Ένας αφρός που καταπολεμά την αιμορραγία ;;;

Εσωτερική αιμορραγία και νέος τρόπος αντιμετώπισης !

Η εσωτερική αιμορραγία είναι μοιραία στις περισσότερες περιπτώσεις, οδηγώντας σε σοβαρές επιπτώσεις ή ακόμα και στο θάνατο. Μπορεί όμως να προληφθεί και να σωθεί η ζωή του ασθενούς ; Στην εμπόλεμη ζώνη οι τραυματισμοί είναι αρκετά σοβαροί και προκαλούν συχνά αιμορραγία που τελικά στοιχίζει στον ασθενή την ζωή του. Η δυνατότητα άμεσης νοσηλίας του ασθενούς δεν είναι εφικτή και ο χρόνος λειτουργεί κατά τους. (!!!) : Οι επιστήμονες κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα είδος αφρού που προέρχεται από το κέλυφος της γαρίδας και κατορθώνει να σταματά την αιμορραγία ... και μάλιστα άμεσα !

Η σημασία του αφρού για τις ζωές πολλών ανθρώπων !

Ο αφρός αυτός, δημιουργείται σε σοβαρά εργαστήρια, και όταν έρχεται σε επαφή με ένα διαμπερές τραύμα, κατορθώνει να σταματά ΑΜΕΣΩΣ την αιμορραγία ! Αυτός είναι ο σημαντικότερος λόγος, που μια τόσο σημαντική ανακάλυψη, βρήκε αμέσως εφαρμογή στα πεδία της μάχης όπου οι τραυματισμοί είναι αναρίθμητοι και πολύ σοβαροί. Συνήθως, σε περιπτώσεις σοβαρών τραυματισμών με μεγάλη απώλεια αίματος, ζητείται από κάποιον να ασκήσει πίεση για να μπορέσει να ανακόψει την αιμορραγία. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό σε όλες τις περιπτώσεις τραυματισμών. Αυτή η διαδικασία μπορεί και εφαρμόζεται αποκλειστικά και μόνο σε τραυματισμούς στα άκρα του ανθρώπου (χέρια και πόδια), ενώ δεν είναι εφικτή η εφαρμογή της σε τραυματισμούς στον κορμό του σώματος. Έτσι, οι τραυματισμοί στο σώμα ενός στρατιώτη, κατέληγαν στις περισσότερες περιπτώσεις σε θάνατο, λόγω αδυναμίας έγκαιρης περίθαλψης του τραυματισμένου.

Το βασικό συστατικό αυτού του θαυματουργού αφρού είναι η χιτοζάνη.

(!!!) : Η χιτοζάνη είναι μια ουσία που τη βρίσκουμε στα κελύφη των διαφόρων οστρακοειδών ! Ο αφρός είναι σε ενέσιμη μορφή και χορηγείται με έγχυση για την παύση της αιμορραγίας ώστε να μπορέσει ο τραυματισμένος στρατιώτης να μεταφερθεί με ασφάλεια στο πλησιέστερο νοσοκομείο ή σημείο πρώτων βοηθειών, όπου θα λάβει και την απαραίτητη περίθαλψη. Αυτή η μέθοδος, μπορεί πλέον να σώσει περισσότερες ζωές ανθρώπων που τραυματίστηκαν είτε στη βουβωνική χώρα, είτε στον λαιμό, είτε στον κορμό. Η συσκευή με την οποία γίνεται η έγχυση του αφρού είναι μικρή και μοιάζει με στυλό. Μέσα εμπεριέχει 2 υγρές χημικές ουσίες που κατά την ένωσή τους σχηματίζουν ταχύτατα τον αφρό που προαναφέραμε. Στη συνέχεια με πίεση του εμβόλου, ο αφρός αυτός, διοχετεύεται στο τραύμα αποτρέποντας την απώλεια αίματος. Η χρήση του αφρού χαρίζει προστασία στον τραυματισμένο για διάστημα περίπου 1 ώρας, ώστε να μπορέσει να μεταφερθεί ασφαλώς στο σημείο που θα του προσφερθεί η απαραίτητη περίθαλψη και ιατρική φροντίδα.

Leave a Reply