Στη «μάχη» κατά του λιπαρού Χειμώνα, χρειάζεσαι … «συμμάχους»

//Στη «μάχη» κατά του λιπαρού Χειμώνα, χρειάζεσαι … «συμμάχους»

Στη «μάχη» κατά του λιπαρού Χειμώνα, χρειάζεσαι … «συμμάχους»

Το καλοκαίρι μπορεί να τελείωσε αλλά τα κιλά από τις καλοκαιρινές μας κρεπάλες δυστυχώς (!!!) παραμένουν και μας κάνουν να νιώθουμε τύψεις για το κάθε παγωτό που λιγουρευτήκαμε και φάγαμε, για την κάθε μπύρα που διψασμένοι ήπιαμε δίπλα στην παραλία κάτω από τον καυτό ήλιο, για το κάθε φρουτώδες και παγωμένο κοκτέιλ που απολαύσαμε τη ζεστή καλοκαιρινή βραδιά κάτω από το αυγουστιάτικο φεγγάρι σε κάποιο μπαράκι … Σε αυτά τα κιλά – δυστυχώς – ήρθαν να προστεθούν και τα κιλάκια από τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα, από τη γαλοπούλα και γενικά από τα εδέσματα του χριστουγεννιάτικου μπουφέ !

Ο χειμώνας απαιτεί επιστροφή στο σπίτι, στις ρουτίνες, στις υποχρεώσεις και αναπόφευκτα στην υπευθυνότητα που απαιτούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της εποχής αυτής.

Το καλοκαίρι της διασκέδασης, της ανεμελιάς και της καλοπέρασης έλαβε τέλος. Ο χειμώνας, μας ξαναβάζει βίαια στην καθιστική ζωή, στα άγχη της δουλειάς και της καθημερινότητας, στους δεκάδες καφέδες και το άγχος της καθημερινής μας ρουτίνας, και άρα και στην -δύσκολο να αποφευχθεί- διαδικασία του delivery. Πώς μεταφράζεται αυτό ;;; ΘΕΡΜΙΔΕΣ, ΘΕΡΜΙΔΕΣ, ΘΕΡΜΙΔΕΣ !!!

Και στο βάθος εκείνο το γυμναστήριο που πρέπει να ισοσκελίσει το ενεργειακό μας ισοζύγιο καίγοντας τις περιττές θερμίδες.

Τί γίνεται όμως όταν και αυτό το ίδιο, το τελευταίο οχυρό της διατήρησης μιας επιθυμητής ή έστω ανεκτής κατάστασης για το σώμα μας, είναι από το πρώτα θύματα των υποχρεώσεων του χειμώνα ;

Ας αφήσουμε στην άκρη λοιπόν την συμπαθή ομάδα των ¨γράφτηκα και δεν πήγα¨ και ας ασχοληθούμε με τον μέσο όρο όλων των “φυσιολογικών” ανθρώπων, όπως είμαστε εμείς, οι φίλοι και οι γνωστοί μας, που πασχίζουμε για τη διατήρηση μιας υποτυπώδους φυσικής κατάστασης και σιλουέτας και που βαριόμαστε να πάμε γυμναστήριο ή δεν προλαβαίνουμε να πάμε γυμναστήριο. Πώς μπορεί εντέλει να μείνει κανείς στα κιλά του και κυρίως να ανταπεξέλθει στην θερμιδο-επίθεση του χειμώνα όταν τα ωράρια δεν ¨βγαίνουν¨ με τίποτα;

Οι πιο γενναίοι και πειθαρχημένοι μάλλον τείνουν να ξεκλέβουν χρόνο από τον ύπνο τους ή την κοινωνική τους ζωή. Οι περισσότεροι ωστόσο, που δεν ανήκουν στην, κατά τα άλλα, πολύ αξιέπαινη αυτή κατηγορία, μάλλον θα πρέπει να σκαρφιστούμε μια πιο βατή για εμάς λύση… Κάτι εύκολο, χρονικά ευέλικτο ή- ει δυνατόν- άμεσο, κάτι που να αναπληρώνει τα χαμένα γυμναστήρια και να δίνει μια συνέχεια στην προσπάθεια που κάνουμε μέσα από την άσκηση.

Αδιαμφισβήτητα, σύμμαχός μας σε αυτή την προσπάθεια είναι τα φυσικά συμπληρώματα διατροφής που διαλύουν και διώχνουν το λίπος από τον οργανισμό μας και παράλληλα ενεργοποιούν – επιταχύνουν τον μεταβολισμό μας !

Μια κατεξοχήν φυσική ουσία που έρχεται να μας σώσει από αυτή τη δύσκολη κατάσταση είναι η φορσκολίνη που επί αιώνες χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή ιατρική για την αντιμετώπιση σειράς παθήσεων.

Η πρόσφατη έρευνα κατέδειξε πως η ουσία αυτή ενεργοποιεί το ένζυμο της αδενυλιλικής κυκλάσης και αυξάνει την παραγωγή κυκλικής μονοφωσφορικής αδενοσίνης (cAMP) που εμπλέκεται στο μεταβολισμό των λιπιδίων και των γλυκογόνων τα οποία είναι υπεύθυνα για τη δημιουργία του λίπους στον οργανισμό μας.forskolin250bottle

Με την ημερήσια πρόσληψη της παραπάνω ουσίας η οποία στην πιο δραστική της συγκέντρωση συναντάται στο Forskolin 250 (20%), δίνουμε στον οργανισμό μας ένα φυτικό ισοδύναμο της γυμναστηριακής άσκησης που του στερούμε, υποκαθιστώντας την μερικά ή ολικά λόγω ευκολίας ή επιβαρυμένου προγράμματος !

By | 2017-01-16T10:42:50+00:00 January 16th, 2017|Αδυνάτισμα|0 Comments

Leave A Comment