Ασφαλείς αγορές στον κόσμο του διαδικτύου …

/Ασφαλείς αγορές στον κόσμο του διαδικτύου …
Ασφαλείς αγορές στον κόσμο του διαδικτύου … 2017-08-08T12:24:28+00:00

Η “χρυσή εποχή” του διαδικτύου έχει ανατείλει …

Οι εποχές έχουν αλλάξει και το εμπόριο έχει πάρει άλλες διαστάσεις … χωρίς περιορισμούς ! Το διαδίκτυο βοήθησε στην επέκταση των δυνατοτήτων του καταναλωτή να μπορεί να προμηθευτεί προϊόντα που πριν ήταν αδιανόητο να μπορέσει ! Μέσω ενός πατήματος κουμπιού (κλικ) πραγματοποιείται χωρίς κανέναν απολύτως κόπο η αγορά από τον καναπέ του σπιτιού. Το ακόμα πιο θεαματικό και πολύ βολικό είναι το γεγονός πως η παράδοση του προϊόντος γίνεται πάλι απευθείας στο σπίτι … χωρίς κόπο !internet-health-fitness-greece

Η “εποχή του διαδικτύου” ήρθε λοιπόν για να απλοποιήσει τη ζωή μας, να μας προσφέρει ατελείωτες δυνατότητες, να μας επιτρέψει πολλαπλές χρήσεις … και φυσικά να κάνει τον πολύτιμο χρόνο μας να αξίζει ! Δεν υπάρχει πια κανένας λόγος να σπαταλάμε τον χρόνο μας σε χρονοβόρες διαδικασίες και σε ανούσιες καταστάσεις. Το διαδίκτυο (internet) έγινε το μέσον που θα διασφαλίσει τον πολύτιμο ελεύθερο χρόνο μας ώστε να μπορούμε να τον αφιερώσουμε σε πιο όμορφες και πιο ενδιαφέρουσες καταστάσεις …

Η “παγίδα” ενός “πολυ-εργαλείου” …

Το διαδίκτυο μπορεί να είναι ένα “πολυ-εργαλείο”, ένα “δώρο” προς κάθε πολυπράγμονα άνθρωπο, αλλά δεν παύει να κρύβει κινδύνους και μικρές “παγίδες” για τον ανυποψίαστο χρήστη. Η “κακή” χρήση του διαδικτύου – και ειδικά αναφερόμενοι σε αγορά συμπληρωμάτων διατροφής – μπορεί να επιφυλάσσει σοβαρούς κινδύνους τόσο για την “τσέπη” του αγοραστή όσο (φυσικά !!!) κυρίως για την υγεία του !

Είναι σημαντικό, λοιπόν, ο σημερινός χρήστης να είναι υποψιασμένος και φυσικά να είναι ενημερωμένος για την ορθή χρήση του διαδικτύου που θα του εξασφαλίσει μια σωστή και πλήρη ενημέρωση, μια ασφαλή και ακίνδυνη συναλλαγή και την διατήρηση της υγείας του !

Στο διαδίκτυο μπορούμε να βρούμε πάρα πολλές πληροφορίες ποικίλλου ενδιαφέροντος … Ασθένειες, φάρμακα, προϊόντα περιποίησης, συμπληρώματα διατροφής και οτιδήποτε μας ενδιαφέρει και μας αφορά μπορεί να “ανοίξει” ως σελίδα αυτόματα μπροστά στα μάτια μας ώστε να μαζέψουμε πληροφορίες και να ενημερωθούμε.internet-transactions-health-fitness-greece

Πόσο έγκυρες είναι όμως οι πληροφορίες που λαμβάνουμε από το διαδίκτυο ;

Ποια είναι η μεγάλη “παγίδα” στην οποία πέφτουν οι περισσότεροι χρήστες του διαδικτύου ;

Πώς μπορούμε να αποφύγουμε τη λανθασμένη χρήση του διαδικτύου και να κάνουμε ασφαλείς online αγορές ;

Δεν είναι πάντα εύκολο να εντοπίσουμε στο διαδίκτυο τις έγκυρες και αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με ένα θέμα. Ακόμα όμως και όταν οι πληροφορίες είναι επαληθευμένα αξιόπιστες … δεν είναι πάντοτε ολοκληρωμένες και σφαιρικές.

