“Go Vegan !!!” μας λέει η Beyonce με τη νέα της εταιρεία !!!

//“Go Vegan !!!” μας λέει η Beyonce με τη νέα της εταιρεία !!!

“Go Vegan !!!” μας λέει η Beyonce με τη νέα της εταιρεία !!!

Τι είναι ο βεγκανισμός ;;;

Ο όρος βεγκανισμός προέρχεται από τη λέξη “vegan” που σημαίνει χορτοφάγος. Ο όρος “vegan” ήταν μια έμπνευση του Donald Watson, που στην συνέχεια δημιούργησε και την γνωστή Vegan Society.

(!!!) : Σαν κίνημα, ο βεγκανισμός, δεν είναι κάτι καινούριο. Αντιθέτως, όπως μαρτυρούν πολλά ιστορικά στοιχεία, προϋπήρχε εδώ και πολλούς αιώνες. ! Ιστορικές αναφορές υπάρχουν τόσο από την Αρχαία Ελλάδα όσο και από την Ινδία !

Μπορεί να συνδέουμε τον βεγκανισμό με την χορτοφαγία, αλλά η αυστηρή απόδοση της έννοιας δεν είναι αυτή. Στον βεγκανισμό, όπως και στην χορτοφαγία, δεν καταναλώνεται καθόλου κρέας. Ωστόσο, αυτό που κάνει τον βαγκανισμό να διαφέρει από την χορτοφαγία, είναι πως δεν καταναλώνεται και οποιοδήποτε ζωικό προϊόν ή ΚΑΙ παράγωγό του !

(!!!) : Αυτό σημαίνει πρακτικά πως το άτομο που είναι “vegan” δεν έχει απορρίψει από τη διατροφή του μόνο το κρέας, αλλά και τα παράγωγα οποιουδήποτε ζώου, όπως για παράδειγμα τα αυγά, το μέλι, τα γαλακτοκομικά, το ζωικό λίπος … αλλά και παράγωγα που δεν προορίζονται για βρώση όπως για παράδειγμα η λανολίνη, η γούνα, το δέρμα, το μετάξι, το μαλλί, η ιχθυόκολλα, το κερί, η πορσελάνη και πολλά πολλά ακόμα.

Βεγκανισμός … και αγάπη προς το περιβάλλον !

Ο βεγκανισμός και γενικότερα η χορτοφαγία, δεν είναι καθόλου τυχαίο που απέκτησαν άμεση σύνδεση με την αγάπη για το περιβάλλον.

(!!!) : Πρώτος ο Dinshah συνέδεσε την χορτοφαγία ως έννοια με εκείνη της ahimsa που σήμαινε το “να μη βλάπτεις”, “να μην πληγώνεις” … Με αυτόν λοιπόν τον τρόπο, ο βεγκανισμός φροντίζει το περιβάλλον και το άτομο που ασπάζεται τον βεγκανισμό σαν φιλοσοφία και σαν τρόπο ζωής, απαρνιέται οτιδήποτε μπορέι να βλάψει το περιβάλλον !

Σημαντικό είναι να αναφέρουμε, πως τα προϊόντα που καταφέρνουν να αποσπάσουν την πιστοποίηση “vegan” δεν έχουν ΚΑΜΙΑ απολύρως συμμετοχή με κάποιο ζώο ή ζωικό παράγωγο σε όλη τους την πορεία, από τηνπαραγωγή ως την διάθεσή τους προς πώληση.

(!!!) : Αυτό προϋποθέτει, πως το εν λόγω προϊόν δεν έχει παρασκευαστεί με την συμμετοχή ζώων, δηλαδή δεν έχουν πραγματοποιηθεί δοκιμές του σε ζώα !!!

Μια νέα επιχείρηση για την Beyonce …

Η Beyonce, μετά την κατάκτηση της μουσικής βιομηχανίας, φαίνεται πως στράφηκε και προς πιο επιχειρηματικές δραστηριότητες, με το ενδιαφέρον της να κεντρίζεται από τον βεγκανισμό και τη διάθεσή του στο “τραπέζι” του κόσμου με τρόπο εύκολο και απλό.

Οι πολλές ευεργετικές δράσεις του βεγκανισμού στον οργανισμό, οδήγησαν την Beyonce στη σύλληψη της ιδέας της νέας της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Ποιος δε θέλει άλλωστε μια λαμπερή παρουσία και έναν υγιή οργανισμό ;

Ο βεγκανισμός, όπως μαρτυρούν πολλοί οπαδοί του, επιφέρει σημαντικότατες αλλαγές στην εμφάνιση και την υγεία, όπως :

  • πιο φωτεινή επιδερμίδα
  • πιο υγιή μαλλιά
  • εύκολη απώλεια των περιττών κιλών
  • πιο υγιή και δυνατά νύχια
  • καλύτερη διάθεση
  • μεγαλύτερη αντοχή
  • πιο ενισχυμένο οργανισμό

Το πρόγραμμα που λανσάρει η διάσημη τραγουδίστρια ονομάστηκε “22 Days Nutrition” και υπόσχεται να καταφέρει να αλλάξει τις διατροφικές συνήθειες του ατόμου, αποβάλλοντας καθετί επιβλαβές και κακό, μέσα σε διάστημα 21 ημερών ΜΟΝΟ !

Τα γεύματα είναι στα πλαίσια της θεωρίας του βεγκανισμού και διανέμονται στο σπίτι, στην πόρτα του κάθε ενδιαφερόμενου. Κάθε ημέρα, το άτομο λαμβάνει τα γεύματα στην πόρτα του, χωρίς κόπο, χωρίς σκέψη για το τι πρέπει και τι όχι να μαγειρέψει, χωρίς προσπάθεια !

Τα γεύματα είναι 1, 2 ή 3 την ημέρα, ανάλογα με το πακέτο που έχει προεπιλέξει το άτομο όταν κάνει την αγορά !

By | 2015-03-16T12:12:50+00:00 March 16th, 2015|Δίαιτες|0 Comments

Leave A Comment