Ματωμένα μύδια : Τα πιο επικίνδυνα & θανατηφόρα

//Ματωμένα μύδια : Τα πιο επικίνδυνα & θανατηφόρα

Ματωμένα μύδια : Τα πιο επικίνδυνα & θανατηφόρα

Τι είναι τα ματωμένα μύδια & πού τα συναντάμε ;

Είναι γεγονός πως πολλές φορές αγνοούμε το πόσο επικίνδυνο μπορεί να είναι ένα τρόφιμο για την υγεία μας. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τα λεγόμενα «ματωμένα μύδια» ή «μύδια του αίματος».

Όλοι γνωρίζουμε και έχουμε ακούσει την επικινδυνότητα που υπάρχει για τροφικές δηλητηριάσεις από θαλασσινά και πιο συγκεκριμένα από οστρακοειδή. Ωστόσο, τα ματωμένα μύδια ή μύδια του αίματος είναι κάτι εντελώς διαφορετικό, αφού πρόκειται για μια από τις πιο επικίνδυνες τροφές σε ολόκληρο τον πλανήτη. Τα μύδια του αίματος είναι μια ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ αλλά ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ ΛΙΧΟΥΔΙΑ !!!

Τα μύδια του αίματος τα συναντάμε κυρίως στην περιοχή της Σανγκάης, στον Κόλπο του Μεξικού, στον Ατλαντικό αλλά και σε μερικές περιοχές του Ειρηνικού ωκεανού.

Γιατί τα μύδια του αίματος είναι επικίνδυνα για την υγεία ;

(!!!) : Τα μύδια του αίματος, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα μύδια που όλοι γνωρίζουμε, συνηθίζουν να ζουν σε περιβάλλον με αρκετά χαμηλότερο οξυγόνο.

Για τον λόγο αυτό τα μύδια αυτά έχουν ανάγκη να απορροφούν μεγαλύτερη ποσότητα νερού ώστε να μπορέσουν να τραφούν, να πάρουν όλα τα πολύτιμα συστατικά που χρειάζονται και φυσικά να επιβιώσουν.

(!!!) : Τα μύδια του αίματος ακριβώς επειδή αναγκάζονται να φιλτράρουν μεγαλύτερη ποσότητα νερού, απορροφούν και πολύ περισσότερα βακτήρια και ιούς από τα υπόλοιπα μύδια !

Μερικοί ιοί που μπορεί να απορροφήσουν τα μύδια του αίματος

Τα μύδια του αίματος προσπαθώντας να επιβιώσουν μπορεί να απορροφήσουν πολλά και επικίνδυνα για τον οργανισμό και την υγεία του ανθρώπου βακτήρια και ιούς. Μερικά μόνο από αυτά είναι τα ακόλουθα :

  • ο ιός της δυσεντερίας
  • ο ιός του τυφοειδούς πυρετού
  • ο ιός της ηπατίτιδας Α

Προσοχή : Κάποιος μπορεί να ξεχωρίσει τα μύδια του αίματος ή ματωμένα μύδια φυσικά από την «ματωμένη» όψη τους !

Τα ματωμένα μύδια καταναλώνονται ωμά, χωρίς να βράσουν καθόλου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παραμένουν ματωμένα και να δημιουργούν πολλές φορές σοβαρά γαστρεντερικά προβλήματα στο άτομο που τα τρώει.

Γενικά τα μύδια και τα οφέλη τους για την υγεία

Αν και είναι επικίνδυνα να οδηγήσουν σε δηλητηριάσεις, τα μύδια γενικά, δεν παύουν να είναι μια από τις πιο νόστιμες αλλά και τις πιο ωφέλιμες τροφές.

(!!!) : Τα μύδια εκτός από σημαντικότατη πηγή πρωτεϊνών είναι και πολύ χαμηλά σε λίπος, γεγονός που τους δίνει προβάδισμα σε σχέση με άλλα τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνες. Επίσης τα μύδια παρέχουν στον οργανισμό βιταμίνη Β12, βιταμίνη C, φυλλικό οξύ,ωφέλιμα Ω-3 λιπαρά οξέα, μαγγάνιο, φώσφορο και ψευδάργυρο.

By | 2014-04-22T12:48:09+03:00 April 22nd, 2014|Υγεία|0 Comments

Leave A Comment