Ψεύτικες βλεφαρίδες ; … Άστο καλύτερα !!!

//Ψεύτικες βλεφαρίδες ; … Άστο καλύτερα !!!

Ψεύτικες βλεφαρίδες ; … Άστο καλύτερα !!!

Μάτια που σαγηνεύουν … ή μήπως όχι ;;;

Οι μακριές βλεφαρίδες πάντα ήταν και πάντα θα είναι μέσο σαγήνης για μια γυναίκα, αφού χαρίζουν ένταση στο βλέμμα και προσδίδουν μυστήριο ακόμα και σε ένα φευγαλέο κοίταγμα, μια βιαστική ματιά …

Ποιός ο λόγος ύπαρξης όμως των βλεφαρίδων ; Σε τι χρησιμεύουν και με ποιό τρόπο προστατεύουν το μάτι ; Ενδείκνυται η χρήση ψεύτικων βλεφαρίδων, ναι ή όχι, και γιατί ;;;

ΕΡΕΥΝΑ : Μια νέα έρευνα εντοπίζει το μεγάλο μειονέκτημα του να έχει κανείς μακριές βλεφαρίδες, είτε φυσικές είτε ψεύτικες. Αντί να προστατεύουν το μάτι, όπως είναι και ο προορισμός τους από την ίδια τη φύση, τελικά φαίνεται να έχουν ακριβώς τα αντίστροφα αποτελέσματα. Φαίνεται πως οι μακριές βλεφαρίδες οδηγούν τον αέρα τελικά μέσα στο μάτι, το οποίο εκτίθεται με κίνδυνο να στεγνώσει ή και να μολυνθεί από σωματίδια και ρύπους που εισέρχονται μαζί με τον αέρα !

Αντί λοιπόν οι μακριές και πυκνές βλεφαρίδες να προστατεύουν το μάτι (όπως θα ήταν και το αναμενόμενο), τελικά φαίνεται πως το θέτουν σε μεγαλύτερο κίνδυνο !

(!!!) : Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες που αρχικά έγιναν σε ζώα, φαίνεται επίσης πως σημαντικό ρόλο παίζει και η ποιότητα της βλεφαρίδας εκτός από το μήκος. Με άλλα λόγια, σημαντικό ρόλο έχει και αν το άτομο έχει φυσικές βλεφαρίδες ή αν φοράει ψεύτικες συνθετικές βλεφαρίδες !

Το ιδανικό μήκος των βλεφαρίδων …

(!!!) : Όπως φανέρωσαν οι αναρίθμητες μελέτες, το ιδανικό μήκος των βλεφαρίδων, για ανθρώπους αλλά και για όλα τα θηλαστικά, ήταν ίσο με το 1/3 του πλάτους του ορφθαλμού του κάθε ζωντανού !

Σημαντικό είναι να αναφέρουμε πως οι μελέτες αυτές φανέρωσαν ενδιαφέροντα πράγματα και για τη χρήση των ψεύτικων, των συνθετικών δηλαδή βλεφαρίδων. Οι συνθετικές βλεφαρίδες, είναι βλεφαρίδες κατασκευασμένες από αλουμίνιο και νερό.

Οι επιστημονες παρατήρησαν ότι με τη χρήση των βλεφαρίδων αυτών, ειδικά μάλιστα όταν δεν έχουν το απαραίτητο μήκος (το 1/3 δηλαδή του πλάτους του οφθαλμού), δεν ρυθμίζεται σωστά ο αέρας, με αποτέλεσμα να μην αποφεύγεται η απόθεση σωματιδίων στο μάτι.

Οι επιστήμονες μελετούν ακόμα το ρόλο της μάσκαρα στην υγεία και την προστασία των οφθαλμών, καθώς επίσης και το αν και το κατά πόσο είναι ή όχι επιβλαβής τελικά η χρήση της !

ΣΥΜΒΟΥΛΗ : Εμπιστεθείτε τη φύση και αποφύγετε τη χρήση ψεύτικων βλεφαρίδων που μπορεί να σας δημιουργήσουν ερεθισμούς και προβλήματα ! Φροντίστε για την υγεία των ματιών σας ! Άλλωστε τα πιο όμορφα μάτια … είναι τα υγιή μάτια !!

Πώς να αποφύγω τις ψεύτικες βλεφαρίδες :

  1. Ένας τρόπος να αποφύγετε τις ψεύτικες βλεφαρίδες είναι να κάνετε τις δικές σας πιο πυκνές, πιο μακριές, πιο υγιείς με τη χρήση κάποιου ελαίου όπως το καστορέλαιο ή το αμυγδαλέλαιο. Το καστορέλαιο βοηθά στην ενίσχυση της τριχοφυΐας χάρη στο ρικινελαϊκό οξύ που περιέχει. Το αμυγδαλέλαιο από την άλλη θρέφει και ενδυναμώνει τις βλεφαρίδες δίνοντάς τους φυσικό όγκο και μήκος. Τα έλαια προσφέρουν ενυδάτωση και θρέψη και είναι κατάλληλα για την περιποίηση αλλά και το ντεμακιγιάζ, ακόμα και της αδιάβροχης μάσκαρα. Τα ίδια αποτελέσματα και τέλεια ενυδάτωση μπορείτε να έχετε και με τη βαζελίνη ! Χρησιμοποιήστε το βουρτσάκι από μια παλιά μάσκαρα, απλώστε και αφήστε όλο το βράδυ. Θα αποδειχθεί η τέλεια θεραπεία!
  2. Για να μείνουν οι βλεφαρίδες σας υγιείς και στη θέση τους, δώστε περισσότερη σημασία στο ντεμακιγιάζ. Όλες το βράδυ που ετοιμαζόμαστε να πέσουμε για ύπνο κουρασμένες ξεβαφόμαστε βιαστικά κάνοντας πολύ άγαρμπες κινήσεις με αποτέλεσμα πολλές από τις βλεφαρίδες μας να πηγαίνουν περίπατο ! Αφιερώστε μερικά λεπτά παραπάνω για ένα σωστό ντεμακιγιάζ , με ήπιες και κυκλικές κινήσεις ειδικά στην ευαίσθητη περιοχή των ματιών.
  3. Επειδή η μάσκαρα μένει τις περισσότερες ώρες της μέρας στα μάτια μας θα πρέπει να φροντίσουμε να είναι ποιοτική, να περιέχει βιταμίνες και να ενυδατώνει την τρίχα. Οι σκληρές και αδιάβροχες μάσκαρα επιβαρύνουν και καταστρέφουν τις βλεφαρίδες ειδικά αν είναι κακής ποιότητας.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις πριν αποφασίσεις να βάλεις ψεύτικες βλεφαρίδες

