Προιόντα αδυνατίσματος – Ποια είναι – Πώς επιλέγουμε το καλύτερο

/Προιόντα αδυνατίσματος – Ποια είναι – Πώς επιλέγουμε το καλύτερο
Προιόντα αδυνατίσματος – Ποια είναι – Πώς επιλέγουμε το καλύτερο 2017-08-11T19:07:58+00:00

Ίσως είσαι ένα άτομο νεοφερμένο ,όπως θα λέγαμε, στον κόσμο των προιόντων αδυνατίσματος.

Εάν πραγματικά συμβαίνει αυτό δεν θα έχεις ιδέα από πού να ξεκινήσεις. Υπάρχουν τόσα πολλά είδη προιόντων και ταμπλετών (χαπιών) αδυνατίσματος που όλα υπόσχονται την απώλεια βάρους.slimming-pills-health-fitness-greece

Πώς θα ήταν ανθρωπίνως δυνατόν να μάθεις όλα όσα χρειάζεσαι για το ποιο προιόν είναι πράγματι ικανό να σε βοηθήσει σε αυτό που ψάχνεις;

Πολλά διαθέσιμα προιόντα σημαίνει και πολλή έρευνα, ένα κάπως δύσκολο έργο, ειδικότερα όταν σκεφτείς την λάθος διαφήμιση, η οποία συμβαίνει σε αυτό το κομμάτι της αγοράς και ακολουθεί κάθε ένα ξεχωριστά από αυτά τα προιόντα.

Ευτυχώς διαθέτουμε την γνώση που σου είναι αναγκαία για να μάθεις ορισμένα πράγματα χρήσιμα για τα διάφορα αδυνατιστικά σκευάσματα.

Μέσα από αυτό το ενημερωτικό αφιέρωμα θα εξετάσουμε τις απαραίτητες προυποθέσεις που πρέπει να τηρούνται, τους διαφορετικούς τύπους προιόντων που διατίθενται και που βοηθούν από την καταστολή της όρεξης, ή την απορρόφηση λίπους, έως την αλλαγή του μεταβολισμού σου.

Ειλικρινά πιστεύουμε ότι αυτό το κομμάτι θα σε ενημερώσει και θα σε βοηθήσει στην επιλογή σου για το σωστό προιόν αδυνατίσματος το οποίο και ταιριάζει περισσότερο στην δική σου περίπτωση απώλειας βάρους.

Μετά την έκφραση της όποιας υπερβολικής επιείκειας, οι άνθρωποι πάντα κοιτάζουν προς τα κάτω στην μέση τους και λένε: “Αυτό σταματά εδώ”.

Ενώ η σωστή διατροφή και η άσκηση αποτελούν τους πυλώνες για έναν πραγματικά υγιεινό τρόπο ζωής, είναι πολλά τα άτομα τα οποία στρέφονται και προς τα διατροφικά συμπληρώματα για να επιταχύνουν την πρόοδο τους στην διαδικασία απώλειας βάρους.

Προτού περάσουμε στην εξέταση και συζήτηση των κατηγοριών και των ειδών αυτών των προιόντων αδυνατίσματος, το πρώτο που θα αναφέρουμε είναι τι θα πρέπει να κάνετε και ακόμη τι δεν θα πρέπει να κάνετε στην διαδικασία επιλογής του.

Τι πρέπει να κάνετε

  • Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας, εάν πρόκειται για συνταγογραφούμενο φάρμακο. (Τα περισσότερα που θα βρείτε στην δική μας ιστοσελίδα είναι συμπληρώματα διατροφής και δε χρειάζονται συνταγογράφηση)

  • Κάνετε μία μικρή έρευνα σχετικά με τα συστατικά του προς επιλογή προιόντος

  • Αντιληφθείτε σωστά τι πραγματικά χρειάζεστε

  • Σκεφτείτε το ενδεχόμενο μίας αποτοξίνωσης

  • Κάνετε πάντα την αγορά σας από εταιρίες εγνωσμένης αξίας

Τι δεν πρέπει να κάνετε

Αυτές λοιπόν είναι οι γενικές και ασφαλείς γραμμές πάνω στις οποίες μπορείτε να κινηθείτε για να είστε σίγουροι/ες ότι η όποια επιλογή σας είναι όσο το δυνατόν πιο σωστή, τόσο για τον εαυτό σας, όσο και για την βοήθειας που θα προσφέρετε στην διαδικασία που ακολουθείτε.

