Σπιτικό αρωματισμένο τσάι Kombucha για γερό ανοσοποιητικό …

Λίγοι γνωρίζουν αυτό το μαγικό τσάι !

Το τσάι Kombucha είναι έχει φανατικό κοινό σε ολόκληρο τον κόσμο και αυτό οφείλεται στην ισχυρή θρεπτική, θεραπευτική και τονωτική του δράση. Ωστόσο, αν και πρόκειται για τσάι με ιστορία πολλών εκατοντάδων χρόνων (περίπου 2000 ετών), ο ευρύς κόσμος δεν το έχει γνωρίσει και δεν το έχει συμπεριλάβει στις καθημερινές του συνήθειες. Το τσάι Kombucha, γνωστό και με το όνομα “τσάι της Μαντζουρίας”, προέρχεται από την Ανατολή και έγινε γνωστό μέχρι και τη Δύση, όταν ο κόσμος άρχισε να μαθαίνει για την ισχυρή δράση του 100 % φυσικού αυτού προϊόντος !

Τι είναι όμως ακριβώς το ιδιαίτερο αυτό τσάι ;

Το τσάι αυτό δεν είναι όπως τα κοινά τσάγια και δεν παρασκευάζεται με τον ίδιο τρόπο, καθώς έχει μια πιο ιδιαίτερη διαδικασία. Η Kombucha είναι ένας ζυμομύκητας που τοποθετείται μέσα σε πράσινο ή σε μαύρο τσάι για να αναπτυχθεί. Στο μίγμα αυτό προστίθεται και αποσταγμένο ξύδι μαζί με ζάχαρη για να παίξουν το ρόλο της μαγιάς. Ο ζυμομύκητας αυτός, μέσω αυτής της διαδικασίας στην οποία υπόκειται, απελευθερώνει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά μέσα στο τσάι (πράσινο ή μαύρο).

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Είναι πολύ σημαντικό να αναφέρουμε, πως η Kombucha, είναι ένα πολύ ωφέλιμο για τον οργανισμό προβιοτικό στοιχείο, που βοηθάει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συτσήματος και όπως εικάζεται και στην καταπολέμηση των αυτοάνοσων νοσημάτων (χωρίς να έχει εξακριβωθεί από επιστημονικές μελέτες) !

Τι προσφέρει στον οργανισμό ;

Μερικά μόνο από τα ωφέλιμα στοιχεία της Kombucha είναι τα ακόλουθα :
  • οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β
  • η βιταμίνη C
  • το οξικό οξύ
  • το γαλακτικό οξύ
  • το βουτυρικό οξύ
  • το γλυκουρονικό οξύ
  • τα αμινοξέα
  • τα διάφορα οργανικά οξέα

Πού μπορώ να βρω τσάι Kombucha ;

Η αλήθεια είναι πως δεν είναι πολύ εύκολο να βρούμε τσάι Kombucha στο εμπόριο. Ακόμα και τα καταστήματα με βιολογικά προϊόντα δεν είναι πάντα βέβαιο ότι θα έχουν. Ωστόσο, μπορεί ο καθένας να παρασκευάσει το δικό του, σπιτικό και εντελώς φυσικό τσάι Kombucha, και μάλιστα ... με την γεύση της επιλογής του !!! Το μόνο που χρειάζεται είναι να παραγγείλετε τον μύκητα μέσω διαδικτύου, για να παρασκευάσετε το δικό σας υγιεινό τσάι Kombucha !

Τσάι Kombucha με γεύση φρούτων ...

Μπορείτε να πιείτε σκέτο το τσάι σας, αλλά μπορείτε να του δώσετε και ξεχωριστή γεύση φρούτων. Μπορείτε έτσι να διατηρήσετε στο πρωινό σας την βαριά και έντονη αυθεντική γεύση του τσαγιού, και να προτιμήσετε ένα ανάλαφρο και δροσιστικό τσάι με γεύση φρέσκων φρούτων για το απογευματινό σας διάλειμμα. Μια πολύ γευστική πρόταση είναι τα φρούτα του δάσους. Πάρτε τα μούρα της επιλογής σας και πολτοποιήστε τα σε ένα μπλέντερ. Προσθέστε τα μέσα στο τσάι Kombucha. Μπορείτε να απολαύσετε το τσάι σας αμέσως ... ή να το αφήσετε να υποστεί και μια δεύτερη ζύμωση για πιο ήπια και λιγότερο γλυκιά γεύση. Για κάθε 4 φλυτζάνια τσαγιού χρειάζεται περίπου 1/2 φλυτζάνι φρέσκων φρούτων. Μπορείτε να προσθέσετε και μπαχαρικά και μυρωδικά μέσα στο τσάι σας !

ΠΡΟΣΟΧΗ : Το τσάι Kombucha καλό είναι να μην καταναλώνεται από άτομα που πάσχουν από κάποια ασθένεια ... αν δεν έχουν πάρει την έγκριση του γιατρού τους !

Leave a Reply