  • Οι ψεύτικες βλεφαρίδες κρατάνε το πολύ 3 μήνες. Αυτό συμβαίνει γιατί οι φυσικές βλεφαρίδες ανανεώνονται μέσα σε τρεις μήνες, (πέφτουν και βγαίνουν άλλες) με αποτέλεσμα να πέφτουν και τα extension. Για να διαρκέσουν 3 μήνες όμως θα πρέπει να γίνει κάποια συντήρηση πάνω στο μήνα που θα έχει χαθεί περίπου το 30%.
  • Αν θες να φοράς μόνιμα extension θα πρέπει να έχεις στο νου σου ότι θα χρειαστεί να τις συντηρείς κάθε μήνα με τη βοήθεια ειδικού που πρέπει να φροντίσεις να είναι έμπειρος τεχνίτης. Παίζει πολύ ρόλο να τοποθετηθούν σωστά ώστε να αναπνέει η φυσική βλεφαρίδα και να αποφύγεις τυχόν μόλυνση !

pseftikes-vlefarides-molinsi

  • Θα πρέπει το ντεμακιγιάζ να είναι πιο σχολαστικό και να μην γίνονται βίαιες κινήσεις. Επειδή οι μακριές βλεφαρίδες μαζεύουν σκόνη από τις σκιές ή το αλάτι από τη θάλασσα, θα πρέπει να ξεπλένονται καλά με καθαρό νερό .
  • Αν επιλέξατε ποιο στούντιο θα εμπιστευθείτε για να βάλετε ψεύτικες βλεφαρίδες, κάντε τους την εξής ερώτηση: “πόση ώρα διαρκεί η τοποθέτηση;” Η απάντηση θα είναι ένα σημάδι για το αν έχετε διαλέξει όντως το σωστό μέρος. Αν η απάντηση είναι “μισή ώρα” ,όπως συνηθίζουν πολλοί, τότε δε θα σας συμβούλευα να τους εμπιστευτείτε ! Η ώρα που χρειάζεται για μια σωστή τοποθέτηση βλεφαρίδων είναι δύο ώρες ! Είναι πολύ λεπτοδουλειά που αν γίνει “στο πόδι” το αποτέλεσμα και η διάρκειά του θα σας απογοητέψουν σύντομα. Οπότε δώστε βάση στο χρόνο!
  • Επειδή άλλα μάτια είναι γατίσια, άλλα στρογγυλά και άλλα εξώφθαλμα ή εσώφθαλμα, πρέπει ο τεχνίτης να γνωρίζει πολύ καλά τί ταιριάζει στην κάθε περίπτωση. Αν δεν συμβεί αυτό, το αποτελέσματα θα φαίνεται ξένο, και το σχήμα του ματιού ίσως να μην βγεί αυτό που επιθυμούμε! Με τα μικρά μυστικά που εκείνοι μόνο ξέρουν, μπορούμε να κάνουμε ένα στρογγυλό μάτι να φαίνεται γατίσιο δίνοντας έμφαση στις άκρες του ματιού. Ένα σχιστό μάτι αν δώσεις έμφαση στις άκρες θα γίνει ακόμα πιο σχιστό και άρα πιο μικρό. Οπότε εκεί τοποθετείς βλεφαρίδες στο κέντρο να “ανοίξει” το μάτι και να φαίνεται πιο μεγάλο κρατώντας το ωραίο σχήμα του. Στα εξώφθαλμα προσδίδουμε πυκνότητα και στα εσώφθαλμα δίνουμε μάκρος!

Δεν είναι λοιπόν μια απλή υπόθεση η απόφαση να βάλεις βλεφαρίδες. Μπορεί να αλλάξει και να παγώσει όλο σου το βλέμμα αν δεν γίνει η σωστή επιλογή σχήματος, όγκου, μήκους, πυκνότητας αλλά και ποιότητας της τρίχας. Επίσης πρέπει να σκεφτείς το κόστος αφού θα χρειάζεται να τις συντηρείς κάθε μήνα. Η απόφαση είναι δική σου!  Φρόντισε μόνο να ενημερωθείς από τους ειδικούς για την δική σου ξεχωριστή περίπτωση και να μάθεις όσα είναι απαραίτητα.

By | 2021-03-23T15:43:16+02:00 March 23rd, 2021|Ομορφιά|0 Comments

Leave A Comment