Ντοματοκεφτέδες για….. ελαφρύ στομάχι

  • 3 μεγαλες ντομάτες ώριμες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1 κουτ.γλ. ρίγανη ή δυόσμο
  • 1 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • Αλάτι – πιπέρι
  • Λίγο λάδι για το τηγάνι
  Εκτέλεση : Αφαιρούμε την φλούδα και τα σπόρια από τις ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια ή τις τρίβουμε στον τρίφτη. Βάζουμε το μείγμα σ’ ένα ψιλό τρυπητό και το αφήνουμε να στραγγίξει τα υγρά του για μια ώρα. Αδειάζουμε τις ντομάτες σ’ ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Αν δεν βγει αρκετά πηχτό το μείγμα προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το λάδι μας έως ότου ζεσταθεί καλά και έπειτα με ένα κουταλάκι ρίχνουμε λίγο λίγο το μείγμα σχηματίζοντας μικρές μπουκίτσες. Τις αφήνουμε να ροδοκοκκινήσουν και τις αποσύρουμε από τη φωτιά.  

Leave a Reply