Κάνω δίαιτα σημαίνει κόβω τα γλυκά ;;;

Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς γλυκά ... Από τη μια μεριά θέλεις να τρως όλες τις αγαπημένες σου γλυκιές απολαύσεις αλλά από την άλλη δεν θέλεις και να πάρεις κιλά που θα σε κάνουν να νιώθει άσχημα με το σώμα σου. Υπάρχει λύση ;;; Ποτέ οι ακρότητες δεν είχαν τελικά τα επιθυμητά αποτελέσματα. Έτσι την αρχή ακόμα μπορώ να σου πω με βεβαιότητα πως αποκλείοντας τα γλυκά που τόσο αγαπάς από τη διατροφή σου θα έχει τελικά καταστροφικές συνέπειες και στη δίαιτά σου (που τελικά θα εγκαταλείψεις) αλλά και στην γραμμή σου. Η λύση βρίσκεται πάντα κάπου στη μέση και μερικές χρήσιμες συμβουλές μπορούν να μας βοηθήσουν να την εφαρμόσουμε.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ Νο 1 : Μην καταπιέζεις τις ανάγκες σου !

Αυτό φυσικά δεν πρέπει να παραφραστεί ως ότι μπορούμε να τρώμε τα πάντα και όποτε θέλουμε. Πρέπει να μάθουμε να ακούμε πραγματικά τις ανάγκες του οργανισμού μας. Όταν λοιπόν κάποια στιγμή νιώσεις την ανάγκη να φας ένα γλυκό μην το στερήσεις στον εαυτό σου. Προφανώς πραγματικά το χρειαζόταν οπότε ... μην αντιστέκεσαι !

ΣΥΜΒΟΥΛΗ Νο 2 : Βγάλε έξω το κομπιουτεράκι και δες τα πράγματα πιο ... μαθηματικά !

Την ημέρα που θα αποφασίσεις πως θέλεις και έχεις ανάγκη να φας ένα γλυκό μην το στερηθείς ... απλά υπολόγισε τις θερμίδες που ισοδυναμούν σε αυτό το γλυκό και αφαίρεσέ τες από τα υπόλοιπα γεύματά σου στην διάρκεια της ημέρας.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ Νο 3 : Ποσότητα ή ποιότητα ;

Μερικές φορές πρέπει να κάνεις επιλογές ... γιατί δεν μπορείς να τα έχεις όλα. Ή θα επιλέξεις την ποσότητα (οπότε για να φας περισσότερο θα πρέπει να επιλέξεις μια λιγότερης θερμιδικής αξίας λιχουδιά) ή θα επιλέξεις την ποιότητα (οπότε μπορείς να φας το αγαπημένο σου γλυκό αλλά σε μικρότερη ποσότητα). Την ποσότητα που μπορείς να φας την καθορίζει το σωματικό σου βάρος και το όριο θερμίδων που σου επιτρέπεται καθημερινά.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ Νο 4 : Άγλυκα γλυκά !!!

Είναι γεγονός πως οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες όπως η ασπαρτάμη μπορούν να δημιουργήσουν πολλά σοβαρά προβλήματα στον οργανισμό, ένα εκ των οποίων και η εμφάνιση καρκίνου του εντέρου. Ωστόσο όταν η χρήση τους δεν είναι τακτική μπορούν να σας γλιτώσουν από πάρα πολλές θερμίδες, από πολλά κιλά και φυσικά από ακόμα περισσότερο έγχος για το πώς τελικά θα απαλλαγείτε από αυτά.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ Νο 5 : Αν θες γλυκά ... ασκήσου !

Τις παραπάνω θερμίδες που βλέπεις ότι έχεις καταναλώσει στη διάρκεια της ημέρας σου θα πρέπει να τις κάψεις ! Οπότε αν θέλεις να τρως γλυκά φόρεσε τη φόρμα σου και ξεκίνα γυμναστική !

Leave a Reply