Βούτυρο Murumuru (Murumuru butter)

Τι είναι & από πού προέρχεται ; Το βούτυρο Murumuru (ή αλλιώς βούτυρο Μουρουμούρου) προέρχεται από τους σπόρους του δέντρου με το όνομα murumuru astrocaryum. Το δέντρο αυτό φύεται κυρίως στη Βραζιλία, στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου. Οι πορτοκαλοκόκκινοι σπόροι του δέντρου μαζεύονται και μετά από επεξεργασία μας δίνουν αυτό το πολύτιμο βούτυρο. Όπως τα περισσότερα βούτυρα, έτσι και το βούτυρο Murumuru, βρίσκει πολλές και θαυματουργές εφαρμογές και στον χώρο της ομορφιάς και της κοσμετολογίας.

Τα οφέλη του βουτύρου Murumuru

τα βούτυρο αυτό χρησιμοποιείται για την παρασκευή πολλών καλλυντικών περιποίησης των χειλιών, της επιδερμίδας του σώματος αλλά και του προσώπου ! Λοσιόν, ενυδατικά προϊόντα, βάλσαμα χειλιών, κρέμες για τα μαλλιά ... και τόσα ακόμα προϊόντα περιποίησης, παρασκευάζονται με βάση αυτό το τόσο ευεργετικό φυσικό συστατικό ! Η ευεργετική δράση του βουτύρου Murumuru οφείλεται στην μοναδική σύνθεσή του ! (!!!) : Το βούτυρο Murumuru περιέχει προβιταμίνη Α που ενισχύει την αποκατάσταση και την διατήρηση της ελαστικότητας της επιδερμίδας, και αποτρέπει την γήρανση !

Το βούτυρο Murumuru … για τα μαλλιά !!!

Το βούτυρο Murumuru είναι ένα μοναδικό προϊόν που προσφέρει χαλάρωση, ενώ παράλληλα καταπολεμά την ξηρότητα και αποτρέπει την ξηροδερμία. (!!!) : Το βούτυρο Murumuru είναι ένα τόσο ισχυρό ενυδατικό προϊόν, που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση του σκασμένου δέρματος, αλλά και άλλων δερματικών παθήσεων (όπως της ψωρίασης ή του εκζέματος). Δεν είναι λοιπόν καθόλου τυχαίο που αυτό το προίόν χρησιμοποιείται τόσο φανατικά και για την περιποίηση και την θεραπεία της τρίχας των μαλλιών. Ως ισχυρό μαλακτικό, το βούτυρο Murumuru, συγκρατεί την υγρασία στην τρίχα και αποτρέπει την ξηρότητα και το σπάσιμο που οδηγεί σε μαλλιά κατεστραμμενα και μαλλιά με ψαλία που είναι άγρια σαν στάχυα ! Περιποιείται τα καταπονημένα (από περμανάντ, από πιστολάκι, από σίδερο μαλλιών ή από βαφές) μαλλιά και δίνει δύναμη και ζωντάνια ακόμα και στα μακριά και ταλαιπωρημένα μαλλιά, που αποκτούν “σώμα” και κίνηση !

ΠΡΟΣΟΧΗ : Το βούτυρο Murumuru παρέχει και ισχυρή αντισηπτική και αντιβακτηριακή δράση, προστατεύει από τους ιούς και είναι αντι-αλλεργιογόνο !

Οδηγίες χρήσης για το βούτυρο Murumuru

Το βούτυρο Murumuru δεν είναι μαλακό, αλλά σκληρό και με μορφή κεριού. Υπάρχει και σε επεξεργασμένη μορφή στο εμπόριο, αλλά στην αρχική, την φυσική του μορφή, όταν είναι σκληρό και άγριο, διατηρεί περισσότερες από τις ευεργετικές του ιδιότητες και τα οφέλη του προς την ομορφιά ! (!!!) : Το βούτυρο Murumuru είναι εντελώς άοσμο και ενδείκνυται για όλα τα γούστα ! Εφαρμόστε το βούτυρο Murumuru σε νωπή επιδερμίδα ή σε νωπά μαλλιά και σφραγίστε καλά την υγρασία τους. Τόσο η επιδερμίδα όσο και τα μαλλιά, θα διατηρήσουν με αυτόν τον τρόπο την υγρασία τους και θα είναι πιο λαμπερά και πιο υγιή.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ : Προφυλάξτε τα μαλλιά και την επιδερμίδα σας και μείνετε νέες για πάντα !

Leave a Reply