Ελαφριά σνακ για την παραλία

//Ελαφριά σνακ για την παραλία

Ελαφριά σνακ για την παραλία

Τώρα το καλοκαίρι, ο υδράργυρος ανεβαίνει και επιθυμούμε να περνάμε πολλές ώρες στην παραλία ή στη δροσιά κάποιας πισίνας. Αυτό προϋποθέτει να έχει προηγηθεί ένα καλό γεύμα, το οποίο θα μας δώσει την ενέργεια που θα χρειαστούμε για το κολύμπι ή τα παραθαλάσσια σπορ που θα επιλέξουμε.

Ένα καλό γεύμα θα πρέπει να προηγείται του μπάνιου μας τουλάχιστον 3 ώρες και θα πρέπει να είναι περίπου 400 με 450 θερμίδες. Δεν θα πρέπει να έχουμε φάει πολύ βαριά πριν από το μπάνιο μας, αλλά ούτε και να μην έχουμε φάει καθόλου, γιατί η έλλειψη φαγητού θα μας οδηγήσει γρήγορα σε εξάντληση και απώλεια δυνάμεων. Ανάλογα με την ώρα που θα επιλέξουμε να κάνουμε το μπάνιο μας (πρωινό ή απογευματινό μπάνιο), φροντίζουμε για ένα καλό πρωινό ή μεσημεριανό γεύμα που θα μας δώσει ενέργεια και βιταμίνες, χωρίς να μας βαρύνει όμως.

Επειδή όμως οι ώρες που περνάμε στην παραλία είναι πολλές και η ενέργεια που σπαταλάμε σε διάφορα σπορ και δραστηριότητες είναι ακόμα περισσότερη, χρειαζόμαστε ενέργεια και στην παραλία και σνακ που θα μας τονώσουν, θα μας ενυδατώσουν από την αφυδάτωση που προκαλεί η πολύωρη έκθεση στον ήλιο, και θα μας κρατήσουν ανάλαφρους ώστε να συνεχίσουμε τις δραστηριότητές μας. Υπάρχουν λοιπόν σνακ που ενδείκνυνται για την παραλία, γιατί μας διοχετεύουν με ενέργεια, είναι εύκολα να τα μεταφέρουμε και δεν χαλάνε με την πολύωρη παραμονή τους στον ήλιο.

Μερικά υγιεινά σνακ παραλίας :

  • Φρούτα

Τα φρούτα αποτελούνται στο μεγαλύτερο μέρος τους από νερό. Με την κατανάλωση φρούτων καταλαγιάζουμε την πείνα μας, ενυδατώνουμε τον οργανισμό, παίρνουμε βιταμίνες και παραμένουμε ανάλαφροι ώτε να συνεχίσουμε τα παιχνίδια στην παραλία.

  • Ξηροί καρποί

Με μια χούφτα ξηρούς καρπούς είναι σαν να έχουμε φάει ένα πλήρες γεύμα. Μας κρατάνε για ώρες χορτάτους και γεμίζουν τις μπαταρίες μας.

  • Αποξηραμένα φρούτα

Μεταφέρονται εύκολα και μας τονώνουν. Ιδανικά συνδυάζονται και με λίγους ξηρούς καρπούς.

  • Μπάρες δημητριακών

Είναι ιδανικές και για παιδιά, αφού συνδυάζουν το γλυκό με τις απαραίτητες φυτικές ίνες, χορταίνουν, δίνουν ενέργεια και είναι εύκολο να μεταφερθούν χωρίς να απαιτούνται τάπερ και συσκευασίες.

  • Λαχανικά

Τα λαχανικά, όπως και τα φρούτα, είναι από τις πιο υγιεινές και ελαφριές λύσεις, και ειδικά τα καρότα ενδείκνυνται γιατί διευκολύνουν και τη διαδικασία του μαυρίσματος.

  • Κράκερ, κριτσίνια και παξιμάδια

Εύκολη λύση που κόβει αμέσως την πείνα. Καλό είναι τα κράκερ που θα επιλέξουμε να είναι ανάλατα γιατί το αλάτη διευκολύνει την αφυδάτωση του οργανισμού.

  • Σάντουιτς

Σάντουιτς με τυρί και γαλοπούλα, με λαχανικά, με μέλι και βούτυρο, με βραστά λαχανικα, είναι μερικές εύκολες λύσεις για την παραλία.

  • Βραστά αυγά

Μεγάλη πηγή πρωτεΐνης και ενέργειας. Μπορούν να μπουν και μέσα σε σάντουιτς με διάφορα λαχανικά (απαιτείται ψυγείο για την ασφαλή μεταφορά τους και τη μη αλλοίωσή τους).

Φυσικά ότι σνακ και να επιλέξουμε δε θα πρέπει να ξεχνάμε να πίνουμε πολλά υγρά. Άφθονο νερό, φυσικούς χυμούς φρούτων ή λαχανικών, χυμούς και αναψυκτικά του εμπορίου χωρίς ζάχαρη και πράσινο παγωμένο τσάι χωρίς ζάχαρη. Αποφεύγουμε την κατανάλωση αλκοόλ στην παραλία.

By | 2012-08-02T14:01:54+03:00 August 2nd, 2012|Υγεία|0 Comments

Leave A Comment