Βιολογικά καλλυντικά … νέα μόδα ή αναγκαία μεταστροφή ;;;!!!

//Βιολογικά καλλυντικά … νέα μόδα ή αναγκαία μεταστροφή ;;;!!!

Βιολογικά καλλυντικά … νέα μόδα ή αναγκαία μεταστροφή ;;;!!!

Η αύξηση της αγοράς βιολογικών προϊόντων και ειδικότερα καλλυντικών, αποτελεί διεθνές φαινόμενο. Πρόκειται άραγε για μία ακόμα μόδα ή μήπως έχουμε εξελιχθεί σε πιο συνειδητοποιημένους καταναλωτές ;;; Υπάρχει λόγος για να προτιμήσουμε ένα βιολογικό καλλυντικό από ένα συμβατικό ;;;

Διάβασε παρακάτω και πάρε τις απαντήσεις σου…

Τα βιολογικά καλλυντικά :

  1. Προστατεύουν το περιβάλλον

Τα συγκεκριμένα προϊόντα είναι βιοδιασπώμενα, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι μετά την χρήση τους και αφού πεταχτούν στα σκουπίδια, τα συστατικά απ’ τα οποία είναι φτιαγμένα απορροφώνται απ’ το περιβάλλον διότι δεν περιέχουν χημικές ουσίες με αποτέλεσμα να μην επιβαρύνουν το έδαφος ή τον υδροφόρο ορίζοντα. Επιπλέον οι συσκευασίες τους είναι δυνατόν να ανακυκλωθούν.

  1. Είναι απολύτως ασφαλή για τον οργανισμό μας

Τα φυτικά συστατικά που περιέχουν λειτουργούν σε απόλυτη αρμονία με την λειτουργία του οργανισμού μας με αποτέλεσμα να τονίζουν την λάμψη και την υγεία της επιδερμίδας μας. Δεν περιέχουν χημικές ουσίες που είναι τοξικές για την υγεία, αλλά αντίθετα προέρχονται από συστατικά της φύσης, με μικρή ή καθόλου επεξεργασία χωρίς προσθήκη καρκινογόνων ουσιών και τοξινών.

  1. Είναι αρκετά οικονομικά

Η τιμή και αυτής της κατηγορίας καλλυντικών φυσικά μπορεί να κυμαίνεται σε διάφορα επίπεδα, όπως άλλωστε συμβαίνει και με τα συμβατικά αφού στον καθορισμό της τιμής τους παίζουν ρόλο πολλά στοιχεία όπως η συσκευασία, ο τρόπος επεξεργασίας, η σπανιότητα των συστατικών που περιέχουν κ.α. Παρ’ όλα αυτά, συγκριτικά και δεδομένης της ποιότητας των βιολογικών καλλυντικών, αυτά τείνουν να είναι περισσότερο οικονομικά σε σχέση με τα συμβατικά!

  1. Είναι ιδιαιτέρως αποτελεσματικά

Τα καλλυντικά που ανήκουν στην κατηγορία των βιολογικών δεν περιέχουν καθόλου τα λεγόμενα ‘’ανενεργά’’ συστατικά, τα οποία προστίθενται στα υπόλοιπα είδη καλλυντικών έτσι ώστε να διατηρούν την υφή της σύνθεσης του εκάστοτε προϊόντος, προκαλώντας όμως συχνά διάφορες δυσάρεστες παρενέργειες. Επιπλέον, εξ’ αιτίας του ότι περιλαμβάνουν μόνο ‘’ενεργά’’ συστατικά, η απορρόφησή τους απ’ την επιδερμίδα γίνεται πιο εύκολη υπόθεση και η αποτελεσματικότητά τους ακόμα πιο αξιοσημείωτη.

( !!! ) : Μην μπερδεύετε τα καλλυντικά που περιέχουν φυτικά συστατικά με τα αντίστοιχα βιολογικά. Για να κάνετε πιο εύκολα τον διαχωρισμό, αναζητείστε στα βιολογικά καλλυντικά την ειδική σφραγίδα πιστοποίησης που προέρχεται από διεθνείς οργανισμούς όπως είναι οι ICEA, ECOCERT, BDIH κ. α. !!!

  1. Είναι περισσότερο ευχάριστα στην χρήση

Οι πολυτελείς συνθέσεις τους σε συνδυασμό με την μεταξένια υφή τους καθιστούν την επάλειψη των συγκεκριμένων καλλυντικών ως μια ιδιαιτέρως ευχάριστη και απολαυστική διαδικασία. Επιπροσθέτως, τα φυσικά τους αρώματα έχουν την ιδιότητα να προκαλούν χαλάρωση και ευεξία.

( !!! ) : Κρίνεται ιδιαιτέρως σκόπιμο να ελέγχετε την ημερομηνία λήξης όλων των καλλυντικών, πολύ περισσότερο όμως των βιολογικών μιας και ο χρόνος ζωής τους είναι πολύ μικρότερος εξ’ αιτίας απουσίας χημικών συντηρητικών!!!

