Τι να φάω μετά το γυμναστήριο ;

//Τι να φάω μετά το γυμναστήριο ;

Τι να φάω μετά το γυμναστήριο ;

Επειδή οι λεπτομέρειες κάνουν πάντα τη διαφορά, για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα και να μην πηγαίνει και ο κόπος μας στο γυμναστήριο χαμένος, πρέπει να γνωρίζουμε και ποιες ακριβώς τροφές ενδείκνυνται για μετά την προπόνηση.

Οι υποχρεώσεις στην διάρκεια της ημέρας είναι άπειρες, και οι ελεύθερες ώρες λίγες. Για τον λόγο αυτό μπορούμε να συνδυάσουμε το μεσημεριανό για διπλό κέρδος. Πρώτα ασκούμαστε και μετά τρώμε.

Τι πρέπει να γνωρίζουμε

Μετά την άσκηση ο οργανισμός είναι κουρασμένος, καταπονημένος και έχει απαραίτητη ανάγκη από τα εξής τρία πολύ βασικά πράγματα :

  • Πρωτεΐνη
  • Υδατάνθρακες
  • Υγρά

Τα απαραίτητα συστατικά

Υγρά :

Ειδικά τα υγρά, κυρίως το νερό φυσικά, είναι απαραίτητα μετά την άσκηση. Ο οργανισμός είναι πολύ αφυδατωμένος και σε αυτή την κατάσταση του είναι αδύνατο να λειτουργήσει σωστά, αποτρέποντας από τους μύες να εργασθούν. Εκτός από το νερό, που αποτελεί την Νο1 πηγή υγρών για τον οργανισμό, μπορεί κανείς να καταναλώνει και σούπες, φυσικούς χυμούς, αλλά και φρούτα και λαχανικά που βοηθούν επίσης στην ενυδάτωση και την ανάπτυξη των μυών.

Υδατάνθρακες :

Οι υδατάνθρακες αποτελούν την καύσιμη ύλη του οργανισμού. Πολλοί στην προσπάθειά τους να χάσουν βάρος υπερβάλουν αποκλείοντας εντελώς τους υδατάνθρακες από τη διατροφή τους. Αυτό αποτελεί μεγάλη παγίδα και πολύ σοβαρό λάθος. Χωρίς τους υδατάνθρακες ο οργανισμός δεν έχει ενέργεια και το άτομο είναι υποτονικό και εμφανίζει έντονα σημάδια κόπωσης.

Οι υδατάνθρακες όταν καταναλώνονται με μέτρο και με σωστό τρόπο αποτελούν μαγικό συστατικό για τον οργανισμό, ο οποίος τους αποθηκεύει υπό τη μορφή γλυκογόνου και τους ανακαλεί κατά την διάρκεια της γυμναστικής για ενέργεια.

Το παν είναι στην επιλογή των υδατανθράκων που θα καταναλώσουμε. Προτιμότεροι είναι οι υδατάνθρακες που προέρχονται από προϊόντα ολικής άλεσης, φρούτα και όσπρια. Αυτοί οι σύνθετοι υδατάνθρακες δεν παρέχουν απλά ενέργεια στον οργανισμό, αλλά με τις άφθονες φυτικές ίνες τους και τις βιταμίνες βοηθούν στην ενίσχυση των μυών και στην απώλεια βάρους.

Πρωτεΐνες :

Η πρωτεΐνη είναι στοιχείο κλειδί για την σωστή διατροφή και ειδικά η άπαχη πηγή πρωτεϊνης. Πολλές φορές ακούγοντας την λέξη πρωτεΐνη τείνουμε να σκεφτόμαστε αποκλειστικά και μόνο το κρέας ως πηγή της. Το κρέας όντως είναι μια πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης, ειδικά όταν είναι άπαχο, όπως το κοτόπουλο ή η γαλοπούλα, αλλά στην ουσία δεν είναι η μοναδική. Πρωτεΐνη είναι και τα αυγά, το γιαούρτι, η μπανάνα, τα όσπρια, και τόσες ακόμα τροφές που μπορούν να μας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες και ευεργετικές. Ο οργανισμός εφοδιάζεται με ενέργεια και ενισχύεται η σωστή λειτουργία του μυικού συστήματος.

By | 2013-03-16T19:53:11+02:00 March 16th, 2013|Γυμναστική|0 Comments

Leave A Comment