Για ξεκούραστο και φωτεινό βλέμμα

  Είναι σύνηθες φαινόμενο η ύπαρξη αντιαισθητικών μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια. Το βλέμμα χάνει την λάμψη και τη δύναμή του.Δε χρειάζεται όμως πανικός! Συνήθως αυτή η μαύρη σκιά κάτω από τα μάτια μας είναι προσωρινή και μπορεί να αφαιρεθεί ή να θεραπευθεί. Για να τους καταπολεμήσουμε όμως πρέπει πρώτα να κατανοήσουμε ποιοί λόγοι οδηγούν στην δημιουργία τους! Η έλλειψη ύπνου, η κούραση, το άγχος, το ξενύχτι, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, καθώς και κάποια ασθένεια, είναι κάποιοι από τους πιο κοινούς λόγους εμφάνισης των μαύρων κύκλων. Σε ορισμένες περιπτώσεις η εμφάνισή τους οφείλεται καθαρά στον κληρονομικό παράγοντα.Η ρινική συμφόρηση είναι δυνατόν επίσης να προκαλέσει τη δημιουργία τους.

Μερικά εύκολα βήματα για να απαλλαγούμε από τους μαύρους κύκλους:

  • Η κατανάλωση τουλάχιστον 10 ποτηριών νερού ημερησίως.
  • Κατά την εφαρμογή της κρέμας ημέρας ή του ντεμακιγιάζ,όπως και καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας πρέπει να αποφεύγεται η πίεση και το τρίψιμο των ματιών.
  • Η κρέμα ματιών δεν πρέπει να εφαρμόζεται σε μεγάλες ποσότητες,αλλά ούτε και να παραμένει για μεγάλη διάρκεια στην περιοχή των ματιών.Ύστερα από 10 λεπτά αφαιρέστε την περίσσια ποσότητα απαλά με μια πετσέτα.
  • Ένας καλός ύπνος (8 ώρες θεωρούνται ιδανικές για έναν ενήλικα) είναι πάντα πηγή υγείας και ομορφιάς.
  • Γνωστή σε όλους αλλά και πολύ αποτελεσματική η μέθοδος της πατάτας και του αγγουριού.Παίρνουμε φέτες από πατάτα ή αγγούρι και τις αφήνουμε πάνω στα βλέφαρα για περίπου 20 λεπτά.Μετά ξεπλένουμε με χλιαρό νερό και εφαρμόζουμε την κρέμα που αρμόζει στις ανάγκες της επιδερμίδας μας.
  • Η εναλλαγή ζεστού-κρύου με κομπρέσες στην περιοχή των ματιών για περίπου 10 λεπτά.Στη συνέχεια εφαρμόστε λίγο αμυγδαλέλαιο και είστε έτοιμη για τον βραδινό σας ύπνο.
  • Τρίψτε την περιοχή με την σκόνη μιας κάψουλας βιταμίνης Ε,και στη συνέχεια σκουπίστε με ένα μείγμα από μέλι και ασπράδι αυγού.
  • Κατά τη διάρκεια του ύπνου το κεφάλι πρέπει να είναι ελαφρώς ανασηκωμένο προς αποφυγή συσσώρευσης υγρών γύρω από τα μάτια.
  • Πάρτε δυο σακουλάκια τσαγιού και βαπτίστε τα σε κρύο νερό.Μετά ακουμπήστε τα στα μάτια για περίπου 20 λεπτά.Επίσης το χαμομήλι μπορεί να αντικαταστήσει το τσάι!Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και είναι καταπραϋντικο.
  Αν παρ' όλα αυτά συνεχίσετε και έχετε μαύρους κύκλους, μπορείτε να επιλέξετε την καλύτερη κρέμα ματιών της Revitol , για δραστικά αποτελέσματα. Δείτε εδώ όλα τα προϊόντα της Revitol στην επίσημο ιστότοπο της.

Leave a Reply