Λιπαρή επιδερμίδα ; Αντιμετώπισέ την με φυσικές συνταγές !!!

//Λιπαρή επιδερμίδα ; Αντιμετώπισέ την με φυσικές συνταγές !!!

Λιπαρή επιδερμίδα ; Αντιμετώπισέ την με φυσικές συνταγές !!!

Η λιπαρή επιδερμίδα χρειάζεται τη φροντίδα μας καθημερινά. Όλοι οι τύποι επιδερμίδας χρειάζονται καθαριότητα και φροντίδα όμως στις λιπαρές επιδερμίδες είναι απαραίτητο και αναγκαίο. Η σκόνη και η ρύπανση την επιβαρύνουν και την οδηγούν σε χειρότερη κατάσταση από αυτήν που είναι.

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή, να μην ακουμπάτε το πρόσωπο με λερωμένα χέρια και να μην κοιμάστε σε πολυχρησιμοποιημένες μαξιλαροθήκες ή μαξιλαροθήκες άλλου! Η διατροφή είναι επίσης σημαντική στην περίπτωση της λιπαρής επιδερμίδας γι΄αυτό αποφύγετε τα τηγανητά, τα γαλακτοκομικά και την κατανάλωση λιπαρών που επιβαρύνουν την κατάσταση. Την ώρα της άσκησης καλό είναι να μην υπάρχει μακιγιάζ στο πρόσωπο γιατί ο συνδυασμός των προϊόντων που έχουμε χρησιμοποιήσει με τον ιδρώτα, κλείνουν τους πόρους και δεν αφήνουν την επιδερμίδα να αναπνεύσει. Εντείνουν έτσι το πρόβλημα περισσότερο.

Η λιπαρότητα στην επιδερμίδα συχνά εκδηλώνεται με την εμφάνιση γυαλάδων, μαύρων στιγμάτων, έκκριση σμήγματος και ανοιχτών πόρων. Προκειμένου λοιπόν να περιορίσουμε αυτές τις ατέλειες, κρίνεται απαραίτητος ο καλός και συστηματικός καθαρισμός του προσώπου μας όπως και η γενικότερη φροντίδα του, στόχος τον οποίο μπορείτε να επιτύχετε χρησιμοποιώντας προϊόντα φτιαγμένα με φυσικές συνταγές από εσάς … για σας !

  • Πώς θα κάνω σωστά τον καθαρισμό του προσώπου μου ;

Προκειμένου η επιδερμίδα σας να αναπνέει, είναι απαραίτητη στο τέλος της ημέρας η απομάκρυνση της σκόνης, του σμήγματος και φυσικά των καλλυντικών που έχετε χρησιμοποιήσει. Ο καθαρισμός θα διώξει μακριά τη σκόνη και τους ρύπους και θα ανοίξει τους πόρους ώστε να εισχωρήσει η ενυδατική κρέμα που θα δράσει όλο το βράδυ ενώ εσείς θα κοιμάστε. Για τον καθαρισμό του λοιπόν παρασκευάστε και εφαρμόστε την παρακάτω συνταγή:

Ανακατέψτε ροδόνερο (25 ml), βάμμα τριγονέλα (25 ml), αποσταγμένο νερό (50 ml) και αμαμελίδα (25 ml) μαζί με αιθέρια έλαια γερανιού (5 σταγόνες), αρκεύθου (5 σταγόνες) και τέλος λεμόνι (4 σταγόνες).

( !!! ) : Αποφύγετε τα ισχυρά καθαριστικά καθώς και την πολύ συχνή πλύση του προσώπου σας (όχι πάνω από δύο φορές την ημέρα) διότι οι υπερβολές είναι πιθανό να επιφέρουν τα αποτελέσματα που προσπαθούμε να αποτρέψουμε! Δηλαδή την έκκριση μεγαλύτερης ποσότητας σμήγματος και πιθανώς την εμφάνιση ξηρότητας, λόγω της στέρησης υγρασίας στην οποία θα έχουμε υποβάλλει την επιδερμίδα μας!

  • Η επιδερμίδα μου χρειάζεται ενυδάτωση παρ’ όλο που είναι λιπαρή;

Φυσικά. ‘Όλοι οι τύποι επιδερμίδας ανεξαιρέτως έχουν ανάγκη από ενυδάτωση έτσι ώστε να διατηρήσουν την πολύτιμη γι’ αυτές υγρασία. Ωστόσο φροντίστε να επιλέξετε ένα ελαφρύ προϊόν, κατάλληλο για τον δικό σας τύπο επιδερμίδας. Αν αυτός ανήκει στην κατηγορία ‘’λιπαρή’’, μετά την επάλειψη του προϊόντος και αφού το αφήσετε λίγα λεπτά να απορροφηθεί περάστε απαλά με ένα χαρτομάντιλο το πρόσωπό σας έτσι ώστε να αποφύγετε την γυαλάδα. Για να φτιάξετε το δικό σας προϊόν ενυδάτωσης για λιπαρή επιδερμίδα, ακολουθήστε τα εξής:

Λιώστε κερί μέλισσας ( 1 κουταλιά) σε μπεν μαρί μαζί με λανολίνη (1/2 κουταλιά). Σε ένα άλλο μπολ λιώστε βόρακα (1 πρέζα) με ροδόνερο (1 κουταλιά) και αποσταγμένο νερό (1 κουταλιά). Τοποθετείστε τα δύο μείγματα στο ίδιο μπολ, ανακατέψτε καλά έως ότου ομογενοποιηθούν σε ένα και αφού το αφήσετε να κρυώσει προσθέστε βιταμίνη Ε (2 κάψουλες) μαζί με αιθέρια έλαια λεμονιού (5 σταγόνες) και αχιλλέα (5 σταγόνες).

