Μήπως «σκοτώνεις» το παιδί σου ;;; Διώξε όλες τις τοξικές ουσίες …

//Μήπως «σκοτώνεις» το παιδί σου ;;; Διώξε όλες τις τοξικές ουσίες …

Μήπως «σκοτώνεις» το παιδί σου ;;; Διώξε όλες τις τοξικές ουσίες …

Η ευαίσθητη παιδική ηλικία και πώς βάλλεται από τις τοξίνες

Οι τοξίνες είναι επιβλαβείς για όλους, άνδρες και γυναίκες, αλλά ειδικά για την ευαίσθητη παιδική ηλικία μπορεί να είναι και καταστροφικές. Η ακραία και μεγάλη έκθεση όλο και περισσότερων παιδιών στις επιβλαβείς τοξίνες έχει ανησυχήσει τους ειδικούς που προσπαθούν πλέον να αφυπνήσουν όλους τους γονείς.

Πάρα πολλά παιδιά πλέον φαίνεται να παρουσιάζουν αναπτυξιακές, συμπεριφορικές ή ακόμα και μαθησιακές δυσκολίες. Ίσως, λόγω άγνοιας, οι περισσότεροι δεν συνδέουν το γεγονός αυτό με την αυξημένη έκθεση των παιδιών σε διαφόρων ειδών τοξίνες, που όμως η σύνδεση αυτή υπάρχει και είναι πέρα για πέρα αληθινή.

Μάλιστα, διάφορες πρόσφατες μελέτες, παρουσιάζουν σοβαρές πιθανότητες να συνδέεται η αυξημένη αυτή έκθεση των παιδιών σε τοξίνες και με εμφάνιση σοβαρότατων ασθενειών όπως είναι ο παιδικός καρκίνος, ο αυτισμός ή το σύνδρομο Διαταραχής Ελλειματικής Προσοχής (ADHD).

Μελέτες που θα σοκάρουν όλους τους γονείς !

Μελέτη Νο 1 :

Τα ποσοστά εμφάνισης αυτισμού σε παιδιά κυμαίνονταν στα εξής ποσοστά :

  • το 2000 ήταν 1 στα 150 παιδιά που εμφάνιζε αυτισμό
  • ενώ ως το 2008 ήταν 1 στα 88 παιδιά που εμφάνιζε αυτισμό
  • σήμερα ο αυτισμός έχει φτάσει να εμφανίζεται σε 1 στα 59 παιδιά.

Παρατηρούμε εύκολα λοιπόν τη ραγδαία αύξηση που είχε ο αυτισμός όλα αυτά τα χρόνια.

Μελέτη Νο 2 :

Για τους θανάτους παιδιών ηλικίας μικρότερης των 15 ετών κύρια αιτία πλέον είναι ο παιδικός καρκίνος !

Μελέτη Νο 3 :

Τέλος, τα ποσοστά εμφάνισης συνδρόμου Διαταραχής Ελλειματικής Προσοχής (ADHD) σε παιδιά κυμαίνονται στο 5-7 % στο οποίο ποσοστό περισσότερα είναι τα αγόρια.

Οι τοξίνες που «επιτίθενται» στα παιδιά μας …

  1. Υπάρχουν ορισμένα εμβόλια που δεν είναι τόσο ασφαλή όσο αφήνεται να πιστεύουμε τελικά. Φροντίστε να ενημερωθείτε πριν αποφασίσετε ποια εμβόλια θα κάνετε και ποια όχι στο παιδί σας. (αποφύγετε τα εμβόλια εκείνα που περιέχουν ουσίες όπως η φορμαλδεΰδη, το αλουμίνιο, ο υδράργυρος, το όξινο γλουταμινικό νάτριο (MSG), το θειικό αμμώνιο, το εκχύλισμα πρωτεΐνης σόγιας, το εκχύλισμα πρωτεΐνης αυγού αλλά και πολλά ακόμα που δεν μπορούμε καν να φανταστούμε, όπως είναι κύτταρα από έμβρυο κοτόπουλου, κύτταρα από νεφρά πιθήκων, κύτταρα από ιστούς ανθρώπινων εμβρύων ή ακόμα και κύτταρα από γουρούνια και αίμα από άλογα.
  2. Τα επεξεργασμένα τρόφιμα και γενικότερα τα fast food
  3. αποτελούν μια από τις πιο σημαντικές πηγές πρόσληψης τοξινών των ατόμων στην παιδική ηλικία. Όλα τα συντηρητικά και οι χρωστικές ουσίες, τα διάφορα τονωτικά της γεύσης και της οσμής, είναι χημικές ουσίες ιδιαίτερα επιβλαβείς για παιδιά αλλά και για ενήλικες.
  4. Το όξινο γλουταμινικό νάτριο (MSG) δυστυχώς υπάρχει σε πάρα πολλά προϊόντα της καθημερινότητάς μας αλλά και της καθημερινότητας των παιδιών μας. Tο βρίσκουμε και σε πολλά προϊόντα προσωπικής φροντίδας και υγιεινής. Πριν χρησιμοποιήσετε κάτι διαβάστε τη σύστασή του.
  5. Τα περισσότερα σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες και σαπούνια περιέχουν χημικά συστατικά που δεν απορροφώνται από το σώμα και που το βλάπτουν συστηματικά. Προτιμήστε αγνά προϊόντα.
  6. Τα καθαριστικά προϊόντα του σπιτιού καθώς και τα καθαριστικά του πλυντηρίου αποτελούν ίσως τα πιο δυνατά τοξικά με τα οποία ερχόμαστε κάθε μέρα σε επαφή. Δεν χρειάζεται να πιει το παιδί σας κατά λάθος από αυτό για να προσβληθεί από τις τοξίνες. Αντιθέτως προσβάλλεται ακόμα και μέσω της αναπνοής ή της αφής.
  7. Φυσικά κανένα παιδί δεν πρέπει να έρχεται σε οποιαδήποτε επαφή με φυτοφάρμακα.
  8. Προσοχή χρειάζεται και στα φάρμακα που χορηγείτε στα παιδιά σας. Συμβουλευθείτε τον παιδίατρό σας !

