Φροντίστε τα μωράκια σας … με καλέντουλα !

//Φροντίστε τα μωράκια σας … με καλέντουλα !

Φροντίστε τα μωράκια σας … με καλέντουλα !

Φαγούρα και εξανθήματα …

Οι πάνες σε συνδυασμό με τη ζέστη και τον ιδρώτα μπορούν να προκαλέσουν εξανθήματα, ενόχληση και φαγούρα στο μωράκι σας ! Ενοχλητικά εκζέματα που μπορούν να ταλαιπωρήσουν τόσο το μωράκι σας όσο και εσάς !

Η φαγούρα και η όλη ανησυχία που προκαλούν τα εξανθήματα, είναι τόσο οδυνηρές για το μωράκι που δεν του επιτρέπουν να ησυχάσει και να ξεκουραστεί, δημιουργώντας του μια συνεχή ανησυχία και γκρίνια ! Το εξάνθημα αυτό είναι γνωστό και με το όνομα παράτριμμα και προκαλείται κυρίως από την πάνα ! Εκτός από τη δυσαρέσκεια που προκαλεί στο μωράκι, δεν είναι επικίνδυνο και συνήθως υποχωρεί αρκετά εύκολα !

Προτεινόμενη λύση δεν είναι τα φάρμακα !

Πολλοί γονείς, κυρίως λόγω έλλειψης πείρας (νέοι γονείς), λόγω της αγωνίας τους ή του πανικού που τους καταβάλλει σπεύδουν να δώσουν στο μωράκι φαρμακευτική αγωγή που συνήθως σε αυτή την περίπτωση περιλαμβάνει στεροειδή σε μορφή κρέμας !

Παρά τη δυσφορία του μωρού λόγω του εκζέματος, η αλήθεια είναι πως δε συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας από την πλευρά του γονέα και δε χρειάζεται να οδηγηθεί σε ακρότητες και σε υπερβολικές λύσεις, αφού η ίαση μπορεί να έρθει από μόνη της ή με φυσικά μόνο βοηθήματα !

Τα αρνητικά της φαρμακευτικής αγωγής

Η λήψη φαρμάκων από ένα μωράκι μικρότερο του ενός χρόνου μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες στον οργανισμό του, και αν πραγματικά δε συντρέχει λόγος σοβαρός καλό είναι να αποφεύγεται !

Η λύψη μάλιστα συγκεκριμένα των στεροειδών από ένα βρέφος μπορεί να έχει συνέπειες και παρενέργειες όπως :

  • Εξαιρετικά μειωμένη ανάπτυξη των μαλλιών
  • Αυξημένη τριχοφυΐα
  • Αϋπνία
  • Μόνιμη λέπτυνση του δέρματός τους
  • Μεταγενέστερα αναπαραγωγικά προβλήματα

Σίγουρα πολλοί γονείς δεν γνωρίζουν τους κινδύνους που κρύβει η χορηγία στεροειδών στο μωράκι τους, γιατί τότε σίγουρα δε θα διακινδύνευαν την υγεία του ! Πριν από κάθε λήψη φαρμάκου (ειδικά όταν έχει να κάνει με μωρά και με παιδιά) θα πρέπει να είμαστε ενδελεχώς ενημερωμένοι τόσο για τις οδηγίες χρήσης του κάθε φαρμάκου, τις ενδείξεις αλλά και τις αντενδείξεις αυτού, αλλά κυρίως για τις παρενέργειες που μπορεί να έχει !

Η φυσική ίαση είναι η καλύτερη ίαση !

Βήμα πρώτο :

Βγάζουμε την πάνα από το μωράκι μας, πλένουμε καλά την μολυσμένη και ερεθισμένη περιοχή και τη στεγνώνουμε πολύ καλά ! Αφήνουμε το δερματάκι του ανοιχτό χωρίς να του φορέσουμε πάνα για να μπορέσει να «ανασάνει» για τουλάχιστον μία ώρα !

Βήμα δεύτερο :

Με λίγο αγνό λάδι από καλέντουλας σε ένα βαμβάκι εφαρμόζετε στην πάσχουσα περιοχή.

Μπορεί να αποτελέσματα να μην είναι τόσο γρήγορα όσο προσφέροντας μια φαρμακευτική αγωγή, αλλά σίγουρα το μωράκι σας θα είναι πιο υγιές.

Άλλωστε, οτιδήποτε εφαρμόζουμε στο δέρμα μας απορροφάται και πηγαίνει σε ολόκληρο τον οργανισμό μας μέσω των πόρων του δέρματος !

Είναι κρίμα να ρισκάρετε την υγεία του μικρού αυτού πλάσματος για κάτι που μπορεί εύκολα να λυθεί με φυσικό τρόπο και χωρίς ρίσκο για το μωράκι !

By | 2013-09-05T19:26:13+03:00 September 5th, 2013|Υγεία|0 Comments

Leave A Comment