Υπεύθυνα για καρκίνο τα τατουάζ ;;;

//Υπεύθυνα για καρκίνο τα τατουάζ ;;;

Υπεύθυνα για καρκίνο τα τατουάζ ;;;

Μια τέχνη … άκρως επικίνδυνη για την υγεία !

Αγαπάμε τα τατουάζ ! Διάσημοι και μη, άνδρες και γυναίκες, όλο και περισσότερα άτομα (και πλέον από όλο και πιο μικρή ηλικία) “ζωγραφίζουν και διακοσμούν το σώμα τους με μικρά ή μεγαλύτερα καλλιτεχνήματα. Είναι όμως αυτό ασφαλές για την υγεία ή κρύβει κινδύνους ;

Τα τατουάζ είναι μια μόδα που έχει πλέον καθιερωθεί για τα καλά ! Αν και παλαιότερα τα τατουάζ υποδείκνυαν μια ομάδα ανθρώπων με κακή φήμη και αμφίβολη ηθική (φυλακισμένοι, εγκληματίες, μέλη σπείρας, μαφία, ναυτικοί ή ναρκομανείς), σήμερα αποτελούν must και τα βλέπουμε να κοσμούν το σώμα οποιουδήποτε !

Η δημιουργία του τατουάζ γίνεται από εκπαιδευμένα και εξειδικευμένα άτομα σε ειδικά εργαστήρια με τη χρήση βελόνας και ειδικών χρωστικών υλών.

Τατουάζ : Τέχνη που μπορεί να … σκοτώσει ;;;

Το τατουάζ αναμφίβολα αποτελεί μια νέα μορφή τέχνης που βρίκσει μεγάλο αντίκτυπο στην εποχή μας. Είναι όμως απόλυτα ασφαλής ;

Σημαντικό για την σωστή και κυρίως την ασφαλή δημιουργία ενός τατουάζ, είναι να τηρούνται όλοι οι απαραίτητοι κανόνες υγιεινής. Το εργαστήριο (στούντιο για τατουάζ) στο οποίο θα αναθέσουμε την δημιουργία του τατουάζ στο σώμα μας, θα πρέπει :

  • να τηρεί όλους τους κανόνες υγιεινής και σωστής αποστείρωσης του περιβάλλοντος
  • να χρησιμοποιεί υλικά άριστης ποιότητας (από φυτικές πρώτες ύλες)
  • να ενημερώνεται για τα νέα σχετικά με την ασφάλεια των υλικών που χρησιμοποιεί

Οι έρευνες προειδοποιούν για ολοένα και περισσότερα εργαστήρια αμφιβόλου ποιότητας που χρησιμοποιούν επικίνδυνα, τοξικά και ίσως και θανατηφόρα υλικά για την δημιουργία των τατουάζ … και όλα αυτά στον βωμό του κέρδους !

Επίσης, δεν είναι καθόλου σπάνιο φαινόμενο, η εμφάνιση ήπιων ή και πιο βαριάς μορφής αλλεργικών αντιδράσεων, καθώς και διαφόρων μολύνσεων.

(!!!) : Σε ένα μεγάλο ποσοστό, πολλές από τις ανωτέρω παρενέργειες, οφείλονται στις χρωστικές ουσίες που χρησιμοποιούν τα διάφορα εργαστήρια. Πολλά από αυτά τα χρώματα περιέχουν οργανικές αζωτούχες χρωστικές που βασίζονται στο πλαστικό !

ΠΡΟΣΟΧΗ : Θα πρέπει να γνωρίζουμε πως τα επικίνδυνα αυτά μελάνια με βάση το πλαστικό χρησιμοποιούνται σε μεγάλο βαθμό και σε τυπογραφεία ή ακόμα και σε βαφεία για αυτοκίνητα !

Δεν είναι μόνο επικίνδυνα για αυτοάνοσα νοσήματα (σαρκοείδωση), για AIDS και για ηπατίτιδα C τα τατουάζ, αλλά και για σύφιλη, ακόμα και καρκίνο !!!

(!!!) : Μάλιστα τα τατουάζ έχουν ενοχοποιηθεί και για εμφάνιση καρκίνου σε βασικά ζωτικά όργανα του οργανισμού (όπως τα νεφρά και η σπλήνα, που δεν μπορούν να φιλτράρουν όλες αυτές τις ουσίες που απορροφόνται από τον οργανισμό από τα επικίνδυνα αζωτούχα χρώματα !

ΠΡΟΣΟΧΗ : Πολλοί Ευρωπαίοι μολύνονται ΚΑΘΕ χρόνο από επικίνδυνες ουσίες που χρησιμοποιούνται από εργαστήρια τατουάζ !

By | 2015-09-21T10:30:33+00:00 September 21st, 2015|Υγεία|0 Comments

Leave A Comment