Ρεφλεξολογία : Ένα μαγικό άγγιγμα στα πόδια με θεραπευτικές ιδιότητες

//Ρεφλεξολογία : Ένα μαγικό άγγιγμα στα πόδια με θεραπευτικές ιδιότητες

Ρεφλεξολογία : Ένα μαγικό άγγιγμα στα πόδια με θεραπευτικές ιδιότητες

Στα πέλματά μας υπάρχουν περίπου 7200 απολήξεις νεύρων. Η ρεφλεξολογία είναι μια μέθοδος που υποστηρίζει πως με εξειδικευμένη εφαρμογή πιέσεων αλλά και μαλάξεων στα διάφορα σημεία του πέλματος, προκαλείται διέγερση συγκεκριμένων σημείων του σώματος, τα οποία ανταποκρίνονται ανάλογα στο ερέθισμα αυτό.

Η ρεφλεξολογία ανήκει στις μεθόδους εναλλακτικής ιατρικής, είναι μια φυσική και ήπια μέθοδος και υπόσχεται τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού, βελτίωση της γενικότερης υγείας του ατόμου και αποβολή του στρες.

Θετικές επιδράσεις της ρεφλεξολογίας στον άνθρωπο

  • Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
  • Βοηθάει στην ομαλή λειτουργία του ορμονικού συστήματος.
  • Μειώνει το άγχος, αποβάλλει την ένταση και δημιουργεί ένα αίσθημα ευεξίας.
  • Βοηθάει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.
  • Ενισχύει την ομαλή λειτουργία του λεμφικού συστήματος.
  • Βοηθάει τη ροή της ενέργειας σε ολόκληρο το σώμα.
  • Προωθεί την αποτοξίνωση του οργανισμού.
  • Βοηθάει στην ολοκληρωτική αναζωογόνηση του οργανισμού.
  • Εναρμονίζει όλες τις ζωτικές λειτουργίες του σώματος.

Απαιτείται έγκριση από γιατρό για να πάρω μέρος σε μια συνεδρία ρεφλεξολογίας ;

Δεν είναι απαραίτητη η ιατρική έγκριση για να λάβει κάποιος μέρος σε μια συνεδρία ρεφλεξολογίας. Φυσικά, καλό θα ήταν να υπάρχουν πρόσφατες ιατρικές εξαιτάσεις που θα υποδηλώνουν στον υπεύθυνο την κλινική σας κατάσταση καθώς επίσης χρήσιμο θα ήταν και ένα ιατρικό ιστορικό.

Τι συχνότητα πρέπει να έχουν οι συνεδρίες στον ρεφλεξολόγο ;

Όλες οι περιπτώσεις δεν είναι όμοιες και η αντιμετώπισή τους δεν απαιτεί τον ίδιο αριθμό συνεδριών. Η συχνότητα και ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται άμεσα από την κλινική κατάσταση του ασθενούς και τη σοβαρότητα του προβλήματος.

Παρ’όλα αυτά, σε γενικές γραμμές, τον πρώτο καιρό, οι συνεδρίες είναι σε τακτά χρονικά διαστήματα, ούτως ώστε να αρχίσει ο οργανισμός να αντιλαμβάνεται να ερεθίσματα που δέχεται από τον ρεφλεξολόγο, και να μέθει να αντιδρά σε αυτά. Οι πρώτες 10 περίπου συνεδρίες μπορεί να γίνονται και ανά 2 με 3 ημέρες για να αρχίσει να δραστηριοποιείται ο οργανισμός.

Αργότερα οι συνεδρίες, ανάλογα πάντα με την περίπτωση, μπορεί να λαμβάνουν χώρα και μία φορά την εβδομάδα ή τις δύο εβδομάδες.

Τι πρέπει να γνωρίζω

Μετά τις πρώτες εφαρμογές της ρεφλεξολογίας, επειδή ο οργανισμός είναι ακόμα παρθένος σε αυτού του είδους τα ερεθίσματα, μπορεί να παρουσιαστεί μια σχετικά μικρή επιδείνωση της κλινικής κατάστασης του ασθενούς.

Αυτό δεν αποτελεί λόγο ανησυχίας, αφού υποδηλώνει τη δραστηριοποίηση του οργανισμού στα ερεθίσματα που δέχτηκε και την προσπάθειά του να τα αντιμετωπίσει.

Η επιδείνωση αυτή δεν διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και είναι παροδική.

Συμπέρασμα

Με τη ρεφλεξολογία καλούμαστε να επιτύχουμε μια γενικότερη ισορροπία μεταξύ του νου, του πνεύματος, της ψυχής και του σώματος. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνουμε και καλή υγεία αλλά και ευεξία σωματική και ψυχική.

By | 2012-12-06T18:25:31+02:00 December 6th, 2012|Υγεία|0 Comments

Leave A Comment