Η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια !” λένε και έχουν απόλυτο δίκιο ! Η στρεβλωμένη ενημέρωση – είτε είναι λανθασμένη είτε είναι ελλιπής – μπορεί να έχει χειρότερες συνέπειες από την παντελή άγνοια και έλλειψη ενημέρωσης σχετικά με το εν λόγω θέμα ! Για παράδειγμα, δεν είναι λίγοι οι χρήστες του διαδικτύου που επιλέγουν να ενημερωθούν μέσω αυτού για κάποια παθολογική κατάσταση, ασθένεια ή δυσλειτουργία του οργανισμού τους. Διαβάζοντας άρθρα όμως στο διαδίκτυο είναι πολύ πιθανό να οδηγηθούν σε λανθασμένα συμπεράσματα σχετικά με την κλινική τους κατάσταση και κατ’επέκταση και σε λανθασμένη “θεραπεία” – αντιμετώπιση της κατάστασης αυτής. Η λήψη ακατάλληλης θεραπείας, καθώς επίσης και η μη σωστή αντιμετώπιση της πραγματικής κατάστασης του ατόμου (και μάλιστα όχι εγκαίρως !) μπορεί να αποφέρει καταστροφικές συνέπειες για τον οργανισμό και την υγεία του.

Τι συμβαίνει όμως και με το διαδίκτυο και τα διάφορα σκευάσματα και συμπληρώματα διατροφής ;

Πόσο επικίνδυνη είναι η αγορά τους μέσω διαδικτύου ;

Τι πρέπει να γνωρίζω πριν προβώ σε μια τέτοια αγορά ;internetscam-health-fitness-greece

Όπως ήδη αναφέραμε πιο πάνω, το διαδίκτυο, μπορεί να κρύβει πολλούς κινδύνους για έναν “ανυποψίαστο” χρήστη. Τα προϊόντα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο είναι πραγματικά άπειρα, αλλά και συγκεκριμένα τα προϊόντα αδυνατίσματος και απώλειας βάρους που μπορεί κανείς να βρει στο διαδίκτυο είναι πολλά και ποικίλλα … άρα με τι κριτήριο τελικά κάνεις την τελική σου επιλογή ;

Τα “τεχνάσματα” που χρησιμοποιούν πολλοί επιτήδειοι τόσο περίτεχνα δεν είναι πάντοτε εμφανή και ευδιάκριτα στο χρήστη. Αποτέλεσμα αυτού είναι να πέφτει στην τόσο καλοστημένη παγίδα της αγορά ενός “σκάρτου” ή ακόμα και “επικίνδυνου” προϊόντος, που στην καλύτερη περίπτωση απλά θα τον κάνει να χάσει μερικά χρήματα και λίγο από τον χρόνο του άσκοπα περιμένοντάς το να δράσει, ενώ στην χειρότερη περίπτωση θα θέσει την υγεία του σε μεγάλο ρίσκο !

Πώς θα εκμεταλλευτώ τα πλεονεκτήματα του διαδικτύου χωρίς να θέτω σε κίνδυνο την υγεία μου ;

Πώς θα κάνω το διαδίκτυο “φίλο” και όχι “εχθρό” μου ;

ΣΥΜΒΟΥΛΗ : Το διαδίκτυο δεν είναι εχθρός όταν το χρησιμοποιούμε σωστά ! Εμπιστευθείτε έναν ασφαλή ιστότοπο για την ενημέρωσή σας και τις αγορές σας !

Η σελίδα “Health – Fitness”  είναι ένας διαδικτυακός τόπος σχετικά με την υγεία, την ευεξία και το αδυνάτισμα που έχει ως στόχο του την ενημέρωση των αναγνωστών σχετικά με ασθένειες αλλά και θεραπείες και μάλιστα εντελώς δωρεάν !

Η σελίδα μας έχει ως στόχο να προσφέρει στον αναγνώστη ενημέρωση σχετικά με διάφορα προβλήματα υγείας, θέματα ομορφιάς και ευεξίας, fitness και διατροφής. Επίσης παρέχει ενημέρωση για συγκεκριμένα, ελεγμένα και ασφαλή για την υγεία προϊόντα και συμπληρωμάτα διατροφής που δεν χρήζουν ιατρικής γνωμάτευσης και είναι απόλυτα ασφαλή για την υγεία.Internet-Safety-health-fitness-greece

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Ακόμα και αυτά τα απόλυτα ασφαλή και ελεγμένα προϊόντα όμως δεν θα πρέπει να λαμβάνονται απερίσκεπτα και χωρίς την απόλυτη τήρηση των οδηγιών χρήσης τους !

ΠΡΟΣΟΧΗ : Ο διαδικτυακός μας τόπος δεν μπορεί να προσφέρει ιατρική διάγνωση και δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ιατρική γνωμάτευση !