Μια δίαιτα με … ξύδι ;;;

Βοηθάει το ξύδι στο αδυνάτισμα ; Οι απόψεις σχετικά με την ικανότητα του ξυδιού να βοηθήσει ή όχι στην αποτελεσματική μείωση του σωματικού βάρους και το κάψιμο του σωματικού λίπους δεν είναι ξεκάθαρες ! Υπάρχουν δύο πλευρές που υποστηρίζουν τα ακριβώς αντίθετα πράγματα ! (!!!) : Ωστόσο πολλοί από αυτούς, γνωστοί και καταξιωμένοι διατροφολόγοι, υποστηρίζουν πως το οξικό οξύ που υπάρχει στο γνωστό σε όλους μας ξύδι, μπορεί να παίξει τον ρόλο του καταλύτη στην διαδικασία του οργανισμού να μεταβολίζει τις τροφές, και ως εκ τούτου να αυξήσει κατακόρυφα τις καύσεις λίπους που πραγματοποιεί ! Είναι όμως αλήθεια πως το ξύδι μπορεί να ενεργοποιήσει τον μεταβολισμό του οργανισμού και να τον επιταχύνει αυξάνοντας τις καύσεις του ; Είναι ασφαλής για την υγεία μια τέτοια δίαιτα ή μήπως ελλοχεύει κινδύνους ; Τι πρέπει να γνωρίζω για την δίαιτα με ξύδι ; Το μηλόξυδο θεωρείται από πολλούς ένας ιδανικός και οικονομικός φυσικός λιποδιαλύτης. Μάλιστα, πολλοί είναι οι ειδικοί της διατροφής που επιβεβαιώνουν την ισχυρή λιποδιαλυτική του ικανότητα και το συνιστούν για ένα ασφαλές και σίγουρο αδυνάτισμα. Δεν είναι καθόλου τυχαία μάλιστα η ραγδαία αύξηση διατροφικών προγραμμάτων για απώλεια βάρους που βασίζονται ακριβώς στην κατανάλωση αυτού του τόσο ισχυρού στην καύση λίπους φυσικού συστατικού ! Το μαγικό με το μηλόξυδο είναι ο συνδυασμός 2 μαγικών συστατικών που τελικά ευνοούν την μείωση του σωματικού βάρους ! Τα δύο αυτά συστατικά :
  • η ουσία πηκτίνη που βρίσκεται στα μήλα και έχουν υποστεί ζύμωση
  • και η ουσία οξικό οξύ που βρίσκεται στο ξύδι
αποδεικνύεται πως διεγείρουν τον μεταβολισμό και αυξάνουν κατακόρυφα τις καύσεις λίπους στο σώμα !

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ :

Επιστήμονες χορηγούσαν σε ποντίκια ξύδι αντί για νερό ; Το αποτέλεσμα ήταν θεαματικό, αφού τα ποντίκια που λάμβαναν ξύδι αντί για νερό εμφάνισαν τελικά σχεδόν 10 φορές πιο μικρό σωματικό βάρος από τα υπόλοιπα ποντίκια που έπιναν κανονικά νερό ! Το αξιοσημείωτο είναι πως τόσο τα ποντίκια που έπιναν ξύδι όσο και τα ποντίκια που έπιναν νερό κατανάλωναν την ίδια ποσότητα φαγητού !

Η ΕΞΗΓΗΣΗ :

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό οφείλεται στο οξικό οξύ που βρίσκουμε στο ξύδι. Το οξικό οξύ παρουσιάζει την ικανότητα να τονώνει τα γονίδια εκείνα που παράγουν πρωτεΐνη στον οργανισμό, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνει καλύτερη και φυσικά ταχύτερη διάσπαση των λιπών !

Είναι η δίαιτα με ξύδι ασφαλής για τον οργανισμό ;

Φυσικά δεν εννούμε σε καμία περίπτωση πως μια δίαιτα αντίστοιχη με το πείραμα που έγινε στα ποντίκια θα ήταν κάτι που προτείνουν οι ειδικοί για απώλεια βάρους ! ΠΡΟΣΟΧΗ : Οι ειδικοί δεν συνιστούν την κατανάλωση ξυδιού αντί του νερού ! Ωστόσο, η ένταξη του ξυδιού σε μια ισορροπημένη διατροφή μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στην μείωση του σωματικού βάρους του ατόμου και στην τόνωση του μεταβολικού ρυθμού του οργανισμού !

Leave a Reply