Μανιτάρια με περίεργες … σχεδόν μαγικές ιδιότητες !

//Μανιτάρια με περίεργες … σχεδόν μαγικές ιδιότητες !

Μανιτάρια με περίεργες … σχεδόν μαγικές ιδιότητες !

Η ψιλοκυβίνη και τα μαγικά μανιτάρια …

Η ψιλοκυβίνη είναι μια ουσία ψυχοενεργή, που μπορεί να μεταβάλλει την προσωπικότητα του ατόμου άλλοτε ευεργετικά και άλλοτε καταστροφικά. Μερικά λοιπόν μανιτάρια περιέχουν αυτή την ιδιαίτερη ουσία καθώς και μια ακόμα ανάλογη ουσία, την ψιλοκίνη, καθώς και ορισμένες ακόμα τέτοιου τύπου ψυχοδραστικές ουσίες.

(!!!) : Τα μανιτάρια αυτά ονομάζονται μανιτάρια ψιλοκυβίνης ή αλλιώς Psilocybe Cubensis.

Είναι δηλαδή τα μανιτάρια ψιλοκυβίνης επικίνδυνα και εθιστικά ;;;

Τα μανιτάρια ψιλοκυβίνης δεν είναι εθιστικά όπως άλλα τρόφιμα που περιέχουν ψυχοδραστικές ουσίες, ωστόσο μπορεί να είναι επικίνδυνα, όχι λόγω των ουσιών που περιέχουν όσο λόγω της μεγάλης ομοιότητας που παρουσιάζουν με ένα άλλο είδος δηλητηριωδών μανιταριών.

(!!!) : Μάλιστα σύμφωνα ακόμα και με τους ειδικούς της υγείας, τα μανιτάρια ψιλοκυβίνης δεν είναι καθόλου επικίνδυνα, αφού είναι λιγότερο τοξικά ακόμα και από μια και μόνο ασπιρίνη !

Πώς τα μανιτάρια αυτά προκαλούν αλλαγή προσωπικότητας ;

(!) : Τα μαντιτάρια ψιλοκυβίνης, όπως ήδη αναφέραμε περιέχουν την ψυχοενεργή ουσία ψιλοκυβίνη. Μόλις το άτομο καταναλώσει τα μανιτάρια αυτά η ψιλοκυβίνη περνάει στον οργανισμό του όπου μεταβολίζεται στην ουσία ψιλοκίνη.

(!!) : Η ψιλοκίνη εν συνεχεία, όντας ψυχοδραστική ουσία, προκαλεί στο άτομο που έφαγε τα μανιτάρια έντονα περιστατικά αλλαγής προσωπικότητας, παραισθήσεων και ψευδαισθήσεων.

Τα μανιτάρια που όπως λένε … γιατρεύουν την κατάθλιψη !

(!!!) : Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, τα μανιτάρια ψιλοκυβίνης, λακριβώς λόγω των ψυχοδραστικών ουσιών που περιέχουν είναι πιθανό να μπορούν να αλαχιστοποιήσουν τα συμπτώματα της κατάθλιψης !

Σύμφωνα με πολλές σχετικές έρευνες και πολλές μελέτες επάνω σε ασθενείς, ειδικοί γιατροί κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η χρήση ψιλοκυβίνης έχει την μοναδική ικανότητα, εκτός από μια σειρά παρενεργειών, να προκαλεί και την απελευθέρωση ακόμα και των πιο προσωπικών συναισθημάτων, σκέψεων και αναμνήσεων του ατόμου, απεγκλωβίζοντας έτσι κάθε δυσάρεστη σκέψη ή ανάμνηση που τον οδηγούσε στην αύξηση άγχους και στην κατάθλιψη.

Δεν είναι μάλιστα τυχαίο, πως ακόμα και στην δεκαετία του ’50 χρησιμοποιούσαν ευρέως την ψιλοκυβίνη για την αντιμετώπιση διαφόρων συναισθηματικών και ψυχικών νοσημάτων.

Μάλιστα οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν την ψιλοκυβίνη για πρώτη φορά αναφέρονται σε μια πρωτόγνωρη και εντελώς μυστικιστική εμπειρία κατά την οποία παρουσιάζουν συνεχώς αυξανόμενη δεκτικότητα στην εμπειρία.

Με λίγα λόγια, τα άτομα που κάνουν χρήση ψιλοκυβίνης φαίνεται να παρουσιάζουν εμφανή συμπτώματα αλλοίωσης της προσωπικότητάς τους και χαλάρωσης των αντιστάσεών τους.

Παρενέργειες που προκαλεί η ψιλοκυβίνη

  • αλλοίωση της αφής
  • αλλοίωση της ακοής
  • αλλοίωση της όρασης
  • αλλαγή των χρωμάτων
  • παράξενα φαινόμενα όπως φωτεινά και μη σημεία, αύρες, επιφάνειες που αχνοσβήνει το φως, αντικείμενα που φαίνονται σαν να μετακινούνται
  • απώλεια αντίληψης της απόστασης
  • ενδεχόμενη κακή εκδήλωση των εγκλωβισμένων συναισθημάτων
  • αίσθηση πως τα πράγματα γύρω λιώνουν
  • αίσθηση πως τα κινούμενα αντικείμενα αφήνουν πίσω τους μια σκια που τα ακολουθεί σαν ίχνος 
By | 2014-05-14T11:37:40+03:00 May 14th, 2014|Υγεία|0 Comments

Leave A Comment