Γενικά κριτήρια για την σωστή και καλύτερη επιλογή του προιόντος αδυνατίσματος

Έχοντας στο μυαλό μας τις γενικές γραμμές που προαναφέραμε θα πρέπει να απαντήσουμε οι ίδιοι/ες σε ορισμένα κριτήρια που κατά κάποιο τρόπο θα φιλτράρουν την επιλογή μαςlose-weight-pills-health-fitness-greece.jpg

1. Ποιος είναι ο προυπολογισμός μας;

Στην αγορά υπάρχει και ισχύει πάντα η αρχή, Ότι δίνεις αυτό παίρνεις, που είναι αλήθεια και εδώ σε αυτή την περίπτωση

Άλλα από αυτά τα χάπια αδυνατίσματος είναι φτηνά, άλλα ανήκουν στον μεσαίο χώρο και άλλα πάλι θεωρούνται ακριβά. Προσέξτε το λάθος που κάνουμε όλοι μας με μία χαμηλή τιμή που την θεωρούμε ως και την καλύτερη αγορά.

Δεν σημαίνει ότι επειδή είναι φτηνό είναι και κακό, αλλά ούτε και ότι επειδή έχει την χαμηλότερη τιμή της αγοράς θεωρείται και η καλύτερη δυνατή αγορά. Τι γίνεται όμως εάν δεν λειτουργεί και μάλιστα ξοδέψατε έστω και λίγα χρήματα για κάτι που δεν σας κάνει;

Δείτε προσεκτικά τι χρειάζεστε και αγοράστε αυτό που θα θεωρείτε ότι προσωπικά σας βολεύει και ταιριάζει και στην τσέπη σας.

2. Θέλετε φυσικό ή συνθετικό προιόν;Botanical-pills-health-fitness-greece

Σε αυτή την κατηγορία προιόντων υπάρχουν δύο κατηγορίες

Α. Προιόντα από Φυσικά συστατικά

Β. Προιόντα από Συνθετικά Προιόντα

Οργανικά φυτικά προιόντα είναι και τα πλέον ασφαλή και οικονομικά με λίγες έως καθόλου παρενέργειες.

Τα Συνθετικά προιόντα από την άλλη έρχονται με ορισμένες ελάχιστες παρενέργειες αλλά σίγουρα θεωρούνται ως η καλύτερη αγορά για τα χρήματα σας.

3. Τι λέει ο γιατρός σας

Όπως αναφέραμε και στις κατευθυντήριες γραμμές είναι πάντα χρήσιμο να κάνετε μία συζήτηση για το προιόν στο οποίο καταλήξατε και να ακούσετε και την γνώμη του γιατρού σας, ειδικά αν πρόκειται για χημικά και συνταγογραφούμενα προιόντα, πάντοτε με τον γνώμονα της καλύτερης επιλογής για την περίπτωση σας.

4. Υπάρχουν Κριτικές και Αναφορές και εάν ναι είναι καλές ή κακές;

Πριν καταλήξετε στην αγορά ενός συγκεκριμένου προιόντος, μην διστάσετε να ξοδέψετε λίγο χρόνο ακόμη για να διαβάσετε στο διαδίκτυο όποιες κριτικές ή αναφορές υπάρχουν για το συγκεκριμένο προιόν που επιλέξατε.

Δείτε αν είναι καλές ή κακές και σχηματίστε μία πιο πλήρη εικόνα για την επιλογή σας.

5. Είναι ασφαλές;

Η ασφάλεια οιουδήποτε προιόντος είναι η πλέον βασική παράμετρος επιλογής σας. Διαβάστε όσο περισσότερο μπορείτε για τις πιθανές παρενέργειες και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει το συγκεκριμένο προιόν στην υγεία σας, ειδικότερα εάν έχετε κάποιες παθήσεις.

1. Προιόντα Αδυνατίσματος – Πρώτος Βασικός διαχωρισμός

Ένας πρώτος και κύριος διαχωρισμός στα προιόντα αδυνατίσματος είναι:

  1. Προιόντα που παρέχονται με ιατρική συνταγή

  1. Προιόντα που δεν απαιτούν την χρήση της ιατρικής συνταγής

1.α. Προιόντα αδυνατίσματος με ιατρική συνταγή

Σε αυτή την κατηγορία δεν χρειάζεται να γίνει μεγάλη συζήτηση ούτε και ανάλυση. Συμβουλεύεστε τον γιατρό σας στον οποίο έχετε εξηγήσει την όλη κατάσταση σας και εκείνος έχοντας υπόψη του και το ιατρικό χρονικό σας, προχωρά στην συνταγή του προιόντος ή των προιόντων που θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στην διαδικασία που θα ακολουθήσετε για την απώλεια βάρους.

