Σώμα EXPRESS- Οι παραλίες πλησιάζουν…

Έχετε απογοητευτεί που το καλοκαίρι πλησιάζει και εσείς δεν αισθάνεστε καλά με το σώμα σας για να ξεχυθείτε στις παραλίες;;; Μην απογοητεύεστε γιατί ακόμα δεν είναι αργά! Μπορείτε με κάποια έξυπνα tips να φτιάξετε την εμφάνιση αλλά και την αυτοπεποίθηση σας. Μην ξεχνάτε ότι το να είσαι fit δε σημαίνει μόνο σώμα φέτες , αλλά γενικότερα να νιώθουμε ευεξία και να αισθανόμαστε καλά όταν βλέπουμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη.  
  • Μειώστε τους υδατάνθρακες στα γεύματα σας. Ξεχάστε το ψωμί σαν συνοδευτικό σε κάθε φαγητό, αφού η ενέργεια από τους υδατάνθρακες που δεν καταναλώνουμε αποθηκεύεται υπό μορφή λίπους.
  • Το να μετράμε τις θερμίδες  που τρώμε, με ευλάβεια, είναι όντως υποχονδρισμός. Στο περίπου όμως πρέπει να γνωρίζουμε τις καθημερινές ενεργειακές μας ανάγκες αφού μερικά πράγματα είναι απλά μαθηματικά. Αν παίρνουμε παραπάνω θερμίδες από αυτές που πραγματικά χρειαζόμαστε θα συνεχίσουμε να παίρνουμε βάρος.
  • Προσπαθήστε, όσο μπορείτε λόγω υποχρεώσεων, να βάζετε ένα πρόγραμμα στη διατροφή σας. Αυτό βοηθάει τον μεταβολισμό και σε συνδυασμό με μικρά γεύματα θα αυξήσετε τις καύσεις σας. Ξεχάστε τα μεγάλα κυρίως γεύματα ( μεσημεριανό, βραδυνό) και κατανείμετε τις ποσότητες σε μικρότερα κάθε 3-4 ώρες.
  • Βάλτε την αερόβια άσκηση στο πρόγραμμα σας 2 φορές την εβδομάδα. Όχι δεν είναι αργά να ξεκινήσετε ακόμα και τώρα...
  • Κάντε 1 φορά την εβδομάδα απαραιτήτως προπόνηση με βάρη. Οι μυς πρέπει να δέχονται ερέθισμα για την ανάπτυξη τους συχνά , κάτι που βοηθάει και στο μεταβολισμό μας.
  • Πίνετε πολύ νερό. Το νερό συμμετέχει σε όλες τις μεταβολικές αντιδράσεις στο σώμα μας, οπότε τώρα που αρχίζουν και οι υψηλές θερμοκρασίες φροντίστε να ενυδατώνεται τον οργανισμό σας τακτικά.
  • Αποφύγετε το junk food. Λόγω των λιγοστών θρεπτικών συστατικών που περιέχει το πλαστικό φαγητό, δημιουργεί αίσθημα πείνας  γρήγορα αφού οι ενεργειακές ανάγκες δεν μπόρεσαν να καλυφτούν.
  • Η ξεκούραση είναι εξίσου σημαντική όσο και η άσκηση. Αυτά τα δύο είναι αλληλένδετα, γι’ αυτό φροντίστε να ξεκουράζεστε επαρκώς, ειδικά μετά από προπόνηση.
   

Leave a Reply