Να πάρω πολυβιταμίνες ; … ή μήπως όχι ;

//Να πάρω πολυβιταμίνες ; … ή μήπως όχι ;

Να πάρω πολυβιταμίνες ; … ή μήπως όχι ;

Αισθάνομαι καταβεβλημένη …

Πολλές φορές έχουμε αισθανθεί είτε πολύ κουρασμένες, είτε ακόμα σαν να έχουμε μονίμως κάποια ίωση να μας «γυροφέρνει» και να μη μας αφήνει να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Πολλές μάλιστα από αυτές τις φορές έχουμε οδηγηθεί στη λήψη κάποιας πολυβιταμίνης για να μας βοηθήσει να αμυνθούμε στον οποιονδήποτε ιό μας πολιορκεί, καθώς επίσης και για να μας δώσει ξανά την ενέργεια που χάσαμεκαι που έχουμε τόσο ανάγκη.

Χρειαζόμαστε όμως πραγματικά κάποια πολυβιταμίνη, ή μήπως τελικά είναι απλά μια υπερβολή, μια συνήθεια που δεν μπορούμε καν να εξηγήσουμε αλλά και ούτε να αποβάλλουμε ;

Έρευνα σχετικά με τη λήψη των πολυβιταμινών …

ΕΡΕΥΝΑ : Η έρευνα αυτή έγινε σε περίπου 161.000 γυναίκες που είχαν μπει στην εμμηνόπαυση και διήρκεσε σχεδόν 8 ολόκληρα χρόνια. Σύμφωνα λοιπόν με αυτή την έρευνα, οι γυναίκες που έλαβαν πολυβιταμίνες είχαν τις ίδιες ακριβώς πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο ή κάποια καρδιαγγειακή νόσο με τις γυναίκες που δεν έλαβαν πολυβιταμίνες !!!

Τι πιστεύουν οι ειδικοί σχετικά με αυτή την έρευνα ;

Οι απόψεις των ειδικών όμως σχετικά με την έρευνα αυτή δεν ταυτίζονται, αλλά παρουσιάζουν διαφοροποιήσεις.

1η άποψη : Σύμφωνα με την άποψη αυτή, η έρευνα, που διήρκεσε μόλις 8 χρόνια δεν είναι έγκυρη και δεν είναι σε θέση να συσχετιστεί με την εμφάνιση ή όχι καρκίνου, αφού πολλά είδη καρκίνου χρειάζονται 10, 15 ή και περισσότερα έτη για να αναπτυχθούν και φυσικά να εκδηλωθούν !

Έτσι, η λήψη των πολυβιταμινών, είναι ευεργετική και ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ για τον οργανισμό, αφού του παρέχει πολλά και ωφέλιμα στοιχεία, τα οποία τον προφυλάσσουν και ενισχύουν το ανοσοποιητικό του σύστημα. Μάλιστα, επειδή η διατροφή των περισσοτέρων κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν είναι η σωστή και δεν καλύπτει τις ανάγκες του οργανισμού, μια πολυβιταμίνη συμπληρώνει τις ανάγκες αυτές και δεν αφήνει τον οργανισμό να εξασθενίσει.

Επιπλέον, η λήψη των πολυβιταμινών χαρίζει ενέργεια και ευεξία και επιτρέπει στο άτομο να ξεκινήσει με θετική διάθεση την κουραστική του ημέρα και γεμάτο ζωντάνια, ώστε να έχει καλύτερη απόδοση.

2η άποψη : Σύμφωνα με την άποψη αυτή (που δεν έρχετε σε ρήξη ακριβώς με την 1η άποψη, απλά επισημαίνει κάποιες προϋοθέσεις και παραμέτρους), η λήψη των πολυβιταμινών για να έχει κάποια αποτελέσματα θα πρέπει να γίνεται από μικρή ηλικία και όχι σε ήδη πλέον προχωρημένη ηλικία.

Επίσης θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική η επιλογή της κατάλληλης πολυβιταμίνης, ώστε να είναι φυσικά καλής ποιότητας και ασφαλής για τον οργανισμό. Η λήψη κακής ποιότητας πολυβιταμινών και από μερικές γυναίκες μετέχουσες στην έρευνα αυτή, θα μπορούσε να αλλάξει ολοκληρωτικά τα αποτελέσματα της έρευνας και να τα αλλοιώσει.

3η άποψη : Η 3η αυτή άποψη είναι πιο απόλυτη και υποστηρίζει πως μια σωστή διατροφή, πλούσια σε όλα τα απαραίτητα συστατικά που έχει ανάγκη ο οργανισμός, είναι αρκετή για να καλύψει όλες τις ανάγκες του, με αποτέλεσμα να είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΧΡΗΣΤΗ η λήψη κάποιας πολυβιταμίνης !

By | 2014-04-02T11:56:41+03:00 April 2nd, 2014|Υγεία|0 Comments

Leave A Comment