Εδώ δεν υπάρχει μάλλον λόγος ανησυχίας, μιάς και ο γιατρός σας θα σας προτείνει κάτι συγκεκριμένο για τον οργανισμό σας και το μόνο που απαιτείται μάλλον είναι η ειλικρίνεια σας προς αυτόν όταν του εξηγείτε το πρόβλημα σας και την διαδικασία που θέλετε να ακολουθήσετε για να χάσετε ορισμένα κιλά.

Είναι όμως σημαντικό να γνωρίζετε πως τα συνταγογραφούμενα φάρμακα για αδυνάτισμα , είναι φάρμακα και όχι συμπληρώματα διατροφής με ότι αυτό συνεπάγεται…

Επίσης τα αποτελέσματα τους είναι αμφιλεγόμενα…

1.β. Προιόντα αδυνατίσματος χωρίς ιατρική συνταγή

Η κατηγορία αυτή έχει αποδειχθεί ως η πλέον δημοφιλής είτε γιατί δεν εμπλέκει τους γιατρούς και την ιατρική συνταγή που απαιτείται στην προηγούμενη κατηγορία που αναφέραμε,(φυτικά ή φυσικά προϊόντα) είτε γιατί ένα μεγάλο μέρος των ατόμων που δοκίμασαν ένα από τα προιόντα αδυνατίσματος ”είδε” πραγματικά κάποια διαφορά που βοήθησε στην γρηγορότερη κατάκτηση του στόχου, που δεν είναι άλλος από την απώλεια βάρους.

Με την παχυσαρκία να είναι πράγματι ένας σοβαρότατος κίνδυνος, ή μάλλον μία απειλή για την υγεία, ένας μεγάλος αριθμός εταιριών παρουσιάζει λύσεις με την μορφή κυρίως ταμπλετών (χαπιών). Υπάρχουν διαφορετικά είδη χαπιών αδυνατίσματος στην αγορά και μερικές φορές είναι πράγματι δύσκολο να προσδιορίσεις ποιο είναι το πλέον κατάλληλο για την περίπτωση σου.

Και στην περίπτωση αυτή ισχύουν οι αρχικοί λόγοι του τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουμε για την πλέον σωστή και ιδανική επιλογή για την περίπτωση μας.

Μία όμως πιο εμπεριστατωμένη ανάλυση για την κάθε διαφορετική κατηγορία αυτών των προιόντων δίδεται παρακάτω, που θα σας βοηθήσει να κάνετε πιο συγκεκριμένη έρευνα για την κάθε διαφορετική κατηγορία αυτών των προιόντων.

1.β.1 Λιποδιαλύτες (Fat burners)

Τρόπος λειτουργίας: Οι λιποδιαλύτες βρίσκονται στην αγορά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η πρώτη ερώτηση που μας έρχεται στο μυαλό είναι πώς λειτουργούν αυτά τα χάπια. Η χολίνη, μία ουσία που υπάρχει στους λιποδιαλύτες μειώνει το επιπλέον λίπος στο συκώτι. Μία άλλη ουσία, η ινοζιτόλη επίσης μειώνει το επιπλέον λίπος του συκωτιού. Η Λάμδα-καρνιτίνη (Lcarnitine) διαλύει (καίει) το λίπος αποτελεσματικά και επιτρέπει την χρήση του αμινοξέος ως καυσίμου. Το ελαικό οξύ (oleic acid), βοηθά στην διάλυση (καύση) του λίπους με έναν αυξημένο ρυθμό.fat-burners-health-fitness-greece

Τι προσέχουμε – Πώς επιλέγουμε: Για αυτό ακριβώς τον λόγο όταν αγοράζετε χάπια λιποδιαλύτες θα πρέπει να εξετάζετε τα υλικά τα οποία βρίσκονται στην σύσταση του συγκεκριμένου προιόντος που σας ενδιαφέρει. Και όπως αναφέραμε και στην αρχή, θα πρέπει να κάνετε μία μικρή έρευνα πριν την αγορά του συγκεκριμένου προιόντος αδυνατίσματος, που σε τελικό στάδιο θα σας βοηθήσει να κάνει και την σωστή επιλογή για εσάς και για την περίπτωση σας.

1.β.2. Δεσμευτές λίπους (Fat binders)

Τρόπος λειτουργίας: Τα προιόντα αδυνατίσματος που δεσμεύουν το λίπος είναι επίσης μία κατηγορία η οποία αποτελεί μία από τις πλέον επιτυχείς λύσεις αδυνατίσματος έως σήμερα. Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν αυτοί οι δεσμευτές λίπους όπως τους αποκαλούμε είναι ότι συνενώνονται με τα μόρια λίπους του φαγητού και κατά αυτό τον τρόπο παρεμποδίζουν την απορρόφηση του λίπους μέσω του πεπτικού μας συστήματος.fatbinders-health-fitness-greece

Αυτοί οι δεσμευτές λέγεται ότι δεσμεύουν έως και 30% του λίπους το οποίο καταπίνουμε σε ένα γεύμα μας.

