Και όμως … η βαζελίνη κάνει θαύματα !

Βαζελίνη ... σε κάθε σπίτι ! Η βαζελίνη είναι ένα καλλυντικό που όλοι το γνωρίζουμε, όλοι έχουμε σπίτι μας, αλλά κανένας μας δεν γνωρίζει πραγματικά πόσα πολλά πράγματα μπορεί να κάνει μαζί του ! Η βαζελίνη έχει τόσο πολλές και διαφορετικές χρήσεις που πραγματικά θα έχανες το μυαλό σου ξέροντας πόσα μπορείς να πετύχεις μαζί της !

Τι είναι η βαζελίνη ;

Η βαζελίνη είναι ένα αγαπημένο καλλυντικό που δε λείπει ποτέ από το σπίτι. Είναι ένα προϊόν πολύ οικονομικό, πολύ ασφαλές και πολύ αποτελεσματικό σε οποιαδήποτε χρήση του ! Απλά δοκίμασέ το ... και θα πειστείς και εσυ !

Οι αμέτρητες χρήσεις της βαζελίνης !

Θα σας πούμε μόνο μερικές από τις ατελείωτες χρήσεις αυτού του πολύτιμου καλλυντικού ... και ανακαλύψτε εσείς κι άλλες μόνοι σας !

1η χρήση : Ενυδάτωση προσώπου & σώματος

Η βαζελίνη είναι ένα ισχυρότατοενυδατικό προϊόν που μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στο σώμα όσο και στο πρόσωπο ! Προσφέρει βαθειά ενυδάτωση κλειδώνοντας την υπάρχουσα υγρασία της επιδερμίδας. Παρ'όλα αυτά όμως, σε αντίθεση με πολλά ενυδατικά προϊόντα, η βαζελίνη δεν προκαλεί ερεθισμούς και κυρίως δεν προκαλεί ακμή και σπυράκια. Μια μικρή ποσότητα είναι αρκετή για μεταξένιο και λαμπερό δέρμα.

2η χρήση : Primer

Το Primer είναι ένα προϊόν, ευρέως διαδεδομένο, που χρησιμοποιείται για την προετοιμασία της επιδερμίδας πριν από το μακιγιάζ. Λίγη βαζελίνη στα βλάφαρα, πριν από το άπλωμα της αγαπημένης μας σκιάς μπορεί να κάνει θαύματα. Η σκιά απλώνεται πιο εύκολα και πολύ καλύτερα, ενώ ταυτόχρονα αυξάνεται και η διάρκεια του μακιγιάζ !

3η χρήση : Στα πετσάκια

Λίγη βαζελίνη στα πετσάκια τα μαλακώνει και μπορείτε πολύ πιο εύκολα να τα καθαρίσετε ! Επίσης μπορείτε να απλώσετε βαζελίνη γύρω – γύρω από τα νύχια πριν από το μανικιούρ. Ακόμα και αν έχετε το πιο ασταθές χέρι δε θα πασαλειφτείτε ! Μόλις τελειώσετε το βάψιμο του νυχιού, με μια μπατονέτα σκουπίστε το σημείοπου σας ξέφυγε. Το χρώμα θα απομακρυνθεί πανεύκολα μαζί με τη βαζελίνη !

4η χρήση : Για απαλό ντεμακιγιάζ

Εάν σου έχει τελειώσει το γαλάκτωμα για ντεμακιγιάζ ... απλά χρησιμοποίησε λίγη βαζελίνη ! Η βαζελίνης μπορεί να απομακρύνει ακόμα και το πιο επίμονο μακιγιάζ, ακόμα και το αδιάβροχο μακιγιάζ ... και μάλιστα χωρίς να προκαλέσει ερεθισμούς !

5η χρήση : Για δυνατές βλεφαρίδες

Η βαζελίνη θρέφει τις βλεφαρίδες ! Πάρτε ένα παλιό βουρτσάκι από μια μάσκαρα που σας έχει τελειώσει και ξεπλύντε το καλά ! Εφαρμόστε λίγη βαζελίνη στις βλεφαρίδες σας με το βουρτσάκι σαν να βάζατε μάσκαρα. Η βαζελίνη θα θρέψει τις ταλαιπωρημένες από το μακιγιάζ βλεφαρίδες σας και θα τους δώσει ξανά “σώμα” και όγκο !

6η χρήση : Λάμψη & ομορφιά

Η βαζελίνη μπορεί να δώσει στο μακιγιάζ σου τη γυαλάδα που του λείπει. Στα χείλη ως lip – gloss και στα μήλα ή στο τόξο του φρυδιού ως highlighter, η βαζελίνη, μπορεί να σας προσφέρει ένα φρέσκο και girly μακιγιάζ.

7η χρήση : Στις σκασμένες φτέρνες

Η βαζελίνη μπορεί να μαλακώσει ακόμα και τις πιο σκληρές και ταλαιπωρημένες φτέρνες και να τις κάνει ξανά μαλακές σαν βελούδο ! Μετά το βραδινό μπάνιο βάλε βαζελίνη στα πέλματά σου και φόρεσε βαμβακερά καλτσάκια ! Το πρωί θα εκπλαγεί με τη διαφορά που θα έχουν τα πόδια σου !

8η χρήση : Κατά των ραγάδων

η βαζελίνη μπορεί να αποτρέψει την εμφάνιση ραγάδων. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που οι γυναίκες, κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης, βάζουν βαζελίνη στην περιοχή της κοιλιάς για να αποτρέψουν το απότομο σκάσιμο της επιδερμίδας και την δημιουργία ραγάδων.

9η χρήση : Για σκασμένα χείλη

Βαζελίνη μαζί με ζάχαρη μπορούν να φτιάξουν ένα τέλειο απολεπιστικό χειλιών ... και θα έχετε στο άψε – σβήσε χείλη για φίλημα !

10η χρήση : Κατά της ψαλίδας

Λίγη βαζελίνη στις άκρες των μαλλιών θα αποτρέψει το σπάσιμο και θα τους χαρίσει βαθειά ενυδάτωση !

Leave a Reply