Προφυλάξτε το παιδί σας … πριν ακόμα γεννηθεί !

Είναι πολύ σημαντικό να προστατέψουμε τον οργανισμό μας από κάθε τι βλαβερό πριν την εγκυμονύνη αλλά και κατά τη διάρκεια αυτής. Για το λόγο αυτό οφείλουμε να προσέχουμε πολύ εαν επιθυμούμε να αποκτήσουμε ένα παιδί. Αποφεύγουμε τις επιβλαβείς συνήθειες και προετοιμάζουμε τον οργανισμό μας με την σωστή διατροφή να υποδεχτεί και να κρατήσει το έμβρυο δυνατό και ασφαλές. Η υγεία της γυναίκας είναι καθοριστικής σημασίας και επειδή πολλές τοξίνες περνάνε μέσω του πλακούντα στο έμβρυο θα πρέπει να δώσουμε μεγάλη προσοχή στα παρακάτω :

  • μην επιβαρύνετε τον οργανισμό σας με φάρμακα. Εαν κάνετε κάποια αγωγή ενημερώστε πρώτα το γιατρό σας οτι επιθυμείτε μια εγκυμοσύνη και εκείνος θα σας συμβουλέψει εαν θα πρέπει να σταματήσετε τα χάπια και εαν θα χρειαστεί να περιμένετε κάποιο διάστημα αφού τα διακόψετε μέχρι να ξεκινήσετε την διαδικασία σύλληψης. Είναι πολύ σημαντικό αυτό το στάδιο γιατί υπάρχουν φάρμακα που πρέπει να περάσουν μήνες ώστε να αποβληθούν από τον οργανισμό και η εγκυμοσύνη εν μέσω μιας τέτοιας περιόδου θα πρέπει δυστυχώς να διακοπεί !
  • αποφύγετε το κάπνισμα και το αλκοόλ. Καθ΄όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και στο θηλασμό με το γάλα, περνάει στο παιδί οτιδήποτε βλαβερό βάζουμε στον οργανισμό μας. Αποφύγετε ακόμα και χώρους οπου καπνίζουν άλλοι αφού στον καπνό κρύβονται χιλιάδες τοξικές ουσίες.
  • μην εισπνέετε βαφές , φυτοφάρμακα και άλλα τοξικά προϊόντα
  • αποφύγετε τις ακτινογραφίες και οποιαδήποτε οδοντική διαδικασία (καθαρισμό, σγράγισμα κλπ)
  • περιορίστε την κατανάλωση ζωικού λίπους και πολύ λιπαρών ψαριών καθώς εκεί συσσωρεύεται πλήθος τοξινών
  • θωρακίστε τον οργανισμό σας και κάντε τον πιο δυνατό τρώγοντας πολλά λαχανικά και φρούτα. Καταναλώστε άφθονα κάθε ποικιλία παίρνοντας όλες τις βιταμίνες και ενισχύοντας έτσι το ανοσοποιητικό σύστημα. Να τα πλένετε πολύ καλά πριν τα καταναλώσετε και φροντίστε να είναι βιολογικής καλλιέργειας εαν είναι δυνατόν.
  • να ψήνετε καλά το κρέας για να αποφύγετε τυχόν μόλυνση από βακτήρια.
  • αποφύγετε την κατανάλωση ωμού ψαριού. Σε καμία περίπτωση μια έγγυος δε θα πρέπει να καταναλώσει ωμά θαλασσινά ή ψάρια γιατί περιέχουν βακτήρια και παράσιτα που είναι πολύ επιβλαβή για το έμβρυο. Επιτρέπεται η κατανάλωσή τους μόνο αν είναι πολύ καλά μαγειρεμένα.
  • οτιδήποτε φάτε που περιέχει αυγό να είναι πολύ καλά ψημένο. Μην δοκιμάζετε από ζύμες που δεν έχουν ολοκληρώσει το ψήσιμο τους. Για το λόγο αυτό αποφύγετε τη μαγιονέζα και όποια άλλη σάλτσα περιέχει ωμά αυγά.
  • αποφύγετε τα ψάρια που περιέχουν υδράργυρο κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης. Ενημερωθείτε από το γιατρό σας ποιά ψάρια σας επιτρέπει και ποιά όχι.

Η έκθεση σε τοξικές ουσίες δεν αφορά μόνο τις γυναίκες αλλά και τους άντρες αφού περνούν και μέσα από το σπέρμα και επηρεάζουν το έμβρυο. Από μικρή λοιπόν ηλικία και οι άντρες θα πρέπει να προσέχουν να μην έρχονται σε επαφή με τέτοιες ουσίες και να παίρνουν τις απαραίτητες προφυλάξεις εαν εργάζονται σε χώρο που έρχονται σε καθημερινή επαφή με αυτές.

 

By | 2021-12-21T22:32:43+02:00 December 16th, 2021|Υγεία|0 Comments

Leave A Comment