Μυρίστε άφοβα όλα τα λιπαρά φαγητά !!!

//Μυρίστε άφοβα όλα τα λιπαρά φαγητά !!!

Μυρίστε άφοβα όλα τα λιπαρά φαγητά !!!

Αίσθηση δεν είναι μόνο η γεύση !

Όλοι γνωρίζουμε τις 5 πολύτιμες αισθήσεις του ανθρώπου. Ειδικά όμως στην κατηγορία του φαγητού τείνουμε να ξεχάσουμε τελείως πολλές από τις υπόλοιπες αισθήσεις μας και επικεντρωνόμαστε μόνο στη γεύση.

Αυτό όμως δεν είναι σωστό ! Το φαγητό πρέπει να το απολαμβάνουμε επίσης και με την όραση αλλά και με την όσφρηση. Πρόκειται για πάρα πολύ δυνατές αισθήσεις που όμως τις έχουμε παραμερίσει και δεν τους αποδίδουμε την σωστή τους σημασία.

(!) : Σύμφωνα μάλιστα με διάφορες μελέτες φαίνεται πως ο άνθρωπος είναι ικανός μέσω της όσφρησής του να αναγνωρίσει το καθαρό λίπος !!!

Πώς αυτή η έρευνα μπορεί να σώσει την υγεία μας ;

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, σύμφωνα με αυτή την έρευνα, ένας άνθρωπος ΜΠΟΡΕΙ να αναγνωρίσει το καθαρό λίπος, αλλά μπορεί να αναγνωρίσει και το λίπος μέσα στις τροφές που καταναλώνει. Σκεφτείτε λοιπόν πως μπορεί να βοηθήσει αυτό εάν θέλετε να χάσετε κιλά…! Ισχύει ομως;

Έτσι, στην έρευνα αυτή, χρησιμοποιήθηκε γάλα αλλά σε διαφορετικά επίπεδα περιεκτικότητας σε λιπαρά. Οι διάφοροι συμμετέχοντες στην έρευνα αυτή κλήθηκαν να μυρίσουν τα διαφορετικών λιπαρών γάλατα. Το αποτέλεσμα ήταν συγκλονιστικό, αφού φάνηκε πως με ΜΟΝΑΔΙΚΟ εργαλείο την όσφρησή τους κατάφεραν να αναγνωρίσουν το γάλα που ήταν υψηλότερης περιεκτικότητας σε λιπαρά στοιχεία !

Βοηθάει αυτό όμως πραγματικά την υγεία μας και με ποιον ακριβώς τρόπο ; Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την όσφρησή μας σαν όπλο για την προστασία της υγείας μας ;

Μα φυσικά ! Αυτός ήταν και ο σκοπός της έρευνας αυτής. Αναγνωρίζοντας ένα άτομο τα λιπαρά στοιχεία στις τροφές που καταναλώνει μπορεί να αναπτύξει μια ισχυρή άμυνα που θα προφυλάσσει τον οργανισμό του από τα επιβλαβή λιπαρά στοιχεία που μακροπρόθεσμα καταστρέφουν όχι μόνο την γραμμή και το σώμα του αλλά κυρίως την υγεία του.

Ακόμα και σε τρόφιμα που δεν αναγράφουν την ακριβή περιεκτικότητά τους σε λιπαρά στοιχεία, η φύση έδωσε τρόπο ώστε το άτομο να μπορεί να τα αναγνωρίσει και να προστατεύσει τον εαυτό του.

Ισχύει για όλους τους ανθρώπους ;

ΝΑΙ !!! Πρόκειται για μια ικανότητα που έχει ο άνθρωπος από τη φύση του. Δεν είναι κάποια ειδική ικανότητα ανθρώπων με αυξημένο σωματικό βάρος ή ανθρώπων που αγαπούν το φαγητό !

Την ικανότητα αυτή να αναγνωρίζουν το καθαρό λίπος την έχουν όλοι οι άνθρωποι ανεξαιρέτως φύλου και φυσικής κατάστασης.

Αβέβαιη ακόμα η επιστημονική κοινότητα …

Αν και τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής είναι πολύ θετικά, ωστόσο αφορούν μια ικανότητα του ανθρώπου που ακόμα δεν έχει διαλευκάνει η επιστημονική κοινότητα πώς θα μπορούσε και με ποιον ακριβώς τρόπο να χρησιμοποιηθεί προς όφελος της υγείας του.

Παρά το γεγονός ότι ο άνθρωπος είναι σε θέση να αναγνωρίζει τα επιβλαβή λιπαρά στοιχεία μέσα στις τροφές του, ωστόσο υπερνικά πάντα η επιθυμία του για κατανάλωση αυτών των τροφών !

By | 2020-11-15T10:56:37+02:00 March 26th, 2014|Υγεία|0 Comments

Leave A Comment