Οι «κίνδυνοι» του καλοκαιριού …

//Οι «κίνδυνοι» του καλοκαιριού …

Οι «κίνδυνοι» του καλοκαιριού …

Αν και το καλοκαίρι είναι περίοδος χαράς και ξεγνοιασιάς, δεν πρέπει να παραβλέψουμε τους κινδύνους που κρύβει ! Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μην γνωρίζουμε τις παγίδες του καλοκαιριού ! Ενημερωνόμαστε λοιπόν για τους κινδύνους αυτούς και λαμβάνουμε τα μέτρα μας ώστε να μη βρεθεί τίποτα να μας χαλάσει τις διακοπές μας και να αναστατώσει το πρόγραμμά μας.

Ορισμένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε για το καλοκαίρι και τους κινδύνους του, είναι τα ακόλουθα :

  • Ο ήλιος

Ο ήλιος χρειάζεται πάρα πολλή προσοχή, ειδικά στις μέρες μας, που η ηλιακή ακτινοβολία είναι πολύ δυνατή. Καλό είναι να προτιμάτε να πηγαίνετε στην παραλία τις πρωινές ή τις απογευματινές ώρες, και να αποφεύγετε τις μεσημεριανές ώρες που οι ακτίνες του ήλιου είναι κάθετες και μπορούν να οδηγήσουν σε δυσάρεστα και επώδυνα εγκαύματα που θα χαλάσουν την διάθεσή σας. Φροντίστε βέβαια να έχετε πάντα στις διακοπές σας και ανηλιακά προϊόντα με υψηλό δείκτη προστασίας αλλά και μια φαρμακευτική κρέμα κατά των εγκαυμάτων.

  • Η ζέστη

Τα επίπεδα της ζέστης το καλαοκαίρι είναι πολύ ανεβασμένα. Ειδικά στην παραλία που συνήθως βρισκόμαστε πολλές ώρες κάτω από τον δυνατό ήλιο είναι πολύ συχνά τα κρούσματα θερμοπληξίας. Είναι πολύ σημαντικό να μην βρισκόμαστε πολλές ώρες κάτω από τον ήλιο, ακόμα και αν αυτό είναι κάτω από μια ομπρέλα. Η ζέστη αποδυναμώνει τον οργανισμό και τον εξασθενεί. Δε θα θέλατε να χαλάσετε τις διακοπές σας ανεβάζοντας πυρετό και νιώθοντας αδιάθετοι !

  • Η δίψα

Η αφυδάτωση είναι ένας ακόμα από τους κινδύνους του καλοκαιριού που κάνει την εμφάνισή του με έντονη ζαλάδα, ναυτία, ίλιγγο, πονοκέφαλο και απώλεια δυνάμεων! Φροντίστε να πίνετε άφθονο νερό! Ο ήλιος, η ζέστη, η θάλασσα, ο ιδρώτας, αφυδατώνουν τον οργανισμό ακόμα και χωρίς να το καταλάβετε. Πίνετε άφθονα νερά, ειδικά εάν το προηγούμενο βράδυ έχετε καταναλώσει αλκοόλ.

  • Φαγητό και κολύμπι

Το φαγητό και το καλύμπι δεν πάνε μαζί! Αυτό απαιτεί μεγάλη προσοχή από όλους, άνδρες, γυναίκες και παιδιά. Μετά από κάθε γεύμα απαγορεύεται το κολύμπι για τουλάχιστον 3 ώρες, όσο δηλαδή διαρκεί η διαδικασία της πέψης.

  • Τα τσιμπήματα

Το καλοκαίρι είναι συχνά τα κρούσματα με τσιμπήματα από έντομα (κουνούπια, αράχνες, μέλισσες, σφήκες) αλλά και από αχινούς, μέδουσες και άλλα δηλητηριώδη πλάσματα. Στο νεσεσέρ μας το καλοκαίρι δεν πρέπει ποτέ να απουσιάζει και μια ειδική κρέμα για τα διάφορα τσιμπήματα, καθώς επίσης και μια ένεση κορτιζόνης σε περίπτωση αλλεργικού σοκ.

  • Τροφές το καλοκαίρι

Τροφές όπως όλα τα γαλακτοκομικά, χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή το καλοκαίρι, που η πολλή ζέστη μπορεί να οδηγήσει σε αλλοίωσή τους. Οι τροφικές δηλητηριάσεις είναι πάρα πολύ συχνές το καλοκαίρι, με συμπτώματα πυρετού, διάρροιας, εμετού, ζαλάδας, ναυτίας, κόπωσης, αδυναμίας, κοιλιακού πόνου και άλλων επώδυνων καταστάσεων που κανένας δεν επιθυμεί ειδικά στις διακοπές του !

 

By | 2013-07-03T19:30:35+03:00 July 3rd, 2013|Υγεία|0 Comments

Leave A Comment