Βιολογικά καλλυντικά VS συμβατικά καλλυντικά

Τα συμβατικά καλλυντικά περιέχουν πάρα πολλά χημικά συστατικά. Φανταστείτε μάλιστα ότι οι τοξικές αυτές ουσίες αγοράζονται χύμα από διάφορα εργοστάσια χημικών ! Επειδή δεν υπάρχει συγκεκριμένος νόμος που να επιβάλλει την καταγραφή όλων των συστατικών στις συσκευασίες των προϊόντων, οι κατασκευαστές αποκρύπτουν πολλά από αυτά. Πολλά για παράδειγμα περιέχουν μεγάλες ποσότητες απο μόλυβδο. Οι τοξικές αυτές ουσίες που τοποθετούμε στο δέρμα μας, εισέρχονται και μέσα στον οργανισμό μας με αποτέλεσμα να προκαλούν διάφορες ασθένειες δερματικές ή άλλες, καρκίνο, βλάβη στο ήπαρ ή στα νεφρά και αλλού.

Επειδή τα καλλυντικά αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις και ξοδεύονται εκατομμύρια για άντρες, γυναίκες και παιδιά κάθε χρόνο, θα έπρεπε να πληρούν όλες τις προδιαγραφές αλλά αφού αυτό δεν ισχύει πρέπει εμείς οι ίδιοι να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις επιλογές μας. Το FDA έχει εγκρίνει πολλές χιλιάδες χημικές ουσίες που όμως είναι τοξικές για το σώμα και την υγεία μας.

Εφόσον υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε βιολογικά προϊόντα, ποιός ο λόγος να θέτουμε την υγεία μας σε κίνδυνο; “Βιολογικό” είναι το προϊόν που περιέχει συστατικά που καλλιεργούνται χωρίς προσθήκη χημικών ουσιών, χωρίς φυτοφάρμακα και χωρίς χημικά λιπάσματα. Με τη χρήση τέτοιων προϊόντων θα είστε πάντα ήσυχοι ότι δε πρόκειται να προκύψει κάτι επώδυνο με το πέρας του χρόνου.

Τί συστατικά περιέχονται μέσα στα βιολογικά προϊόντα;

Το δέρμα μας μπορούμε να το φροντίσουμε χωρίς να το θέσουμε σε κίνδυνο. Μπορούμε να το ενυδατώσουμε, να του προσφέρουμε αντιγήρανση, να το κάνουμε πιο ελαστικό. Και όλα αυτά με τη βοήθεια φυτικών συστατικών που δε βλάπτουν τον οργανισμό μας. Κάποια από αυτά τα ευεργετικά συστατικά είναι τα εξής :

  • Συνένζυμο Q10 : Η ουσία αυτή είναι αντιοξειδωτική, που σημαίνει ότι προστατεύει τον οργανισμό από τις ελεύθερες ρίζες και τις βλαβερές τους συνέπειες. Μοιάζει με μια βιταμίνη που υπάρχει στον ανθρώπινο οργανισμό και παίζει σημαντικό ρόλο για την ανθρώπινη ζωή.
  • Βιταμίνη Β3 (Νιασιναμίδη) : Έχει την ιδιότητα να μειώνει τις φλεγμονές σε όσους αντιμετωπίζουν δερματικά προβλήματα.
  • Pine Bark : Το συστατικό αυτό έχει την ιδιότητα να ενυδατώνει το δέρμα, να αυξάνει την ελαστικότητά του και να παράγει υαλουρονικό οξύ που είναι απαραίτητο για την ομορφιά και τη φρεσκάδα του δέρματος.
  • Σπορέλαιο σταφυλιού : Αποτελούσε χρόνια το μυστικό των Ευρωπαίων γιατί περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμίνης Ε και Ω6 ελαίων προσφέροντας αναγέννηση στο δέρμα. Επίσης έχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
  • Σπορέλαιο Jojoba : Είναι ένα συστατικό πολύ ενυδατικό, που δεν λιπαίνει το δέρμα και περιέχει πολλά μεταλλικά στοιχεία και βιταμίνη Ε. Ιδανικό για λιπαρές επιδερμίδες.

Γενικό συμπέρασμα

Επειδή όπως είπαμε τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε στο δέρμα μας εισχωρούν και μέσα στον οργανισμό μας, πρέπει να σκεφτόμαστε το εξής : ότι τοποθετούμε στο δέρμα μας θα πρέπει να μπορούμε και να το φάμε ! Αυτή θα πρέπει να είναι η αρχή μας για ότι αγοράζουμε απο εδώ και πέρα . Έτσι θα είναι πολύ πιο εύκολο να κρίνουμε ποιό κάνει και ποιό όχι για την φροντίδα του δέρματός μας.

By | 2021-05-08T07:46:23+03:00 May 8th, 2021|Ομορφιά|0 Comments

Leave A Comment