Σαλάτα ρόκα με πέστο βασιλικού έτοιμη σε μόνο 5 λεπτά

Βράζεται τα μακαρόνια (ριγγατόνι ή φουσίλι κατά προτίμηση) και τα αφήνετε να στραγγίζουν. Σε ένα μίξερ χτυπάτε : 1 ματσάκι ρόκα, 5 κουταλιές ελαιόλαδο, 4-5 αμύγδαλα ξεφλουδισμένα, 2 κουταλιές παρμεζάνα και 2 κουταλιές χυμό λεμονιού. Περιχύνεται με αυτή τη σάλτσα τα μακαρόνια που έχετε αφήσει ήδη να κρυώνουν και σερβίρεται προσθέτοντας τοματίνια κομμένα στη μέση και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Leave a Reply