Διακοπές : Απαραίτητες για εσάς αλλά και για … τον εγκέφαλό σας !

Το καλοκαίρι έρχεται ... ο καιρός φτιάχνει ... η διάθεση ανεβαίνει ... και μας δίνεται μια ευκαιρία διακοπών να ξεκουράσουμε σώμα αλλά και πνεύμα ! Για τί δεν χρειάζεται μόνο το σώμα μας ξεκούραση ... αλλά κυρίως το τόσο ταλαιπωρημένο πνεύμα μας ! Ο εγκέφαλος εργάζεται αδιάκοπα σε καθημερινή βάση, προσπαθώντας να λύσει δυσβάσταχτα “οικονομικά προβλήματα” και ατελείωτες εξισώσεις υποχρεώσεων ! Οι διακοπές δεν είναι πολυτέλεια ! Μάλιστα δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε, πως οι διακοπές, επιβάλλονται για τη διατήρηση της υγείας μας και για την καλή λειτουργία του οργανισμού μας ολόκληρου ! (!!!) : Πολλές έρευνες επιβεβαιώνουν την θέση αυτή και αποδεικνύουν περίτρανα πως οι διακοπές μπορούν να βελτιώσουν αισθητά την ποιότητα ζωής ενός ανθρώπου, αλλά και να του χαρίσουν μεγαλύτερη και πιο ευχάριστη ζωή ! Δυστυχώς ο χρόνος των διακοπών μας ολοένα και μειώνεται μπροστά στις ολοένα αυξανόμενες (και μάλιστα με γεωμετρική πρόοδο) απαιτήσεις της ζωής και της καθημερινότητας, αλλά και μπροστά στα ολοένα και μεγαλύτερα έξοδα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε ! (!!!) : Σύμφωνα με τις ίδιες έρευνες όμως, τα άτομα που δεν αφιερώνουν ικανοποιητικό χρόνο στις διακοπές τους, που δεν φροντίζουν για την ξεκούραση του σώματος αλλά και του εγκεφάλου τους, έρχονται τελικά αντιμέτωποι με αρκετά σοβαρά προβλήματα στην υγεία τους ! Αυτό που είναι πολύ σημαντικό στις διακοπές, είναι ότι επιτυγχάνουμε την αποβολή ή έστω την δραματική μείωση όλων των στρεσογόνων παραγόντων της καθημερινότητάς μας σε περίοδο εργασίας ! Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αποτελεσματική καταπολέμηση του άγχους (έστω και για αυτό μόνο το μικρό διάστημα των διακοπών) και την επίτευξη μια ήρεμης κατάστασης για τον εγκέφαλο, ο οποίος μπορεί πλέον να απολαύσει την μαγεία του περιβάλλοντος και την χαλαρότητα της στιγμής !

Διακοπές σημαίνει :

  • επαρκής & ποιοτικός ύπνος
  • αποβολή του στρες
  • καλή & ευχάριστη παρέα
  • όμορφο περιβάλλον
  • νέες εμπειρίες
  • ευχάρσιτες δραστηριότητες
  • καλό φαγητό
  • αποβολή κάθε προγράμματος που εγκλωβίζει την καθημερινότητα
Η πιο σημαντική παράμετρος που δίνει τόση αξία στις καλοκαιρινές διακοπές μας, είναι η αποβολή του εργασιακού στρες, των ατελείωτων υποχρεώσεων, των απίστευτων απαιτήσεων του αφεντικού ή της γκρίνιας χωρίς τελειωμό των πελατών !

ΠΡΟΣΟΧΗ : Το μυαλό χρειάζεται κατά διαστήματα ξεκούραση ! Ακόμα και στην περίπτωση που (οικονομικά) δεν είστε σε θέση να κανονίσετε κάποιο ταξίδι ή μακρινές διακοπές, επιδιώξτε μια μικρή εξόρμηση (ακόμα και μέσα στην πόλη) σε κάποιο απόμερο και γαλήνιο μέρος που θα μπορείτε να αδειάσετε το μυαλό σας από όλα εκείνα που σας δημιουργούν ένταση και άγχος μέσα στην καθημερινότητα της εργασιακής ημέρας !

Παίρνοντας αποστάσεις πού και πού από τα προβλήματα, μπορούμε πλέον να δούμε πιο καθαρά και να αντιμετωπίσουμε πιο σωστά τις δύσκολες καταστάσεις που μας βασανίζουν και που αποτελούν πηγή πολλών προβλημάτων και για την κατάσταση της υγείας μας ! Δεν είναι καθόλου τυχαίο, που το άγχος θεωρείται ως ο Νο 1 εχθρός της υγείας ... και όχι άδικα ! ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ !!!

Leave a Reply