Τι κάνω λάθος με τα μαλλιά μου … ;

//Τι κάνω λάθος με τα μαλλιά μου … ;

Τι κάνω λάθος με τα μαλλιά μου … ;

Φέτος το καλοκαίρι θέλω να έχω όμορφα και εντυπωσιακά μαλλιά !

Πολλές φορές έχουμε όλες αναρωτηθεί πώς όλοι οι διάσημοι έχουν πάντα τόσο όμορφα και τόσο εντυπωσιακά μεταξένια μαλλιά. Και τότε έρχεται η μεγάλη ερώτηση : «Εγώ τι κάνω λάθος και τα μαλλιά μου είναι σαν ένα κουβάρι από άχυρα ;» .

Βλέπουμε στην τηλεόραση γυναίκες με πανέμορφα ανάλαφρα και υγιή μαλλιά να ανεμίζουν στον άνεμο και είναι σαν να νιώθουμε το άρωμά τους να διαχέεται στον αέρα. Κατά καιρούς όλες έχουμε προσπαθήσει με διάφορα ειδικά προϊόντα περιποίησης να επιτύχουμε αυτό το αποτέλεσμα, αλλά ….δυστυχώς δεν είχε την επιτυχία που περιμέναμε. Τι δεν πάει καλά ;

Μερικά απλά βήματα για να αποκτήσετε όμορφα και υγιή μαλλιά …

Είναι πολλές οι παράμετροι που εμείς δεν έχουμε καταφέρει να επιτύχουμε το αποτέλεσμα που τόσο θαυμάζουμε σε άλλες γυναίκες. Άλλες φορές φταίει το ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ και τελικά καταστρέφουμε τα μαλλιά μας, και άλλες πάλι φορές φταίει το ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ για να τα δυναμώσουμε, να τα θρέψουμε σωστά και να τα περιποιηθούμε …

1ο βήμα : ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΤΤΕΣ ΒΑΦΕΣ

Όταν δεν υπάρχει λόγος (όπως άσπρες τρίχες) καλό είναι να αποφεύγουμε τις βαφές, τις ανταύγειες και γενικά όλες αυτές τις χημικές χρωστικές που ταλαιπωρούν και αφυδατώνουν τα μαλλιά. Στην περίπτωση που επιθυμούμαι κάποια μικρή χρωματική αλλαγή με φυσικές ανταύγειες στο μαλλί μπορούμε να στραφούμε προς λιγότερο επιβλαβή προϊόντα που να είναι φυτικά. Η χέννα είναι μια τέτοια καλή λύση.

2ο βήμα : ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ STYLING ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ

Το ίσιωμα των μαλλιών με το πιστολάκι, με ψαλίδια και άλλα τέτοια ζεστά εργαλεία, οδηγεί στο κάψιμο της τρίχας. Σίγουρα έχουμε μυρίσει πολλές φορές «καμμένο» όση ώρα προσπαθούσαμε να τιθασεύσουμε τα μαλλιά μας. αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αδυδατώνονται τα μαλλιά και να χάνουν την φρεσκάδα και την φωτεινότητά τους. Το χρώμα τους θαμπώνει και έχουν μια όψη άρρωστη. Στις άκρες δημιουργείται ψαλίδα και το μαλλί δείχνει τελικά ακόμα πιο απεριποίητο και χωρίς καμία όψη υγείας !

3ο βήμα : ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ ΤΟ ΛΟΥΣΙΜΟ ΜΕ ΚΑΥΤΟ ΝΕΡΟ

Το λούσιμο με καυτό νερό έχει και αυτό παρόμοιες επιπτώσεις στα μαλλιά μας όπως το styling με εργαλεία θερμότητας. Το καυτό νερό αφυδατώνει τους κλώνους και κάνει τα μαλλιά εξαιρετικά εύθραυστα και θαμπά. Τα μαλλιά σπάνε πιο εύκολα και εν συνεχεία δημιουργείται ψαλίδα στις άκρες τους.

4ο βήμα : ΚΟΥΡΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΛΛΙ ΜΑΣ ΟΠΟΤΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ

Όταν βλέπουμε ότι το μαλλί μας έχει αρχίσει να κουράζεται και να αδυνατίζει το κουρεύουμε για να απαλλαγεί από το μη υγιές κομμάτι του με την ψαλίδα και να αναζωογονηθεί.

5ο βήμα : ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ ΤΑ ΠΟΛΥ ΣΦΙΧΤΑ ΧΤΕΝΙΣΜΑΤΑ

Τα πολύ σφιχτά χτενίσματα, οι αλογοουρές, οι κότσοι και οι κοτσίδες, αδυνατίζουν τον θύλακα της τρίχας και τον τραυματίζουν. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα ακόμα και χάσιμο των μαλλιών κατά τόπους και αλωπεκία.

6ο βήμα : ΤΡΩΜΕ ΣΩΣΤΑ

Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή που εμπεριέχει όλα τα απαραίτητα συστατικά και όλες τις βιταμίνες μπορεί να κρατήσει το μαλλί ειδικότερα αλλά και ολόκληρο τον οργανισμό μας γενικότερα υγιή και δυνατό ! Άλλωστε μόνο κάτι υγιές είναι όμορφο και εκπέμπει προς τα έξω την λάμψη που επιθυμούμε.

By | 2014-06-07T12:38:50+03:00 June 7th, 2014|Ομορφιά|0 Comments

Leave A Comment