Κανελόνια Λαχανικών

  • 1 πακέτο κανελόνια
  • 1 μελιτζάνα
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κολοκύθι
  • 1 ½ ντομάτα
  • 350 ml χυμό ντομάτας
  • 130 gr μυζήθρα ή παρμεζάνα
  • 1 κρεμμύδι
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Βασιλικό
  • Ζάχαρη
  • Αλάτι – Πιπέρι
     
Κόβετε σε κύβους : το κρεμμύδι, τη μελιτζάνα, τις πιπεριές και το κολοκύθι. Τα σοτάρετε με το ελαιόλαδο για 5-6 λεπτα. Προσθέτετε τη ντομάτα ψιλοκομμένη, το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι και αφήνετε τη σάλτσα σε δυνατή φωτιά να βράσει. Μόλις εξατμιστούν τα υγρά, την κατεβάζετε από την φωτιά, και ρίχνεται τη μυζήθρα(ή παρμεζάνα) θρυμματισμένη. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει και γεμίζετε με αυτό τα άβραστα κανελόνια. Τα τοποθετείτε σε ένα πυρέξ, ρίχνετε από πάνω το χυμό ντομάτας, αλάτι,πιπέρι και ζάχαρη και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 oC για 10 λεπτά.

Leave a Reply