Μήπως το σπίτι σου … σε αρρωσταίνει ;;;

Σπίτι – καταφύγιο ... ή μήπως όχι ;;;

Το σπίτι μας είναι συνήθως το καταφύγιό μας ... καταφύγιο από την κούραση, καταφύγιο από το άγχος και το στρες της δουλειάς, καταφύγιο από τη φασαρία και τη βαβούρα των δρόμων, καταφύγιο από την κουραστική συναναστροφή με αγνώστους και καταφύγιο στην γλυκιά αγκαλιά της οικογένειας. Το ήξερες όμως πως το καταφύγιό σου ... είναι επικίνδυνο ; Γνώριζες πως υπάρχουν πράγματα τοξικά στο σπίτι σου που μπορούν να βλάψουν εσένα και τους αγαπημένους σου ; Μήπως τελικά το σπίτι σου μπορεί να σου προκαλέσει ακόμα και ... καρκίνο ή Αλτσχάιμερ ;;; Ελέγξτε σήμερα κιόλας πόσο ασφαλές είναι το σπίτι σας και φροντίστε για τη διατήρηση της δικής σας υγείας αλλά και της οικογένειάς σας !

Ένα σπίτι σκέτος κίνδυνος !!!

Νο 1 : Αρωματικά χώρου που “σκοτώνουν” !

Θέλετε το σπίτι σας να μυρίζει υπέροχα ; Τότε αφήστε στην άκρη τα χημικά αρωματικά χώρου ! Αερίστε πολύ καλά το σπίτι σας (καθημερινά) και βάλτε αρωματικά γλαστράκια στα περβάζια και στα μπαλκόνια σας.

ΠΡΟΣΟΧΗ : Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, τα αποσμητικά χώρου είναι ιδιαίτερα τοξικά όταν χρησιμοποιούνται υπερβολικά ή σε χώρους που δεν αερίζονται σωστά !

Νο 2 : Τοίχοι σε διάφορα χρώματα ...

Τα χρώματα που χρησιμοποιούνται για τους τοίχους περιέχουν (όπως αποδεικνύεται από την Αμερικανική Εταιρία Προστασίας Περιβάλλοντος) επικίνδυνες χημικές ουσίες που απελευθερώνουν στον αέρα που αναπνέουμε επιβλαβή για την υγεία τοξικά συστατικά.

Νο 3 : Αρωματικά κεριά

Θέλεις να φτιάξεις μια ωραία και ζεστή ατμόσφαιρα στο χώρο σου και χρησιμοποιείς όμορφα στην εμφάνιση αλλά και πολύ ευωδιαστά αρωματικά κεριά ... που όμως απελευθερώνουν επικίνδυνες τοξικές ουσίες. Δεν το ήξερες ; Προτίμησε να βάλεις ένα μικρό διακριτικό πορτατίφ κάπου στην γωνία αν θέλεις να φτιάξεις ατμόσφαιρα και απόφυγε τα καρκινογόνα αρωματικά κεριά !

Νο 4 : Καθαριστικά σπιτιού

Πολλά από τα καθαριστικά που χρησιμοποιούμε στο σπίτι μας και με τα οποία ερχόμαστε (χωρίς υπερβολή !!!) σε καθημερινή επαφή, είναι άκρως επικίνδυνα και καρκινογόνα ! Προτιμήστε ασφαλή οικολογικά καθαριστικά με βάση τη μαγειρική σόδα, το ξύδι ή το χυμό λεμονιού. Είναι πολύ αποτελεσματικά και παράλληλα ασφαλή για εσάς και τα παιδιά σας !

Νο 5 : Σκεύη μαγειρέματος

Πολλά από τα αντικολλητικά σκεύη μαγειρέματος που χρησιμοποιούμε κάθε ημέρα για την παρασκευή του δικού μας φαγητού αλλά και των παιδιών μας, είναι πολύ επικίνδυνα για την υγεία. Τηγάνια, ταψιά και κατσαρόλες με ειδική αντικολλητική επίστρωση που όμως είναι τελικά ασφαλής για την υγεία ;

ΠΡΟΣΟΧΗ : Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, δεν έχει ακόμα διαλευκανθεί πλήρως αν το βασικό υλικό αυτής της αντικολλητικής επίστρωσης (το υλικό PFOA) είναι επικίνδυνο για την υγεία. Υπάρχει η υπόνοια πως η εν λόγω ουσία απελευθερώνει τοξικά στοιχεία που εισχωρούν στο φαγητό κατά το μαγείρεμα και εν συνεχεία και στον οργανισμό του ανθρώπου.

Νο 6 : Ναφθαλίνη

Η ναφθαλίνη υπάρχει σχεδόν σε κάθε σπίτι για να προστατεύει τα αγαπημένα μας ρούχα από το σκόρο. Μήπως όμως τελικά (εκτός από τον σκόρο) σκοτώνει και εσάς ; Είναι πολύ σημαντικό πριν φορέσετε κάποιο ρούχο που είχατε αποθηκευμένο με ναφθαλίνη να το πλύνετε ! Ιδανικά, μπορείτε να αποφύγετε τη χρήση ναφθαλίνης, χρησιμοποιώντας ένα φυσικό συστατικό, τη λεβάντα !

Leave a Reply