Λιπαρή επιδερμίδα ; Αντιμετώπισέ την με φυσικές συνταγές !!!

Η λιπαρότητα στην επιδερμίδα συχνά εκδηλώνεται με την εμφάνιση γυαλάδων, μαύρων στιγμάτων, έκκριση σμήγματος και ανοιχτών πόρων. Προκειμένου λοιπόν να περιορίσουμε αυτές τις ατέλειες, κρίνεται απαραίτητος ο καλός και συστηματικός καθαρισμός του προσώπου μας όπως και η γενικότερη φροντίδα του, στόχος τον οποίο μπορείτε να επιτύχετε χρησιμοποιώντας προϊόντα φτιαγμένα με φυσικές συνταγές από εσάς … για σας !
  • Πώς θα κάνω σωστά τον καθαρισμό του προσώπου μου ;

Προκειμένου η επιδερμίδα σας να αναπνέει, είναι απαραίτητη στο τέλος της ημέρας η απομάκρυνση της σκόνης, του σμήγματος και φυσικά των καλλυντικών που έχετε χρησιμοποιήσει. Για τον καθαρισμό του λοιπόν παρασκευάστε και εφαρμόστε την παρακάτω συνταγή: Ανακατέψτε ροδόνερο (25 ml), βάμμα τριγονέλα (25 ml), αποσταγμένο νερό (50 ml) και αμαμελίδα (25 ml) μαζί με αιθέρια έλαια γερανιού (5 σταγόνες), αρκεύθου (5 σταγόνες) και τέλος λεμόνι (4 σταγόνες). ( !!! ) : Αποφύγετε τα ισχυρά καθαριστικά καθώς και την πολύ συχνή πλύση του προσώπου σας (όχι πάνω από δύο φορές την ημέρα) διότι οι υπερβολές είναι πιθανό να επιφέρουν τα αποτελέσματα που προσπαθούμε να αποτρέψουμε! Δηλαδή την έκκριση μεγαλύτερης ποσότητας σμήγματος και πιθανώς την εμφάνιση ξηρότητας, λόγω της στέρησης υγρασίας στην οποία θα έχουμε υποβάλλει την επιδερμίδα μας!
  • Η επιδερμίδα μου χρειάζεται ενυδάτωση παρ’ όλο που είναι λιπαρή;

Φυσικά. ‘Όλοι οι τύποι επιδερμίδας ανεξαιρέτως έχουν ανάγκη από ενυδάτωση έτσι ώστε να διατηρήσουν την πολύτιμη γι’ αυτές υγρασία. Ωστόσο φροντίστε να επιλέξετε ένα ελαφρύ προϊόν, κατάλληλο για τον δικό σας τύπο επιδερμίδας. Αν αυτός ανήκει στην κατηγορία ‘’λιπαρή’’, μετά την επάλειψη του προϊόντος και αφού το αφήσετε λίγα λεπτά να απορροφηθεί περάστε απαλά με ένα χαρτομάντιλο το πρόσωπό σας έτσι ώστε να αποφύγετε την γυαλάδα. Για να φτιάξετε το δικό σας προϊόν ενυδάτωσης για λιπαρή επιδερμίδα, ακολουθήστε τα εξής: Λιώστε κερί μέλισσας ( 1 κουταλιά) σε μπεν μαρί μαζί με λανολίνη (1/2 κουταλιά). Σε ένα άλλο μπολ λιώστε βόρακα (1 πρέζα) με ροδόνερο (1 κουταλιά) και αποσταγμένο νερό (1 κουταλιά). Τοποθετείστε τα δύο μείγματα στο ίδιο μπολ, ανακατέψτε καλά έως ότου ομογενοποιηθούν σε ένα και αφού το αφήσετε να κρυώσει προσθέστε βιταμίνη Ε (2 κάψουλες) μαζί με αιθέρια έλαια λεμονιού (5 σταγόνες) και αχιλλέα (5 σταγόνες).
  • Η μάσκα προσώπου θα βοηθήσει να αντιμετωπίσω την λιπαρότητα της επιδερμίδας μου;

Είναι βέβαιο. Η μάσκα προσώπου –ειδικότερα αυτή για βαθύ καθαρισμό (peel off)- αναλαμβάνει να απορροφά τις ακαθαρσίες όπως και την περίσσεια σμήγματος απ’ την επιδερμίδα μας. Κρίνεται λοιπόν ως ιδιαιτέρως βοηθητική στην αποτροπή εμφάνισης μαύρων στιγμάτων και άλλων αντιαισθητικών συμπτωμάτων. Προκειμένου να παρασκευάσεις μία μόνη σου ακολούθησε τα παρακάτω: Ανακατέψτε σε ένα μπολ λευκή άργιλο (3 κουταλιές), μαγιά μπύρας (2 κουταλιές) και αμυλόκολλα (1 κουταλιά) και στην συνέχεια προσθέστε ροδόνερο (30 ml) μαζί με αιθέρια έλαιαγερανιού (2 σταγόνες), σάνδαλου (2 σταγόνες) και λεμονιού (2 σταγόνες). Αλείψτε το μείγμα στο πρόσωπό σας και αφήστε το να δράσει για 10΄,τέλος ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Leave a Reply