Πόσο επικίνδυνο είναι το κόκκινο κρέας ;

Έρευνες έχουν δείξει ότι όποιος έχει προδιάθεση για καρκίνο στο έντερο, τον αναπτύσσει πιο εύκολα όταν τρώει πολύ κόκκινο κρέας. Φυσικά υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που συντελούν σε αυτό όπως η κληρονομικότητα και άλλοι που αγνοούμε. Είναι γεγονός όμως ότι 2 ώρες αφότου φάμε κόκκινο κρέας αυξάνεται στο παχύ έντερο η παρουσία κάποιων ουσιών (νιτρωδών) που ενοχοποιούνται για την ανάπτυξη καρκίνου. Ο οργανισμός τις περισσότερες φορές εξουδετερώνει αυτές τις ουσίες όχι όμως πάντα. Έχει αποδειχτεί ότι όσοι τρώνε κόκκινο κρέας δυο φορές την ημέρα έχουν τριπλάσιο κίνδυνο να αναπτύξουν καρκίνο των εντέρων σε σύγκριση με εκείνους που τρώνε μια φορά την εβδομάδα.

Leave a Reply