Η δίαιτα του “κύμινου”

//Η δίαιτα του “κύμινου”

Η δίαιτα του “κύμινου”

Eορταστικές “αμαρτίες” και κιλάκια …

Τα Χριστούγεννα πέρασαν, το Πάσχα πέρασε … αλλά τα κιλάκια έμειναν ! Πάντα μετά τις γιορτές διακατέχεσαι από ένα αίσθημα απελπισίας και απόγνωσης με τα κιλάκια που προστέθηκαν στη ζυγαριά σου από τις λιχουδιές του χριστουγεννιάτικου τραπεζιου. Όσο όμως μεγάλο και αν είναι αυτό το αίσθημα απελπισίας που σε τριβελίζει, δεν είναι ποτέ αρκετό για να σε κάνει να ξυπνάς κάθε πρωί πριν τη δουλειά και να κάνεις γυμναστική, να σε κάνει να τρως σωστότερα και να προσέχεις τις μερίδες φαγητού που καταναλώνεις, και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν είναι αρκετό για να σε κάνει να μπεις σε σοβαρό πρόγραμμα διατροφής ή δίαιτας !

Υπάρχει όμως ένα μαγικό μπαχαρικό, που μπορεί να κάνει πραγματικά και αποδεδειγμένα “μαγικά” με τον μεταβολισμό σου και να χάσεις κιλά χωρίς προσπάθεια και (το σημαντικότερο !) χωρίς κανένα κόπο ! Το μπαχαρικό αυτό είναι το κύμινο … και ήρθε η ώρα να το γνωρίσεις και εσύ !

Κύμινο το “θαυματουργό” …

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε πως τα μπαχαρικά και συγκεκριμένα το τσίλι (chili), βοηθάει στο αδυνάτισμα με την λεγόμενη μέθοδο της θερμογένεσης. Ωστόσο, νέες μελέτες αποδεικνύουν πως “βασιλιάς των μπαχαρικών” με ιδιότητα την εγρήγορση του μεταβολισμού και το αδυνάτισμα, στέφεται το ΚΥΜΙΝΟ !!!

ΠΡΟΣΟΧΗ : Σύμφωνα με επίσημη επιστημονική μελέτη, το κύμινο είναι ένα πραγματικά θαυματουργό μπαχαρικό, που μπορεί να βοηθήσει ένα άτομο (ανεξαρτήτως σωματικού βάρους και διάπλασης σώματος) να κάψει έως και 3 φορές πιο πολύ λίπος από ένα άτομο που δεν χρησιμοποιεί κύμινο στα φαγητά του, καθώς επίσης και να μειώσει (με φυσικό πάντα τρόπο !) τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης στο αίμα του !

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ :

Η μελέτη αυτή στηρίχθηκε στην ενδελεχή παρακολούθηση 88 γυναικών (παχύσαρκών ή υπέρβαρων). Οι γυναίκες αυτές χωρίστηκαν σε 2 ομάδες, και ακολουθώντας μια ισορροπημένη διατροφή με μειωμένη πρόσληψη θερμίδων από τα γεύματά τους (κατά περίπου 500 θερμίδες / ημέρα), μπήκαν σε διαδικασία απώλειας βάρους.

Η 1η ομάδα ακολούθησε απλά αυτό το πλάνο μείωσης θερμίδων.

Η 2η ομάδα ακολούθησε το ίδιο διατροφικό πλάνο, μόνο που προσέθεσε και πρόσληψη 3 γραμμαρίων κύμινου καθημερινά μέσα σε ένα γιαούρτι (140 γραμμαρίων).

Το πείραμα διήρκεσε 3 μήνες και τα αποτελέσματα των γυναικών και των δύο ομάδων αναλύθηκαν και μελετήθηκαν από ειδικούς επιστήμονες.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : Οι γυναίκες της 2ης ομάδας, της ομάδας δηλαδή που προσέθεσε στη διατροφή τους καθημερινά και μια μικρή ποσότητα κύμινου, φάνηκε να χάνουν περίπου 3 φορές περισσότερο λίπος από την άλλη ομάδα που ακολουθούσε ακριβώς το ίδιο διατροφικό πλάνο … εκτός της προσθήκης του πολύτιμου αυτού μπαχαρικού όμως !

Πολύ σημαντικό είναι επίσης να αναφέρουμε, πως οι γυναίκες που ανήκαν στη δεύτερη ομάδα και ακολουθούσαν τη “δίαιτα του κύμινου”, δεν έχασαν μόνο περισσότερο λίπος (και φυσικά περισσότερα κιλά), αλλά μείωσαν περισσοτερο και τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων τους και της κακής χοληστερίνης τους !

Το κύμινο, έχει εκπληκτική καθαρτική, διουρητική και καρδιοτονωτική δράση, λειτουργεί ως εκπληκτικό ορεκτικό που προετοιμάζει το στομάχι να δεχθεί το γεύμα, ενώ παράλληλα λειτουργεί και ως έξοχο σπασμολυτικό.

Πρόκειται για ένα πολύτιμο μπαχαρικό που ενισχύει την σωστή και ομαλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος, βοηθάει την πέψη και αποτρέπει τη δυσκοιλιότητα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Ένα πολύτιμο στοιχειο για το κύμινο, είναι πως έχει την ιδιότητα να αυξάνει το γάλα και στις θηλάζουσες μανούλες.

Η δίαιτα λοιπόν του κύμινου είναι η τέλεια λύση … ακόμα και για τις νέες μανούλες που ακόμα δεν έχουν καταφέρει να χάσουν τα κιλάκια τις εγκυμοσύνης !

By | 2017-05-08T10:55:13+00:00 May 8th, 2017|Δίαιτες|0 Comments

Leave A Comment