Μαλλιά μονίμως … λαδωμένα ;;;

Μαλλιά που όλο λαδώνουν ; Αυτό είναι πρόβλημα ! Όσο και να προσπαθείς να είσαι πάντα στην τρίχα είτε για τη δουλειά είτε για τις βραδινές σου εμφανίσεις, αυτό γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο με τα μαλλιά σου να λαδώνουν συνέχεια. Τα λαδωμένα μαλλιά σου σε κάνουν αμέσως να μοιάζεις απεριποίητη και άσχημη ... και η αυτοπεποίθησή σου πέφτει στα τάρταρα. Αναγκάζεσαι να λούζεις τα μαλλιά σου κάθε 2 ημέρες ... πράγμα που σημαίνει ότι κάθε 2 ημέρες αναγκάζεσαι να τα κάνεις ξανά styling (με το σεσουάρ, με το σίδερο ισιώματος ή με το σίδερο για μπούκλες ... ανάλογα με το στυλ και το χτένισμα που θες να επιτύχεις !). Το τόσο συχνό styling κουράζει τα μαλλιά σου, τα οποία καταστρέφονται και αποδυναμώνονται.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : Το συχνότερο λούσιμο δεν είναι λοιπόν σε καμία περίπτωση η λύση στο πρόβλημα αυτό !

Συμβουλές για μαλλιά που δεν λαδώνουν !

Τα μαλλιά μας καταπονούνται καθημερινά. Ο ιδρώτας, η σκόνη, το καυσαέριο της ατμόσφαιρας, τα διάφορα προϊόντα “περιποίησης” και styling που χρησιμοποιούμε, είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που τα μαλλιά μας ασφυκτιούν και φωνάζουν για λίγη περισσότερη προσοχή και περιποίηση.

1η συμβουλή : Μη λούζεσαι συχνά !

Όσο περίεργο και αν ακούγεται, το συχνό λούσιμο, αντί να κάνει πιο όμορφα και ανάλαφρα τα μαλλιά σου, τα κάνει να λαδώνουν πιο εύκολα. Η λιπαρότητα αυτή που διακρίνουμε στο τριχωτό της κεφαλής μας, είναι μια φυσική διαδικασία του οργανισμού για να τραφεί η τρίχα και να παραμένει υγιής και γεμάτη ελαστικότητα. Με τα συχνά λουσίματα η λιπαρότητα αυτή απομακρύνεται και το τριχωτό της κεφαλής παραμένει ξηρό. Έτσι ο οργανισμός αισθάνεται την ανάγκη να απελευθερώσει πιο σύντομα έλαια για να θρέψει τα μαλλιά.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ : Ιδανικά φροντίστε να μην λούζεστε συχνότερα από 2 με 3 φορές την εβδομάδα ! Κάθε 3 ημέρες ένα λούσιμο είναι ικανό να απομακρύνει την βρωμιά και τη λιπαρότητα από τα μαλλιά αλλά να διατηρεί και τη φυσική τους υγρασία και να μην τα κάνει θαμπά και άτονα.

2η συμβουλή : Το μαλακτικό μπαίνει στις άκρες των μαλλιών !

Το μαλακτικό και οι μάσκες περιποίησης των μαλλιών δεν προορίζονται για τις ρίζες των μαλλιάν αλλά μόνο για τις άκρες τους που είναι εύθραυστες, μπερδεύονται εύκολα και σπάνε. Το μαλακτικό όταν το χρησιμοποιείτε στη ρίζα κάνει τα μαλλιά να λαδώνουν πολύ πιο γρήγορα και να δείχνουν βαριά και ταλαιπωρημένα.

3η συμβουλή : Δεν παίζω με τα μαλλιά μου !

Τα μαλλιά μας όσο τα πιάνουμε τόσο περισσότερο λαδώνουν. Η βρωμιά και ο ιδρώτας από τα χέρια μεταφέρονται στα μαλλιά. Επίσης η συχνή τριβή των χεριών στο τριχωτό της κεφαλής ενισχύει την απελευθέρωση των φυσικών ελαίων της.

4η συμβουλή : Δεν τρώω λιπαρά φαγητά !

Ακόμα και για τα μαλλιά παίζει ρόλο η σωστή διατροφή. Η συχνή κατανάλωση λιπαρών φαγητών και όχι τροφών που βοηθούν την θρέψη των μαλλιών (όπως τα ψάρια, οι ξηροί καρποί, το ελαιόλαδο, τα λιπαρά ψάρια ... δηλαδή τροφές πλούσιες σε καλά λιπαρά, αλλά και τροφές όπως το γάλα, τα πουλερικά, τα λαχανικά ... δηλαδή τροφές πλούσιες σε βιταμίνες και πολύτιμα ιχνοστοιχεία), επιβαρύνουν τα μαλλιά και τα κάνουν να φαίνονται απεριποίητα, άρρωστα και χωρίς φρεσκάδα.

Leave a Reply