Τα κατάλληλα ορεκτικά μπορούν να σε κάνουν να αδυνατίσεις !

//Τα κατάλληλα ορεκτικά μπορούν να σε κάνουν να αδυνατίσεις !

Τα κατάλληλα ορεκτικά μπορούν να σε κάνουν να αδυνατίσεις !

Είναι δυνατόν βάζοντας και ορεκτικά στο γεύμα μου να αδυνατίσω ;

Ουσιαστικά δεν είναι τα ορεκτικά γενικά που θα σε κάνουν να αδυνατίσεις ! Αυτό που θα σε κάνει να χάσεις τελικά βάρος είναι η όλη διαδικασία. Προσθέτοντας συγκεκριμένα πιάτα ως ορεκτικά πριν από το κυρίως γεύμα σας, θα προκαλέσετε πολύ πιο γρήγορα τον κορεσμό στον οργανισμό σας καταναλώνοντας έτσι λιγότερες θερμίδες και κατ’επέκταση χάνοντας σταδιακά βάρος.

Είναι όλα τα ορεκτικά κατάλληλα για αυτή τη διαδικασία ;

Όπως ήδη αναφέραμε, ΟΧΙ, δεν είναι όλα τα ορεκτικά κατάλληλα και δεν πρόκειται όλα να μας οδηγήσουν στον επιθυμητό έλεγχο της όρεξης και σε απώλεια βάρους. Τα φαγητά που μπορούν να βοηθήσουν στον γρήγορο κορεσμό είναι πολύ συγκεκριμένα. Μάθε τα και δοκίμασε και εσύ !

Ποια είναι τα ορεκτικά που θα με βοηθήσουν να τρώω λιγότερο φαγητό και να αδυνατίσω ;

  • Σούπες (κρύες ή ζεστές)

Σούπες κρύες ή ζεστές, λαχανικών, ψαριών, πουλερικών ή κρέατος, όλες μπορούν να προκαλέσουν ένα έντονο αίσθημα κορεσμού και να σε κάνουν να φας σημαντικά μικρότερη μερίδα φαγητού από ότι συνήθως. Επιπροσθέτως οι σούπες περιέχουν και πάρα πολλά ωφέλιμα συστατικά, αφού απορροφούν όλα τα ωφέλιμα συστατικά του κρέατος, των λαχανικών, του ψαριού ή του κοτόπουλου, και μάλιστα παρέχοντας ελάχιστες μόνο θερμίδες.

Ειδικά τώρα τον χειμώνα που ο καιρός κρυώνει, οι σούπες αποτελούν ιδανική επιλογή. Μάλιστα ο ζεστός ατμός από μια αχνιστή σούπα καταπολεμά και το κρυολόγημα, αφού προσφέρει στην αναπνευστική οδό την απαραίτητη υγρασία ώστε να αποτρέψει την ανάπτυξη μικροβίων.

Υπάρχουν πάρα πολλές και διαφορετικές συνταγές για σούπες που δε θα σας αφήσουν ποτέ να πλήξετε, παρέχοντας λύσεις για όλα τα γούστα, είτε με πιο ελαφριές, πιο πικάντικες ή για χορτοφάγους μόνο.

  • Σαλάτες

Σαλάτες λαχανικών φρέσκων, βραστών ή ψητών είναι επίσης εξαιρετικά ωφέλιμες και ιδανικές για το ξεκίνημα ενός γεύματος. Όπως και οι σούπες, έτσι και οι σαλάτες, είναι εξαιρετικά πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες, αλλά οι σαλάτες προσφέρουν και άφθονες φυτικές ίνες στον οργανισμό, οι οποίες είναι εκείνες που ευθύνονται για το αίσθημα πληρότηταςπου προκαλούν οι σαλάτες.

Με τον τρόπο αυτό, τρώγοντας δηλαδή πρώτα τη σαλάτα και μετά το κυρίως γεύμα σας, θα παρατηρήσετε αισθητή μείωση σταδιακά στις μερίδες φαγητού που καταναλώνετε αλλά και στα κιλά σας. Θα χάσετε βάρος αλλά θα χάσετε και λίπος από τα πιο δύσκολα σημεία του σώματος. Τα παχάκια σιγά σιγά θα εξαφανιστούν και εσείς θα έχετε αποκτήσει εκτός από ένα πιο αδύνατο σώμα και έναν πιο υγιή και δυνατό οργανισμό.

Μάλιστα οι νέες σας διατροφικές συνήθειες θα σας βοηθήσουν ώστε ποτέ να μην ξαναπάρετε τα κιλά που χάσατε, αλλά και ποτέ ξανά να μην έχετε άγχος αν χωράτε στα παλιά σας ρούχα !

By | 2013-10-09T11:14:15+03:00 October 9th, 2013|Αδυνάτισμα|0 Comments

Leave A Comment