Λάμψε πιο πολύ κι από τον ήλιο !

//Λάμψε πιο πολύ κι από τον ήλιο !

Λάμψε πιο πολύ κι από τον ήλιο !

Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών, και η επιδερμίδα μας ύστερα από το κρύο και τις κακουχίες του χειμώνα έχει υποστεί μεγάλες φθορές. Φρόντισε την επιδερμίδα σου και κάνε την και εσύ να λάμψει πριν βάλεις ξανά το μικροσκοπικό μπικίνι σου !

Η αλήθεια είναι πως μετά από την δύσκολη πείοδο του χειμώνα, το δέρμα μας, είναι έτοιμο να υποστεί την ακόμα πιο δύσκολη και απαιτητική περίοδο του καλοκαιριού. Ξύρισμα, αποτρίχωση, μαύρισμα, ακμή, αλλεργικές δερματικές αντιδράσεις και αφυδάτωση. Η επιδερμίδα χρειάζεται φροντίδα και το φωνάζει. Με μερικά μικρά tips μπορούν πλέον όλοι να αποκτήσουν μια υγιή και ακτινοβόλα επιδερμίδα.

Μικρά & θαυματουργά tips

  • Καλή και πλήρης διατροφή

Μια προσεγμένη διατροφή που δε στερείται βιταμινών και άλλων πολύτιμων συστατικών, μπορεί να δώσει νεανική πνοή στην επιδερμάδα μας και μια όψη υγείας και φρεσκάδας σ’εμάς. Η ομορφιά άλλωστε πηγάζει από μέσα μας και αυτό δεν είναι ψέμα. Η περιποίηση της επιδερμίδας μόνο εξωτερικά δεν μπορεί να κάνει τίποτα απολύτως, αν δεν τρέφεται σωστά από μέσα.

  • Άφθονο νερό

Πίνοντας πολύ νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας, όχι μόνο διατηρούμε όλο τον οργανισμό μας υγιή και φροντίζουμε για την καλή λειτουργία του, αλλά επιτυγχάνουμε και την πιο αποτελεσματική και σωστή ενυδάτωση της επιδερμίδας. Με μια επιδερμίδα ενυδατωμένη και ελαστική αποφεύγονται και οι ραγάδες, η κυτταρίτιδα, οι ρυτίδες και η θαμπάδα.

  • Απολέπιση στο πρόγραμμα

Η απολέπιση πρέπει να γίνεται τακτικά. Βάζοντάς την στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα (2 φορές την εβδομάδα), όπως και τον καλό καθαρισμό του προσώπου καθημερινά για την απομάκρυνση του μακιγιάζ και των ρύπων, επιτυγχάνουμε μια λεία και ομαλή όψη της επιδερμίδας και απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα με αποτέλεσμα να δείχνει άμεσα πιο φωτεινή και πιο νεανική.

  • Προστασία του δέρματος

Πολύ σημαντικός παράγοντας είναι η προστασία του δέρματος από τις καιρικές συνθήκες και από το περιβάλλον. Προστατέψτε λοιπόν το δέρμα σας με ένα καπέλο, με αντηλιακή κρέμα, με ομπρέλα ή με κάποιο δροσερό ρούχο και μην το αφήνετε εκτεθειμένο για πολλές ώρες. Η έκθεση αυτή στον ήλιο, τον αέρα, την ατμόσφαιρα και τους ρύπους, θα το κάνει να φαίνεται θαμπό, άτονο και άρρωστο.

  • Αλκοόλ στοπ !

Αποφύγετε την κατανάλωση αλκοόλ, και ειδικά τις πολύ ζεστές ημέρες ή όταν είναι να εκτεθείτε στον ήλιο. Το αλκοόλ διευκολύνει και αυξάνει την πιθανότητα δημιουργίας αντιαισθητικής ακμής στο δέρμα. Προτιμήστε φυσικούς χυμούς, νερό ή πράσινο τσάι.

  • Ελαφρύ μακιγιάζ

Το μακιγιάζ το καλοκαίρι πρέπει να είναι πολύ πιο ελαφρύ σαν σύνθεση από εκείνο του χειμώνα. Το πρόσωπο δεν πρέπει να φορτώνεται το καλοκαίρι με «βαριά» καλλυντικά, αλλά θα πρέπει να έχει μια όψη δροσιάς και υγείας, και μια λάμψη φυσική.

  • «Όχι» στα συνθετικά ρούχα

Κατά τους θερινούς μήνες που η θερμοκρασία ανεβαίνει, αποφύγετε τη χρήση συνθετικών ρούχων που δεν αφήνουν την επιδερμίδα να αναπνέει και δημιουργούν ερεθισμούς. Ιδανική είναι η χρήση βαμβακερών ρούχων και εσωρούχων ειδικά κατά την περίοδο αυτή.

  • Επιχείρηση ενυδάτωση

Μην παραλείπετε ποτέ την ενυδατική σας κρέμα. Επιλέξτε την κατάλληλη για τον δικό σας τύπο δέρματος και εφαρμόστε τη καθημερινά στο πρόσωπο με κυκλικές και ανοδικές κινήσεις.

 

By | 2013-05-16T11:08:06+03:00 May 16th, 2013|Ομορφιά|0 Comments

Leave A Comment