Επίσκεψη σε δερματολόγο : Πότε χρειάζεται ;;;

Επιδερμίδα & φροντίδα Η επιδερμίδα μας είναι ένα από τα πιο σημαντικά όργανα στο σώμα μας, ακι όμως (!!!) τείνουμε να μην του δίνουμε την σημασία που απαιτείται ! Μπορεί (ειδικά οι γυναίκες) να το φορτώνουμε με άφθονες ενυδατικές κρέμες και άλλα προϊόντα περιποίησης, προστασίας ή καλλωπισμού, αλλά ουσιαστικά δεν του παρέγχουμε την ιατρική φροντίδα που έχει ανάγκη ! Αντιθέτως, τα υπολοιπα όργανα (όπως η καρδιά, το στομάχι, οι πνεύμονες και πολλά ακόμα), τείνουμε να τα παρακολουθούμε τακτικά και να τα ελέγχουμε με τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. (!!!) : Το δέρμα είναι ένα σημαντικό αισθητήριο όργανο που καταλαμβάνει την μεγαλύτερη επιφανεια του ανθρωπίνου σώματος ! Περιβάλλει τον οργανισμό (και όλα τα υπόλοιπα όργανα) και τον προστατεύει από έκθεση σε επικίνδυνα βακτήρια ! (!!!) : Επίσης το δέρμα φροντίζει ώστε να παραμένει η θερμοκρασία του σώματος σωστή και να μην επηρεάζεται από την εξωτερική θερμοκρασία (δηλαδή την θερμοκρασία του περιβάλλοντος) η λειτουργία των οργάνων ! Κάθε άνθρωπος, εκτός από τον παθολόγο γιατρό που τον κουράρει και παρακολουθεί την πορεία του, θα πρέπει να έχει και τον προσωπικό του δερματολόγο που παρακολουθεί την εξέλιξη της επιδερμίδας του ώστε να μπορεί να διαγνώσει την οποιαδήποτε μεταβολή σε αυτή.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!! : Ο καρκίνος του δέρματος είναι μια απειλή που ΜΟΝΟ με τακτικό έλεγχο μπορεί να προβλεφθεί άμεσα και να αντιμετωπιστεί έγκαιρα !

Πόσο συχνά πρέπει να επισκέπτομαι τον δερματολόγο ;

Η ενδεδειγμένη συχνότητα επισκεψης σε έναν δερματολόγο για απλό τακτικό έλεγχο είναι 1 φορά τον κάθε χρονο ! Σκοπός είναι ο ενδελεχής έλεγχος της επιδερμίδας από τον δερματολόγο, ώστε να ελεγχθούν αν υπάρχουν αλλαγές σε αυτήν.

ΠΡΟΣΟΧΗ : Σε περίπτωση που παρατηρήσετε από μόνοι σας μεταβολές σε ελιές που έχετε ή άλλες αλλοιώσεις στο δέρμα σας, καλό είναι να επισκεφθείτε (και μάλιστα ΑΜΕΣΑ !!!) τον δερματολόγο σας για έναν έλεγχο ! Πολλές από αυτές τις αλλοιώσεις είναι συχνά ενδεικτικά σημάδια καρκίνου !

Διαγιγνώσκοντας άμεσα μια δερματολογική ανομαλία μπορείτε να αποφύγετε άλλες πολύ πιο δυσάρεστες (και μερικές φορές μη αναστρέψιμες) καταστάσεις !

ΣΥΜΒΟΥΛΗ : Σε περίπτωση που ο δερματολόγος σας διαγνώσει κάτι (μικρής ή μεγαλύτερης επικινδυνότητας), μπορεί να αλλάξει την συχνότητα των επισκέψεών σας για να μπορέσει να ελέξει την σοβαρότητα της κατάστασης ! Φροντίστε λοιπόν να είστε συνεπείς στα ραντεβού σας με τον δερματολόγο σας και να υπακούτε στις συμβουλές του όταν χρειαστεί ! Είναι για το καλό της υγείας σας και τη διασφάλιση της ζωής σας !

(!!!) : Ένας δερματολόγος μπορεί πολλές φορές φορές να διαγνώσει και προβλήματαυγείας που ενδεχομένως υπάρχουν και τα αγνοείτε ! Η επιδερμίδα είναι ο καθρέφτης του οργανισμού και επάνω σε αυτόν τον καθρέφτη εμφανίζονται τα προβλήματα που μπορεί να υποβόσκουν ! Για οτιδήποτε απορίες και αν έχετε σχετικά με τη φροντίδα και την περιποίηση της επιδερμίδας σας, ένας δερματολόγος είναι ο πιο κατάλληλος για να σας τις επιλύσει. Μη διστάσετε να του αναφέρετε ακόμα και πράγματα που σε εσάς μπορεί να φαίνονται αδιάφορα για τις αλλαγές στην επιδερμίδα σας ... αυτός ξέρει να διακρίνει αν κάτι είναι σοβαρό και χρειάζεται παρακολούθηση !

Leave a Reply