Το αμέσως επόμενο πλεονέκτημα αυτού του είδους προιόντων είναι ότι λειτουργούν γρήγορα, γεγονός που σημαίνει ότι αρχίζουν την δράση τους αμέσως μόλις βρεθούν στο σύστημα.

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι δυνατόν αυτά τα χάπια να λαμβάνονται αμέσως μετά το γεύμα.

Τι προσέχουμε – Πώς επιλέγουμε: Με το λίπος ελεγχόμενο μέσω αυτών των δεσμευτών, υπάρχει μία άμεση επιθυμία για αυξημένη κατανάλωση υδατανθράκων, για αυτό τον λόγο είναι σημαντικό να ακολουθείτε μία δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες.

Η υπερβολική ποσότητα υδατανθράκων τελικά μετατρέπεται σε λίπος, έτσι θα πρέπει να προσέχετε την ποσότητα των υδατανθράκων που καταναλώνετε στα γεύματα σας.

Τα περισσότερα από αυτά τα προιόντα που βρίσκονται διαθέσιμα στην αγορά λειτουργούν πράγματι και επιτρέπουν μία μειωμένη ποσότητα λίπους να παραλαμβάνεται από το σώμα.

1.β.3. Κατασταλτικά Όρεξης (Appetite Suppressants)

Είναι μία κατηγορία προιόντων που αναγνωρίστηκε ως ανάλογο προιόν τα τελευταία χρόνια και συγκεκριμένα το 1959. Αποτελούν την πλέον δημοφιλή κατηγορία προιόντων αδυνατίσματοςAppetite-Suppressants-health-fitness-greece

Τρόπος λειτουργίας: Τα κατασταλτικά όρεξης λειτουργούν με την ενεργοποίηση των κέντρων κορεσμού, μετά από την οποία το άτομο αισθάνεται πλήρες από άποψη ανάγκης τροφής και δεν έχει πλέον την λαχτάρα για φαγητό.

Τι προσέχουμε – Πώς επιλέγουμε: Η αρχή της θεραπείας με τα κατασταλτικά όρεξης θα πρέπει να γίνει πολύ προσεκτικά. Δεν θεωρούνται ως ιδανικά προιόντα για αυτούς που προσπαθούν να χάσουν λίγα κιλά αλλά για αυτούς που υποφέρουν από σοβαρές ασθένειες όπως ο διαβήτης, οι καρδιοπάθειες και παρουσιάζουν Δείκτη Σωματικής Μάζας (ΔΣΜ) μεγαλύτερο του 30. Έτσι αν επιθυμείτε να χάσετε μερικά κιλά μόνον, τότε αυτά τα προιόντα μάλλον δεν θα είναι η καλύτερη επιλογή για την περίπτωση σας.

Υπάρχουν και σε αυτή την κατηγορία πολλά διαθέσιμα προιόντα τα οποία όπως είπαμε εξετάζετε προσεκτικά σχετικά πάντα με την περίπτωση σας.

Πριν αρχίσετε θεραπεία με αυτή την συγκεκριμένη κατηγορία προιόντων θα ήταν καλό να συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας γιατρό ή ακόμη και τον διαιτολόγο σας, έτσι ώστε να είστε σε θέση να κάνετε την σωστή επιλογή.

1.β.4. Ενισχυτές Μεταβολισμού (Metabolism boosters)

Αυτά τα προιόντα είναι από τα πλέον δημοφιλή γιατί πολλοί διατείνονται ότι είναι και τα πλέον αποτελεσματικά.metabolism-boosters-health-fitness-greece

Τρόπος λειτουργίας: Πολύ συχνά η σύνθεση τους περιλαμβάνει διεγερτικά, όπως καφείνη η οποία μπορεί να βελτιώσει τον τρόπο με τον οποίο ο μεταβολισμός σου μετατρέπει τις θερμίδες από το φαγητό σε ενέργεια.

Τι προσέχουμε – Πώς επιλέγουμε: Με την αύξηση των θερμίδων που καίτε σημαίνει ότι μεταβολισμός σου είναι δυνατόν να εξαλείψει το σωματικό λίπος και να σας καταστήσει πιο αδύνατους/ες.

