Τα παράξενα της φύσης …

//Τα παράξενα της φύσης …

Τα παράξενα της φύσης …

Γνωρίζεις καλα το σώμα σου & τις αντιδράσεις του ;

Η αλήθεια είναι πως ο σύγχρονος άνθρωπος έχει αποκοπεί πλέον από το σώμα του. Παλαιότερα, ο άνθρωπος, διατηρούσε μεγαλύτερη επαφή με το σώμα και τον οργανισμό του, γνώριζε καλά τις αντιδράσεις του και μπορούσε να τις ερμηνεύσει και φυσικά να τις αντιμετωπίζει.

Στην σημερινή όμως εποχή που ο ρυθμός των υποχρεώσεων καθημερινά γίνεται ολοένα και πιο πιεστικός, ο άνθρωπος φαίνεται να έχει απομακρυνθεί αρκετά από τον εαυτό του με αποτέλεσμα να μην «ακούει» τις αντιδράσεις του …

Χαρακτηριστικές & λίγο περίεργες αντιδράσεις του ανθρώπινου σώματος …

  • Αλλιώς είναι το χασμουρητό το καλοκαίρι και αλλιώς το χειμώνα !

Ότι το χασμουρητό είναι μεταδοτικό το έχουμε παρατηρήσει όλοι ! Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός πως όταν ένας σε μια παρέα αρχίσει να χασμουριέται, σιγά – σιγά όλοι αρχίζουν να χασμουριούνται ! Λοιπόν ΝΑΙ … το χασμουρητό είναι όντως μεταδοτικό !!!

Ωστόσο φαίνεται πως το χασμουρητό παρουσιάζει διαφορές μεταξύ των καλοκαιρινών και των χειμερινών μηνών ! Αυτό το γνωρίζατε ; Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες που έλαβαν χώρα το 2011, το χασμουρητό βοηθάει ώστε να διατηρείται σε εγρήγορση ο οργανισμός , αλλά ταυτόχρονα φαίνεται πως βοηθάει στο να χαλαρώνει το μυαλό όταν καταπιάνεται με δύσκολα θέματα που επιζητούν λύση.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες έρευνες, το χασμουρητό, φαίνεται να είναι σημαντικά συχνότερο φαινόμενο κατά τους χειμερινούς μήνες παρά κατά τους καλοκαιρινούς.

  • Η ασθένεια που σε κάνει να γεύεσαι … λέξεις !!!

Μια ασθένεια με την ονομασία «συναισθησία» είναι ικανή να προκαλέσει σύγχυση στο άτομο και ειδικότερα στις αισθήσεις του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι αισθήσεις του ατόμου να μην είναι πλέον ευδιάκριτες και το άτομο να μπορεί για παράδειγμα ακούγοντας ή προφέροντας απλά μια λέξη να αισθανθεί και μυρωδιά ή γεύση.

  • Γυναίκες σταματήστε τα δάκρυα …διώχνετε τους άντρες !

Σύμφωνα με μελέτες που δημοσιεύθηκαν μάλιστα και στο περιοδικό Science, οι άνδρες παρουσίασαν :

  1. σημαντικά μειωμένα ποσοστά σεξουαλικής διέγερσης
  2. σημαντικά μειωμένα επίπεδα τεστοστερόνης
  3. σημαντικά μειωμένη δραστηριότητα στο υπόστρωμα του εγκεφάλου που συνδέεται με την σεξουαλική επιθυμία και διέγερση

Αυτό προέκυψε στη θέα γυναικών που δάκρυζαν. Τα δάκρυα φαίνεται σύμφωνα με σχετικές έρευνες πως εκκρίνουν μια μυρωδιά ανιχνεύσιμη από τους άλλους που σύμφωνα με μαρτυρίες πολλών ανδρών τους μείωνε τη σεξουαλική επιθυμία !

  • Πριν κλάψουμε πάντα γελάμε !

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τόσο το γέλιο όσο και το κλάμα, είναι δύο πολύ κοντινές καταστάσεις της ψυχολογίας του ατόμου. Μάλιστα και τα δύο μπορούν να προκύψουν συνήθως σε καταστάσεις πολύ έντονης συναισθηματικής φόρτισης και έντασης ή σε καταστάσεις εξαιρετικά μεγάλου στρες.

Και το γέλιο αλλά και το κλάμα αποτελούν μηχανισμούς του οργανισμού που βοηθούν στην εκτόνωση αυτών των έντονων καταστάσεων και στην αποφόρτισή του από οτιδήποτε του δημιουργεί στρες.

By | 2014-06-28T14:11:38+03:00 June 28th, 2014|Υγεία|0 Comments

Leave A Comment