Rambutan : Νόστιμο και ωφέλιμο για την υγεία !

//Rambutan : Νόστιμο και ωφέλιμο για την υγεία !

Rambutan : Νόστιμο και ωφέλιμο για την υγεία !

Τι είναι το Rambutan ;

Το Rambutan είναι ο καρπός ενός μεσαίου θα λέγαμε μεγέθους τροπικού δέντρου που ανήκει στην οικογένεια των σαπινδίδων και φύεται κυρίως στην Ινδονησία (από την οποία πιστεύεται ότι και προέρχεται), στην Ινδία, στη Σρι Λάνκα, στην Μαλαισία, αλλά και στην Αυστραλία και στην Αμερική.

Το Rambutan εγγενές στο αρχιπέλαγος της Ινδονησίας, ξεκίνησε από εκεί το «ταξίδι» του και προς τα υπόλοιπα μέρη, με αποτέλεσμα την ταχύτατη εξάπλωσή του ακόμα και προς Βιετνάμ και Φιλιππίνες..

Ο καρπός Rambutan θεωρείται μάλιστα συγγενικός και παραπλήσιος και με άλλους γνωστούς καρπούς όπως είναι :

  • το Lychee
  • το Mamoncillo
  • το Longan

Rambutan : Εμφάνιση & Γεύση

Το Rambutan είναι ένα φρούτο μικρού σχετικά μεγέθους με έντονο πορφυρό χρώμα και αγκαθωτά μαλλιά στο κέλυφός του. Μάλιστα, ονομάζεται Rambutan από τη λέξη Rambut που στα ινδονησιανά σημαίνει «μαλλιά» και περιγράφει ουσιαστικά την ιδιαίτερη αυτή εξωτερική εμφάνιση του εξωτικού καρπού Rambutan.

Η γεύση του είναι γλυκιά αλλά ταυτόχρονα και ελαφρώς όξινη, και η σάρκα του πολύ χυμώδης. Στο εσωτερικό του περιέχει σπόρους πολύ μικρού μεγέθους και καφέ χρώματος.

Αν και συνηθέστερο είναι το Rambutan πορφυρού χρώματος, ωστόσο μπορούμε να το συναντήσουμε και σε κίτρινο χρώμα.

Πώς τρώγεται το Rambutan ;

Το Rambutan είναι ένας περίεργος καρπός και το καθάρισμά του γίνεται με έναν ειδικό τρόπο. Ακολουθήστε τα ακόλουθα βήματα και απολαύστε τον γλυκόξινο και πάρα πολύ νόστιμο καρπό.

Βημα 1 : Πιέστε τον καρπό στη μέση ώστε να σχιστεί το εξωτερικό περίβλημα. Χρησιμοποιείστε και τα δύο χέρια σας.

Βήμα 2 : Βρείτε το σημείο εκείνο που σχίστηκε το κέλυφος και με τη βοήθεια ενός μαχαιριού ανοίξτε το από επάνω έως κάτω. Εσωτερικά θα δείτε να αποκαλύπτεται ένας καρπός που θυμίζει μεγάλη ρώγα σταφυλιού (αποφλοιωμένη).

Βήμα 3 : Προσέξτε να μην τραυματίσετε τον σπόρο με το μαχαίρι !

Λίγα λόγια κόμα σχετικά με το Rambutan …

Τα κουκούτσια του Rambutan άλλοτε προσδίδουν μια γλυκιά γεύση και άλλοτε μια λίγο πικρή γεύση, πράγμα που εξαρτάται από την ποικιλία του φρούτου.

Επίσης, αν υπάρχει κάτι που πρέπει οποσδήποτε να αναφέρουμε για το πολύ όμορφο και πολύ νόστιμο αυτό φρούτο, είναι και τα πολλά οφέλη του για την υγεία. Το Rambutan μάλιστα δεν είναι ωφέλιμο μόνο όσον αφορά στον καρπό του, αλλά πρέπει να πούμε ότι χρησιμοποιείται ευρέως και ο φλοιός του, το κέλυφός του αλλά και τα φύλλα του.

Το Rambutan :

  • χαρίζει μεγάλη ώθηση στην ενέργειά σας
  • χρησιμοποιείται για θεραπεία του διαβήτη
  • χρησιμοποιείται για θεραπεία της υπέρτασης
  • περιέχει βιταμίνη C
  • και βοηθάει στην απορρόφηση πολύτιμων μετάλλων από τον οργανισμό
By | 2014-03-31T11:22:45+03:00 March 31st, 2014|Υγεία|0 Comments

Leave A Comment