Πραγματική ευτυχία… οι ειδικοί συμβουλεύουν πώς να την αποκτήσεις !!!

//Πραγματική ευτυχία… οι ειδικοί συμβουλεύουν πώς να την αποκτήσεις !!!

Πραγματική ευτυχία… οι ειδικοί συμβουλεύουν πώς να την αποκτήσεις !!!

Οι επιστήμονες επιμένουν όλο και περισσότερο με την πάροδο των ετών να ισχυρίζονται ότι η ευτυχία κατακτιέται μέσα απ’ τα πιο απλά πράγματα.

Ακολούθησε τις συμβουλές τους και οδήγησε τον εαυτό σου στην πραγματική ευτυχία καθώς είναι πολύ πιο εύκολο απ’ όσο νόμιζες….

  1. Γυμνάσου λίγο περισσότερο

Είναι γεγονός, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα των έγκυρων NewYorkTimes, ότι ένα πρόγραμμα διάρκειας μόλις 7’ την ημέρα και το οποίο περιλαμβάνει 12 ασκήσεις είναι ο ιδανικότερος τρόπος προκειμένου να επιτύχεις την τέλεια φυσική κατάσταση. Το όφελός σου μάλιστα θα είναι διπλό αφού θα δεις σημαντική βελτίωση και στην διάθεσή σου. Η άσκηση βοηθά στην χαλάρωση του μυαλού και φυσικά ανεβάζει αισθητά την αυτοεκτίμησή σου!

  1. Κοιμήσου περισσότερο

Ο ύπνος σαφώς και είναι απαραίτητος για να ξεκουράζει το σώμα μας αλλά και για να βοηθά το μυαλό μας ώστε να συγκεντρώνεται πιο εύκολα. Όσο κι αν δεν το πιστεύεις όμως, συντελεί σημαντικά και στην απόκτηση του αισθήματος ευτυχίας γεγονός που εξηγείται επιστημονικά. Η έλλειψή του επηρεάζει τον ιππόκαμπο, ο οποίος αποτελεί μέρος του εγκεφάλου που αναλαμβάνει την επεξεργασία των θετικών εμπειριών, με αποτέλεσμα να δυσκολευόμαστε να τις ανακαλέσουμε όταν δεν έχουμε κοιμηθεί καλά ή αρκετά!

  1. Βγες απ’ το σπίτι

Οι επιστήμονες μας ενημερώνουν ότι η παραμονή μας στον καθαρό αέρα μπορεί να μας αλλάξει την διάθεση. Τα θετικά συναισθήματα φτάνουν στο μέγιστο όσο βρισκόμαστε στο ύπαιθρο ή κοντά στην θάλασσα σε θερμοκρασία 14 βαθμών C. Όταν έχεις την ευκαιρία λοιπόν ξέκλεψε 20’ απ’ την ημέρα σου για να απολαύσεις ένα ηλιόλουστο απόγευμα και βελτίωσε την ψυχική σου υγεία!

( !!! ) : Στην ευτυχία οδηγούν επίσης η αφιέρωση περισσότερου χρόνου στην οικογένεια μας και σε φίλους αλλά και η πρακτική του διαλογισμού!!!

  1. ‘’Δώσε’’ απλόχερα

Ειδικότερα την περίοδο που διανύουμε οι άνθρωποι που χρειάζονται την βοήθειά μας είναι πάρα πολλοί. Επιστήμονες που ασχολούνται με την θετική ψυχολογία υποστηρίζουν ότι μια πράξη καλοσύνης προσφέρει τέτοια αίσθηση ευεξίας που δεν την ξεπερνά καμία άλλη… Επίσης αναφέρουν ότι όταν κάνουμε αγορές για κάποιον άλλο μας δημιουργούνται πολύ πιο θετικά συναισθήματα απ’ ότι όταν η αγορά μας προορίζεται για τον εαυτό μας!

