Βιολογικά καλλυντικά … νέα μόδα ή αναγκαία μεταστροφή ;;;!!!

Η αύξηση της αγοράς βιολογικών προϊόντων και ειδικότερα καλλυντικών, αποτελεί διεθνές φαινόμενο. Πρόκειται άραγε για μία ακόμα μόδα ή μήπως έχουμε εξελιχθεί σε πιο συνειδητοποιημένους καταναλωτές ;;; Υπάρχει λόγος για να προτιμήσουμε ένα βιολογικό καλλυντικό από ένα συμβατικό ;;;

Διάβασε παρακάτω και πάρε τις απαντήσεις σου…

Τα βιολογικά καλλυντικά :

  1. Προστατεύουν το περιβάλλον

Τα συγκεκριμένα προϊόντα είναι βιοδιασπώμενα, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι μετά την χρήση τους και αφού πεταχτούν στα σκουπίδια, τα συστατικά απ’ τα οποία είναι φτιαγμένα απορροφώνται απ’ το περιβάλλον διότι δεν περιέχουν χημικές ουσίες με αποτέλεσμα να μην επιβαρύνουν το έδαφος ή τον υδροφόρο ορίζοντα. Επιπλέον οι συσκευασίες τους είναι δυνατόν να ανακυκλωθούν.
  1. Είναι απολύτως ασφαλή για τον οργανισμό μας

Τα φυτικά συστατικά που περιέχουν λειτουργούν σε απόλυτη αρμονία με την λειτουργία του οργανισμού μας με αποτέλεσμα να τονίζουν την λάμψη και την υγεία της επιδερμίδας μας.
  1. Είναι αρκετά οικονομικά

Η τιμή και αυτής της κατηγορίας καλλυντικών φυσικά μπορεί να κυμαίνεται σε διάφορα επίπεδα, όπως άλλωστε συμβαίνει και με τα συμβατικά αφού στον καθορισμό της τιμής τους παίζουν ρόλο πολλά στοιχεία όπως η συσκευασία, ο τρόπος επεξεργασίας, η σπανιότητα των συστατικών που περιέχουν κ. α. Παρ’ όλα αυτά, συγκριτικά και δεδομένης της ποιότητας των βιολογικών καλλυντικών, αυτά τείνουν να είναι περισσότερο οικονομικά σε σχέση με τα συμβατικά!
  1. Είναι ιδιαιτέρως αποτελεσματικά

Τα καλλυντικά που ανήκουν στην κατηγορία των βιολογικών δεν περιέχουν καθόλου τα λεγόμενα ‘’ανενεργά’’ συστατικά, τα οποία προστίθενται στα υπόλοιπα είδη καλλυντικών έτσι ώστε να διατηρούν την υφή της σύνθεσης του εκάστοτε προϊόντος, προκαλώντας όμως συχνά διάφορες δυσάρεστες παρενέργειες. Επιπλέον, εξ’ αιτίας του ότι περιλαμβάνουν μόνο ‘’ενεργά’’ συστατικά, η απορρόφησή τους απ’ την επιδερμίδα γίνεται πιο εύκολη υπόθεση και η αποτελεσματικότητά τους ακόμα πιο αξιοσημείωτη. ( !!! ) : Μην μπερδεύετε τα καλλυντικά που περιέχουν φυτικά συστατικά με τα αντίστοιχα βιολογικά. Για να κάνετε πιο εύκολα τον διαχωρισμό, αναζητείστε στα βιολογικά καλλυντικά την ειδική σφραγίδα πιστοποίησης που προέρχεται από διεθνείς οργανισμούς όπως είναι οι ICEA, ECOCERT, BDIH κ. α. !!!
  1. Είναι περισσότερο ευχάριστα στην χρήση

Οι πολυτελείς συνθέσεις τους σε συνδυασμό με την μεταξένια υφή τους καθιστούν την επάλειψη των συγκεκριμένων καλλυντικών ως μια ιδιαιτέρως ευχάριστη και απολαυστική διαδικασία. Επιπροσθέτως, τα φυσικά τους αρώματα έχουν την ιδιότητα να προκαλούν χαλάρωση και ευεξία. ( !!! ) : Κρίνεται ιδιαιτέρως σκόπιμο να ελέγχετε την ημερομηνία λήξης όλων των καλλυντικών, πολύ περισσότερο όμως των βιολογικών μιας και ο χρόνος ζωής τους είναι πολύ μικρότερος εξ’ αιτίας απουσίας χημικών συντηρητικών!!!

Leave a Reply