1.β.5. Συμπληρώματα ενζύμων (Enzyme Supplements)

Τρόπος λειτουργίας: Αυτά λειτουργούν λίγο διαφορετικά από τα άλλα. Περιέχουν ανθρώπινα ένζυμα τα οποία βοηθούν στην προσπάθεια αποβολής του λίπους. Για παράδειγμα, ένα δημοφιλές τέτοιο ένζυμο, το οποίο βρίσκεται σε ανάλογα προιόντα είναι και η Λάμδα Καρνιτίνη (Lcarnitine), η οποία είναι υπεύθυνη για την μεταφορά πρωτεινών και λιπών εκεί όπου το σώμα σας μπορεί να τα μετατρέψει σε ενέργεια.enzyme-supplements-health-fitness-greece

Τι προσέχουμε – Πώς επιλέγουμε: Δυστυχώς ορισμένοι ειδικοί στην απώλεια βάρους αμφιβάλλουν ότι τα ένζυμα μπορούν να απορροφηθούν από τα συμπληρώματα, και έτσι συμπληρώματα με άλλους στόχους και αποτελέσματα ίσως είναι πιο αξιόπιστα.

Χρήσιμες Συμβουλές για την Επιλογή του Κατάλληλου Προιόντος Αδυνατίσματος

Δώσαμε στην αρχή αυτού του αφιερώματος τις απαραίτητες κατευθυντήριες γραμμές για το τι πρέπει και το τι δεν πρέπει να κάνετε στην διάρκεια αυτής της διαδικασίας επιλογής.

Κλείνοντας την συζήτηση μας και αφού είδαμε όλες τις κατηγορίες αυτών των προιόντων δίνουμε εδώ τρεις πολύ χρήσιμες γενικές συμβουλές που παίζουν ρόλο στην επιλογή του συγκεκριμένου προιόντος και για το πώς αντιμετωπίζετε τα διαθέσιμα προιόντα που εξετάζετε.

1. Είναι τα συστατικά του συγκεκριμένου προιόντος που εξετάζετε ελεγμένα και πιστοποιημένα

Τα τελευταία χρόνια αρκετά σκευάσματα από βότανα αποσύρθηκαν και οι κατασκευαστές τους διώχθηκαν ποινικά για την χρήση παράνομων και τοξικών συστατικών. Αυτός είναι και ο λόγος που είναι σημαντικό να εξασφαλίσετε ότι το προιόν που αγοράζετε είναι πλήρως ελεγμένο και πιστοποιημένο από ανεξάρτητα ινστιτούτα βεβαίωσης ποιότητας. Προσπαθήστε να ανακαλύψετε για σφραγίδες ποιότητας όπως η σφραγίδα CE που βρίσκεται στην συσκευασία πολλών προιόντων.

2. Βεβαιωθείτε ότι οι αξιώσεις υγείας που προβάλλονται υποστηρίζονται από κλινικές μελέτες

Τα περισσότερα από αυτά τα προιόντα πλημμυρίζονται κυριολεκτικά από συζήτηση που αφορά το μάρκετινγκ και τις πωλήσεις γενικότερα. Παρόλα αυτά θα πρέπει να περάσετε από αυτή την επιφανειακή κατάσταση και να ανακαλύψετε εάν πραγματικά όλα αυτά που αξιώνει το κάθε εξεταζόμενο προιόν υποστηρίζονται από κλινικές μελέτες και επιστημονική έρευνα.

3. Φέρει το προιόν μία πλήρη εγγύηση επιστροφής χρημάτων.

Αποφύγετε πάντοτε τις μεμονωμένες δωρεάν προσφορές ενός προιόντος και βεβαιωθείτε ότι το κατασκευαστής προσφέρει μία πλήρη εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ή 60 ημερών.

Μερικές τελικές σκέψεις

Δεν είναι πραγματικά καταπληκτικό να έχεις τόσα προιόντα στην διάθεση σου; Ίσως να θέλεις να διατηρήσεις την όρεξη σου. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να εκμεταλλευτείς τα προιόντα αδυνατίσματος τα οποία βοηθούν στην βελτίωση του μεταβολισμού σου. Μπορεί επίσης να μην σου αρέσει να παίρνεις χάπια. Τότε μπορείς να επιλέξεις ένα προιόν σε πόσιμη μορφή.

Ελπίζουμε αυτό το άρθρο να ήταν πράγματι διαφωτιστικό και ότι στο τέλος του θα ξέρεις περισσότερα για τα συγκεκριμένα προιόντα από ότι προηγουμένως. Ίσως πράγματι καταφέραμε να επεκτείνουμε τις γνώσεις σου γύρω από τα προιόντα αδυνατίσματος και τις επιλογές που βρίσκονται διαθέσιμες.