  1. Χαμογέλασε

Κάνοντας θετικές σκέψεις παρατηρούμε ότι ασυναίσθητα δημιουργείται ένα χαμόγελο στο πρόσωπό μας γεγονός που αυτομάτως μας κάνει να αισθανόμαστε πιο όμορφα. Η εμφάνιση του χαμόγελου μας βοηθά επίσης να μειώσουμε το άγχος μας ενώ είναι αποδεδειγμένο ότι ακόμα και ένα επιτηδευμένο είναι ικανό να βελτιώσει στην στιγμή την διάθεσή μας!

  1. Νιώσε ευγνωμοσύνη

Ένας εύκολος τρόπος για να το πετύχεις είναι να κρατάς ημερολόγιο στο οποίο καταγράφεις καθημερινά μικροπράγματα τα οποία σου προσφέρονται ή να τα αναφέρεις στο τέλος της ημέρας με μία φίλη σου. Η συγκεκριμένη πρακτική έχει δείξει πως μπορεί να αυξήσει το αίσθημα ευτυχίας στον άνθρωπο και πολλές φορές να μειώσει αισθητά τα καταθλιπτικά συμπτώματα.

7. Απόλαυσε τον εαυτό σου

Πολλοί άνθρωποι φοβούνται τη μοναξιά. Έχουν ανάγκη να βρίσκονται πάντα μαζί με άλλους, μαζί με την οικογενειά τους, μαζί με τους φίλους τους, μαζί με το σύντροφό τους. Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν καταλάβει πόσο καλό κάνει η μοναχικότητα κάποιες ώρες την ημέρα.

Η μοναχικότητα δε σημαίνει απομόνωση, δε σημαίνει μοναξιά ! Αντίθετα, είναι μια ανάγκη που έχει κάθε άνθρωπος ώστε να ανακτήσει τις δυνάμεις του, να βάλει σε μια σειρά τις σκέψεις του, να οργανωθεί, να χαλαρώσει, να ακούσει τα θέλω και τις επιθυμίες του, να βάλει στόχους για την ίδια του τη ζωή. Ένας άνθρωπος που είναι ευτυχισμένος μπορεί να ζήσει και μόνος του, γιατί είναι ο ίδιος ολοκληρωμένος. Ένας γεμάτος άνθρωπος μπορεί να προσφέρει πιο πολλά όταν θα έρθει σε επαφή με τους άλλους ανθρώπους. Γι’ αυτό μην υποτιμάτε τη μοναξιά… εκμεταλλευτείτε την !

8. Ζήσε με ειλικρίνεια

Τα ψέματα για κάποιους είναι τρόπος ζωής. Είναι ένας δρόμος που νομίζουν οτι οδηγεί στην αποδοχή τους από τους άλλους ανθρώπους. Αυτοί που λένε ψέματα σε καθημερινή βάση είναι συνήθως υπερβολικοί και στα λεγόμενα αλλά και στις αντιδράσεις τους. Ζούν με ένα μόνιμο άγχος μην αποκαλυφθεί η αλήθεια και προκειμένου να μη συμβεί αυτό, χρησιμοποιούν άλλα ψέματα για να καλύψουν τα άλλα.

Το να ζείς με ειλικρίνεια σε καθιστά πιο έντιμο άνθρωπο και άξιο εμπιστοσύνης. Σε βοηθά να κάνεις πιο δυνατές και μακροχρόνιες σχέσεις που βασίζονται στην αληθινή επικοινωνία που κατά βάθος σε κάνουν πιο ευτυχισμένο άνθρωπο.

9. Διασκέδασε

Ο κάθε άνθρωπος έχει τα χόμπυ του, δραστηριότητες δηλαδή που τον χαροποιούν και τον κάνουν ευτυχισμένο άνθρωπο. Ο χρόνος αυτός που αφιερώνεις στις δραστηριότητες αυτές μπορεί να είναι λίγος λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεων, είναι όμως πολύ σημαντικός για τη ψυχολογία σου.

xamogela-pragmatiki-eutuxia

Το να σχεδιάσεις να κάνεις ένα ταξίδι, σου δημιουργεί μεγάλη χαρά, ανυπομονησία και σου ανεβάζει πολύ την διάθεση. Η όμορφη αυτή αναμονή σε κάνει πιο δημιουργικό στη δουλειά σου και η επιστροφή σου συνοδεύεται από μεγαλύτερη όρεξη για δουλειά και δημιουργία.

