Συνοδευτικό φαγητού-Γλυκόξυνη Σάλτσα (για 4 άτομα)

  • ½ μπουκάλι κόκκινο κρασί
  • 1 ποτήρι νερό
  • 4 κουταλιές ζάχαρη
  • 1 ποτήρι ξίδι
  • 2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
  • Αλάτι-Πιπέρι
     
Σε ένα κατσαρολάκι αφήστε να σιγοβράζουν το κρασί, το νερό, η ζάχαρη και το ξίδι για 30 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτετε τον πελτέ ντομάτας, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για άλλα 15 λεπτά. Ιδανική sos για χοιρινό ή κοτόπουλο.

Leave a Reply