τα μαλλιά αποτελούνται κατά ένα τεράστιο ποσοστό της τάξης του 70 % από πρωτεΐνη (την γνωστή κερατίνη).

Το αυγό εκτελεί χρέη «ακριβού» μαλακτικού !

Τα αδύναμα και ταλαιπωρημένα μαλλιά παρουσιάζουν σημαντική έλλειψη αυτής ακριβώς της πρωτεΐνης, δηλαδή της κερατίνης. Το αυγό, αυτό που ουσιαστικά κάνει σε αυτή την περίπτωση, είναι να αναπληρώνει την χαμένη αυτή πρωτεΐνη, δυναμώνοντας ξανά τα κατεστραμμένα μαλλιά και χαρίζοντάς τους ξανά υγιή όψη, ελαστικότητα και ζωντάνια.

Κάθε αυγό μπορεί να προσφέρει περίπου 3,5 με 6,5 γραμμάρια πρωτεΐνης, πολύ ωφέλιμης όχι μόνο για την διατροφή μας αλλά και για τα μαλλιά μας.

Αλλωστε, το αυγό, αποτελεί μια πάρα πολύ οικονομική λύση για ένα φυσικό spa των μαλλιών σας (χωρίς χημικά και άλλα επιβλαβή στοιχεία), και μάλιστα από την βολή του σπιτιού σας. Χωρίς έξοδα και χωρίς καμία δυσκολία !

Το σπιτικό spa … με τα αυγά !

Είναι εύκολο, είναι οικονομικό και πραγματοποιείται σε μερικά πολύ απλά βήματα. Ακολουθήστε τα και θα έχετε πάλι υγιή, λαμπερά, δυνατά και μεταξένια μαλλιά !

ΒΗΜΑ 1 : Σπάστε ένα αυγό και ρίχτε το μέσα σε ένα μπολ (το ασπράδι και τον κρόκο μαζί).

ΒΗΜΑ 2 : Προσθέστε στο μπολ μια κουταλιά της σούπας από αγνό ελαιόλαδο.

ΒΗΜΑ 3 : Ανακατέψτε πολύ καλά το μίγμα με ένα με ένα πιρούνι ώσπου το λάδι να διαλυθεί καλά μές στο αυγό.

ΒΗΜΑ 4 : Σκεπάστε το μπολ που περιέχει το μίγμα με μια πλαστική μεμβράνη μέχρι να προετοιμάσετε τα μαλλιά σας για την περιποίηση.

ΒΗΜΑ 5 : Λύστε τα μαλλιά σας και βουρτσίστε τα για να ξεμπλεχτούν.

ΒΗΜΑ 6 : Πάρτε το μπολ με το μίγμα και πηγαίντε στο μπάνιο για να αρχίσετε το spa των ταλαιπωρημένων σας μαλλιών.

ΒΗΜΑ 7 : Λουστείτε με ένα σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό των μαλλιών αλλά και του κεφαλιού. Απομακρύνετε με αυτό τον τρόπο ρύπους, υπολείμματα από προϊόντα styling, αλλά και τα φυσικά έλαια που εκκρίνονται από τις ρίζες των μαλλιών. Ξεβγάλτε καλά από το σαμπουάν.

ΒΗΜΑ 8 : Στραγγίξτε καλά τα μαλλιά σας ώστε να απομακρυνθεί το νερό και μετά σκουπίστε ταμποναριστά με μια πετσέτα που θα απομακρύνει ακόμα περισσότερη υγρασία από τα μαλλιά σας.

ΒΗΜΑ 9 : Εφαρμόστε σε όλο το μήκος των μαλλιών με ιδιαίτερη έμφαση όμως στις άκρες που τείνουν να παρουσιάζουν ψαλίδα, το ειδικό μίγμα με αυγό και ελαιόλαδο. Καλύψτε το κεφάλι σας με ένα σκουφάκι μπάνιου ή με μια πλαστική μεμβράνη και αφήστε το μίγμα να δράσει για περίπου 15 με 20 λεπτά. (ΠΡΟΣΟΧΗ : Μην υπερβαίνετε τα 20 λεπτά !)

ΒΗΜΑ 10 : Ξεβγάλτε τα μαλλιά σας καλά και εφαρμόστε μια μαλακτική κρέμα που θα την αφήσετε λίγα λεπτά να δράσει. Στη συνέχεια ξεβγάλτε καλά.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Να μην εφαρμόζεται η μάσκα αυτή με το αυγό περισσότερες από μία φορά το μήνα, γιατί μπορεί να προκαλέσει τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα !

By | 2014-01-25T13:36:28+02:00 January 25th, 2014|Ομορφιά|0 Comments

Leave A Comment