Δώσε λοιπόν χρόνο στην καλοπέρασή σου, χωρίς να το παρακάνεις και όχι εις βάρος των άλλων σου υποχρεώσεων, γιατί αποτελεί σημαντικό κομμάτι για τη γενική σου εικόνα και συμπεριφορά απέναντι στους άλλους. Ένας γεμάτος άνθρωπος είναι πιο δοτικός και πιο χαρούμενος στη καθημερινότητά του.

10. Συγχώρεσε

Το να κρατάς κακία σε ανθρώπους επειδή δε σου φέρθηκαν με τον τρόπο που περίμενες σε εξαντλούν και σου προκαλούν μια συνεχής θλίψη. ‘Ασε τις μνησικακίες στην άκρη, ξέχνα ότι σε πονά και ζήσε μαζί με την ανατολή του ήλιου την καινούρια μέρα που έρχεται και που υπόσχεται πολλές όμορφες και χαρούμενες στιγμές. Να θυμάσαι ότι η συγχώρεση είναι η μεγαλύτερη λύτρωση… !!

11. Απόλαυσε την εργασία σου

Όσοι είχαν την τύχη να επιλέξουν το επάγγελμά τους είναι πιο ευτυχισμένοι στην καθημερινότητά τους. Στη δουλειά μας περνάμε τουλάχιστον το 1/3 της ημέρας μας. Είναι λοιπόν βασικό να είμαστε ικανοποιημένοι και χαρούμενοι στον εργασιακό μας χώρο γιατί αυτό έχει αντίκτυπο και στην προσωπική μας ζωή.

Απόλαυσε την εργασία σου όποια κι αν είναι αυτή και να θυμάσαι ότι όλα τα επαγγέλματα έχουν τις δυσκολίες και τα άγχη τους. Όσο πιο πολύ απολαμβάνεις αυτό που κάνεις τόσο περισσότερο θα αναγνωρίζεται η αξία σου και αυτό θα σου προσφέρει ικανοποίηση, αυτοπεποίθηση, δυναμισμό και ίσως … μεγαλύτερες οικονομικές απολαβές !

12. Δημιούργησε σχέσεις αγάπης

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που είναι πιο ευτυχισμένοι είναι αυτοί που έχουν δίπλα τους ανθρώπους που τους αγαπούν και τους νοιάζονται. Άνθρωποι με οικογένεια, με παιδιά, με φίλους. Η προσωπική ευτυχία έχει πολύ μεγαλύτερο αντίκρυπο στην ζωή κάποιου από ότι έχει το π.χ. το εισόδημα. Η συναναστροφή με χαρούμενα άτομα κάνει και εσένα τον ίδιο πιο χαρούμενο και πιο ευτυχισμένο γι’ αυτό απόφυγε τους τοξικούς ανθρώπους !

Γενικό Συμπέρασμα

Πολλοί πιστεύουν ότι η ευτυχία είναι θέμα τύχης. Δεν είναι ! Η ευτυχία βρίσκεται σε μικρά καθημερινά πράγματα που όποιοι τα βλέπουν και να αναγνωρίζουν νιώθουν ευτυχισμένοι. Άλλοι δε τα βλέπουν καθόλου, γιατί για εκείνους είναι πολύ μικρά, και περιμένουν να ‘ερθει κάτι μεγάλο για να ευτυχήσουν ! Έτσι χάνουν πολλές ευκαιρίες στην ευτυχία και στην ομορφιά της ζωής. Είναι θέμα προσωπικό λοιπόν πώς θα επιλέξει κάποιος άνθρωπος να ζήσει :

Μίζερα και περιμένοντας το όνειρο που θα του αλλάξει όλη τη ζωή; Ή όμορφα και ευτυχισμένα απολαμβάνοντας όλα τα μικρά δώρα της ζωής; Η απάντηση είναι δική σας…

By | 2021-04-08T11:07:06+03:00 April 8th, 2021|Υγεία|0 Comments

Leave A Comment