Τελικά ενδείκνυται το sushi για δίαιτα … ή όχι ;;;

//Τελικά ενδείκνυται το sushi για δίαιτα … ή όχι ;;;

Τελικά ενδείκνυται το sushi για δίαιτα … ή όχι ;;;

Άλλοι υποστηρίζουν ότι το sushi είναι ιδανική τροφή για δίαιτα και για απώλεια κιλών ! Άλλοι πάλι υποστηρίζουν ότι το sushi, αντιθέτως με ότι υποστηρίζει ο κόσμος, είναι εξαιρετικά παχυντικό ! Τελικά όμως πού έγκειται η αλήθεια ; Τι ισχύει και τι όχι ; Πρέπει να συμπεριλαμβάνουμε το sushi στη διατροφή μας όταν προσπαθούμε να χάσουμε βάρος ;

Η μία άποψη …

Η μία πλευρά υποστηρίζει πως το sushi αποτελλεί μια από τις ιδανικότερες τροφές για δίαιτα, και αυτό όχι μόνο επειδή είναι χαμηλό σε θερμιδική αξία, αλλά επειδή έχει και εξαιρετικά υψηλή διατροφική αξία.

Μάλιστα, υπάρχουν πάρα πολλές δίαιτες για απώλεια βάρους που στηρίζονται στη διατροφή με sushi. Ειδικοί διαιτολόγοι υποστηρίζουν πως η δίαιτα με sushi είναι πολύ θρεπτική και προσφέρει τον τέλειο συνδυασμό, αφού εναρμονίζει μια μεγάλη ποσότητα Ω-3 καλών λιπαρών οξέων, πρωτεΐνης (από το ψάρι), αμύλου (από το ρύζι που περιέχεται στο sushi), φυτικών ινών, μαγνησίου και διαφόρων βιταμινών (από τα φύκια).

Επίσης, το άμυλο φαίνεται να συμπληρώνει το γεύμα, αφού διευκολύνει την απορρόφηση των πρωτεϊνών από τον οργανισμό. Οι ειδικοί συμπληρώνουν πως ακόμα και τα συνοδευτικά της κουζίνας αυτής είναι εξαιρετικά ωφέλιμα για τον οργανισμό, αφού τόσο το wasabi όσο και το ginger παρέχουν υψηλή αντιοξειδωτική προστασία στον οργανισμό.

Το sushi δεν είναι απλά ωμό ψάρι όπως νομίζει πολύς κόσμος. Το sushi συνδυάζει ψάρι, λαχανικά ή θαλασσινά μαζί με ρύζι. Η γευστική ποικιλία που παρέχει αυτό το είδος κουζίνας είναι πολύ ευρύ και ευφάνταστο και δεν αφήνει περιθώρια να βαρεθείς με μια τέτοια δίαιτα.

Το sushi είναι χαμηλό σε χοληστερίνη, σε λίπη και φυσικά σε θερμιδική αξία. Εντιθέτως είναι εξαιρετικά πλούσιο σε πολύτιμες φυτικές διαιτητικές ίνες που βοηθούν τη διαδικασία του αδυνατίσματος και της απώλειας πόντων από τα επίμαχα σημεία του σώματος.

Η μία μερίδα sushi παρουσιάζει περίπου από 100 έως και 200 θερμίδες μόνο, ανάλογα με το ψάρι ή το θαλασσινό που έχει χρησιμοποιηθεί κάθε φορά.

Η άλλη άποψη …

Αντίθετα με αυτή την άποψη, η άλλη πλευρά υποστηρίζει πως το sushi αποτελεί μια τροφή παγίδα για όσους κάνουν δίαιτα και προσπαθούν να μειώσουν το σωματικό τους βάρος. Υποστηρίζουν μάλιστα πως το sushi δεν αποτελεί τίποτα άλλο παρά μια νέα μόδα που έχει κατακλύσει ολόκληρο τον πλανήτη και που «διαφημίζεται» ψευδώς ως υγιεινό και ελαφρύ γεύμα παραπλανώντας τον κόσμο.

Συγκεκριμένα, υπάρχουν διαιτολόγοι που υποστηρίζουν πως το  sushi μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να είναι πιο παχυντικό ακόμα και από fast food. Μάλιστα, όπως δηλώνουν, ένα μόνο κομμάτι sushi μπορεί να προσφέρει στον οργανισμό από 290 έως 350 θερμίδες και πολλούς υδατάνθρακες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια απλή μερίδα sushi των 2 ή 3 ρολών μαζί με τις σως και τα συνοδευτικά να υπερβαίνει τις 1000 θερμίδες.

Επίσης οι φυτικές ίνες στο sushi είναι σε απειροελάχιστη ποσότητα, αφού τα φύκια είναι εξαιρετικά λεπτά και σε πολύ μικρή ποσότητα και σε καμία περίπτωση δεν είναι ικανά να καλύψουν τις ανάγκες που έχει καθημερινά ο οργανισμός.

Περιέχει όμως μεγάλη ποσότητα υδατανθράκων (λόγω του ρυζιού) που σαφώς δεν ενδείκνυται για δίαιτα και για απώλεια κιλών.

Τέλος, το sushi, μπορεί μεν να περιέχει ψάρι αλλά δεν περιέχει όλα τα πολύτιμα συστατικά του ψαριού όπως πολλοί θεωρούν, αφού και το ψάρι είναι σε πάρα πολύ μικρή ποσότητα.

Συμπέρασμα

Και οι δύο πλευρές παρουσιάζουν επιχειρήματα για να στηρίξουν την άποψή τους, ωστόσο κανείς δεν έχει αποφανθεί επίσημα για την διατροφική αξία του sushi, οπότε τα συμπεράσματα είναι δικά σας !

By | 2013-10-21T13:32:40+03:00 October 21st, 2013|Αδυνάτισμα|0 Comments

Leave A Comment