  • Η μάσκα προσώπου θα βοηθήσει να αντιμετωπίσω την λιπαρότητα της επιδερμίδας μου;

Είναι βέβαιο. Η μάσκα προσώπου –ειδικότερα αυτή για βαθύ καθαρισμό (peel off)- αναλαμβάνει να απορροφά τις ακαθαρσίες όπως και την περίσσεια σμήγματος απ’ την επιδερμίδα μας. Κρίνεται λοιπόν ως ιδιαιτέρως βοηθητική στην αποτροπή εμφάνισης μαύρων στιγμάτων και άλλων αντιαισθητικών συμπτωμάτων. Οι μάσκες προσώπου αποτελούν την καλύτερη φροντίδα για το δέρμα και προτείνεται να χρησιμοποιούνται από άνδρες και γυναίκες ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε επιδερμίδας. Προκειμένου να παρασκευάσεις μία μόνη σου ακολούθησε τα παρακάτω:

Ανακατέψτε σε ένα μπολ λευκή άργιλο (3 κουταλιές), μαγιά μπύρας (2 κουταλιές) και αμυλόκολλα (1 κουταλιά) και στην συνέχεια προσθέστε ροδόνερο (30 ml) μαζί με αιθέρια έλαια γερανιού (2 σταγόνες), σάνδαλου (2 σταγόνες) και λεμονιού (2 σταγόνες). Αλείψτε το μείγμα στο πρόσωπό σας και αφήστε το να δράσει για 10΄,τέλος ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

  • Η απολέπιση περιλαμβάνεται στην σωστή περιποίηση της λιπαρής επιδερμίδας;

Ναι, η απολέπιση είναι πολύ βασική και βοηθάει πολύ στην αντιμετώπιση της λιπαρότητας. Μια φορά την εβδομάδα είναι ιδανική για να απομακρύνονται οι ρύποι και τα νεκρά κύτταρα. Η απολέπιση βοηθά στην φυσική αναδόμηση της επιδερμίδας. Προσοχή, το scrub θέλει ήπιες κυκλικές κινήσεις ώστε να μην ερεθίσει και να μην τραυματίσει το δέρμα. Σε αυτή τη περίπτωση θα φέρουμε τα αντίθετα αποτελέσματα και το δέρμα θα γίνει περισσότερο ευαίσθητο και πιο επιρρεπές. Πριν από την εφαρμογή του θα πρέπει να έχετε καθαρίσει σωστά τη περιοχή και να έχετε σκουπίσει ταμποναριστά. Μια πολύ εύκολη συνταγή για σπιτικό πίλινγκ είναι η εξής :

Ανακατέψτε σε ένα μπολ (1 κουταλιά) μαγειρική σόδα και (3 κουταλιές) γάλα πλήρες μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

lipari-epidermida-katharismos

  • Τι είναι το τόνερ; Πρέπει οπωσδήποτε να το χρησιμοποιώ;

Μπορεί παλιότερα να μη το χρησιμοποιούσαμε και να μην το ξέραμε καν. Όμως το τόνερ είναι απαραίτητη προϋπόθεση για έναν σωστό και βαθύ καθαρισμό. Χρησιμοποιείται αμέσως μετά το πλύσιμο του προσώπου και πριν την εφαρμογή της ενυδατικής κρέμας. Αυτό που κάνει είναι να αφαιρεί όλα τα υπολλείματα που μπορεί να περέμειναν στο δέρμα και προετοιμάζει την απορρόφηση των επόμενων προϊόντων εξισορροπώντας το pH. Είναι ένα βήμα που δεν πρέπει να παραλείπετε ! Φτιάξε έυκολα το δικό σου σπιτικό τόνερ με τον εξής τρόπο :

Ανακάτεψε νερό με μηλόξιδο. Τόσο απλά ! Πρόσεξε μόνο τις δοσολογίες. Για λιπαρές επιδερμίδες χρησιμοποίησε αναλογία 1:1. Για κανονικές 1:2 (μηλόξιδο-νερό) και για ευαίσθητες 1:4 (μηλόξιδο-νερό). Ανακατεύεις καλά και τοποθετείς στο πρόσωπο χτυπώντας απαλά ώστε να εισχωρήσει το προϊόν και να τονώσει την επιδερμίδα. Δώσε ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δοσολογία του μηλόξιδου για να μην έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα!

Γιατί έχω λιπαρή επιδερμίδα;

Από ότι λένε οι ειδικοί η λιπαρή επιδερμίδα είναι κυρίως κληρονομική υπόθεση. Εμφανίζεται συνήθως σε παχύ δέρμα, με έντονους μαύρους πόρους και μια ενοχλητική γυαλάδα στο πρόσωπο. Τα άτομα με λιπαρή επιδερμίδα παρουσιάζουν ακμή στην εφηβεία ή μετά καθώς και σε περιόδους πριν την έμμηνο ρύση.

Το θετικό της λιπαρής επιδερμίδας είναι οτι είναι πιο ανθεκτική από άλλες επιδερμίδες και δύσκολα εμφανίζει ρυτίδες σε αντίδεση με το ξηρό δέρμα που εύκολα σπάει και δημιουργεί λεπτές γραμμές.

Η σωστή περιποίηση είναι το κλειδί για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος όπως είπαμε και παραπάνω. Γι’ αυτό φροντίστε να επιλέγετε τα σωστά προϊόντα που είναι κατάλληλα για την δύσκολη αυτή επιδερμίδα και που μάχονται κατά της λιπαρότητας και των αντιαισθητικών μαύρων στιγμάτων.

 

By | 2021-12-22T20:21:02+02:00 November 27th, 2021|Ομορφιά|0 Comments

Leave A Comment